Kaptenen är tillbaka!

13 september 2018 17:00

I oktober förra året började Bois lagkapten Filip Thörnqvist få känningar i höften med något som kan liknas vid foglossningar. Smärtan blev bara värre och värre, det blev inflammationer och i slutet av säsongen gick det inte längre, Filip fick kasta in handduken när det gällde som mest. Sedan dess har det varit tveksamt om Filip ens ska komma tillbaka i spel igen, det har varit rehabträning och läkarundersökningar som gällt. Men igår så kunde Bois otroligt viktiga lagkapten ÄNTLIGEN beträda is igen utan den röda västen och därmed gå för fullt igen.

Filip Thörnqvist: Äntligen tillbaka i full träning, hur är känslan?

Jäkligt kul framför allt! Det var mitt första riktiga ispass och man märker hur roligt det är när man varit borta ett tag.

Hur har det varit att vara vid sidan av?

Frustrerande, man vill ju vara med och bidra. Men det gäller att hålla humöret uppe, skador drabbar alla så det gäller att hålla sprida positiv energi men det är klart man längtat efter att vara med, det är ju därför man håller på.

Ja nu när du varit borta ett tag, förstår man då hur mycket hockeyn betyder för en?

När man varit skadad och det varit ovisst om man kan spela mer så har jag sagt redan från början att jag vill sluta när jag själv vill och inte pga skada, och nu när man varit borta så länge som jag varit så känner man hur mycket det betyder. Man uppskattar saker man har mer när man inte har det längre. Så det har varit tufft men samtidigt har jag haft mina förhoppningar och då gäller det att fortsätta sprida positiv energi.

Vad var det bästa med att vara tillbaka?

Att få åka på isen och ge lite gliringar. Även om det bara var träning så ville jag vinna varje duell, jag var så sugen. Men att få känna tugget och drivet. Jag har längtat efter att få känna smärtan av ett skott på vaden, tyvärr fick jag inget igår men jag hoppas jag får ett idag istället. Men att vara på isen och vara med, det är något som betyder mycket i ens liv och så har man inte kunnat göra det på x antal månader så är det fantastiskt att få vara med igen.

Och vem var skönast att ge en tackling?

Igår var det Anderberg, det var extra kul för han brukar ju dela ut annars. Igår körde jag på rus, det var först efteråt jag märkte jag hur trött jag var. Första ispasset är alltid jobbigt och nu hade de andra kört en månad redan och dragit upp tempot så nu var det ännu jobbigare, men jag körde så gott det gick.

Är du helt 100 nu?

Det vet jag inte än, jag var med och körde igår och det kändes bra, men för att kunna avgöra om det är helt 100 måste vi ge det lite mer tid för att kunna svara på. Men jag känner inget idag, jag har inte fått något bakslag.

När kände du dig så pass bra som nu?

Det var i oktober förra året, många spelar med småskavanker men detta började i oktober och sedan blev det bara värre och värre och igår var första gången på nästan ett år jag inte kände något.

Hur möttes du av dina lagkompisar?

Jag får jämnt en massa gliringar, men det är kul och jag lyckades sätta första skottet på Sandberg så det fick han höra också, han har ju varit ganska bra så här långt under försäsongen, för att inte säga helt fantastisk. Men nu satte jag första skottet så då växte självförtroendet med en gång!

Hur är din fysiska status, du har väl inte kunna köra fullt?

I början fick jag inte göra så mycket så det var tufft ett tag, men sedan en månad tillbaka har jag det så det känns bättre och bättre och jag har då kunnat träna kondition och det är viktigt och har kommit mer och mer. Under vår och sommar var det tufft med konditionsträning och inte prio alls för då var det bara att komma tillbaka, men nu har det varit en månad jag kunnat köra lite hårdare off ice och nu på isen då.

Du har ju coachat laget under din frånvaro…

Jag har inte kunnat bidra på isen så då har jag, Markus och Isgren tittat på andra sätt och då kom vi fram till att jag kunde stå i båset. Det är mycket bättre för då får man upp adrenalinet på ett annat sätt än när man sitter på läktaren, jag har tagit samma snack som om jag spelat.

Hur har killarna skött sig?

Jag missade första matchen mot Dalen men sedan fick vi en liten dipp och kom inte upp i nivå. Framför allt var vi missnöjda med cupen, vi ville ju vinna den, inte komma sist. Men vi hade ganska många skadade och även om juniorerna gjorde det bra så blir det ingen rytm, man vet inte vilka som spelar ihop och så. Sedan är det träningsmatcher också och vi har några som varit med länge och kanske inte kan gå riktigt på 100% och det behöver vi göra, går vi på 90% kan många lag rubba oss men går vi på 100% ska det mycket till för att något lag ska göra det. Det är ingen bortförklaring men jag har aldrig varit orolig.

På söndag är det dags för seriepremiär och inte vilken seriepremiär som helst utan derby i Mariehus arena direkt. Har det varit en morot att vara på is till derbyt?

Nej inte egentligen, målet är att vara i toppform efter jul och det är målet som gäller fortfarande. Men nu har det gått så bra och jag har inte fått några bakslag så nu vill man ju spela så fort som möjligt, det ger sig om det blir på söndag redan.

Vad tycker du annars om att det är derby direkt i premiären?

Det är bra att de kastar in oss i skiten direkt. Som jag sa är vi jäkligt bra när vi går på 100%, och den laddningen behöver man inte fundera på i ett derby utan då kan man gå ut och köra och njuta direkt.

Hur kul ska det bli med match?

Självklart jättekul, man håller på med detta för att spela matcher och jag längtar efter att få spela hockey igen! Att få vara med och tävla ute på isen är den bästa känsla som finns, speciellt inför en så härlig publik som vi har i Mariehus arena. Oavsett om det blir på söndag eller senare så kommer det att bli en underbar känsla.

Nu möter ni Skövde och ses av många som rätt stora favoriter. Vad skulle du sätta oddsen till?

Vi är det bättre laget och ska vara favoriter, det har vi varit i många år och jag skulle inte byta bort vårt lag mot något annat lag! Men odds vet jag inte, men vi är favoriter. Sedan är ett derby tufft, ett derby följer lite andra regler än vanliga matcher, men vi ska vinna för att vi är det bättre laget!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram