Kapten Thörnqvist fortsätter!

02 april 2019 18:30

Kapten Filip Thörnqvist, klar för ännu ett år i Boiströjan. Det var inget svårt val eller?

Ja gud ja, det var inga betänkligheter. Vi har pratat med varandra och det har varit klart ett tag så det var inga konstigheter.

Jag kanske är hård nu, men det var ändå en lite svagare säsong både för din del och för laget säsongen som gick, eller vad tycker du?

Det håller jag med om, jag har mer att önska, både för laget och för mig personligen.

För din del så började säsongen riktigt dåligt då du hade en långvarig skada så du missade hela försäsongen vilket naturligtvis satte sina spår…

Det är klart det påverkar mycket, det var tufft och man mådde inte heller så bra mentalt när man inte visste om man skulle kunna spela igen. Jag var tvungen att vila totalt i sex månader, och sedan när jag fick besked om att jag kunde köra igen så gjorde jag första ispasset dagen efter och två dagar senare spelade jag match. Det är kanske ingen optimal ingång på en säsong.

Jag pratade med fystränare Hall en gång och han berättade att under sommaren bygger man upp kroppen, under säsongen så kan man som bäst behålla sin fysiska status för allt matchande och träning under säsongen sliter så mycket att man inte kan bygga upp kroppen då.  

Nej det var pang på direkt och som jag säger så hade jag mer att önska. Samtidigt så får man inte glömma att det fanns positiva bitar också. När jag gjorde min bästa säsong för två år sedan så sa jag det att det är lätt att bara titta på poängen, men det finns andra saker också. Sedan jag fick börja spela boxplay tillsammans med Lögdahl de 13 sista matcherna så släppte vi inte in ett enda mål i boxplay, så det finns positiva bitar också. Men det är klart man vill ha revansch och göra bättre ifrån sig.

Laget hade också en lite sämre säsong, vad kan ni göra för att undvika en sådan säsong igen?

Till att börja med så var det bara en säsong ska man komma ihåg. Sedan vi åkte ut allsvenskan så var vi inte ett topplag de första sju åpren men sedan hade vi två år i rad där vi gjorde det riktigt bra och var nära kvalserien, nu blev det en sämre säsong. Men det vi ska lära av säsongen är att vi inte blir för bekväma och tar det för givet, det krävs hårt jobb varje dag, varje träning, varje timme man lägger ner. Jag tror ingen är nöjd med säsongen, men samtidigt kan det ge ett revanschsug som gör att vi kan ta ännu ett kliv framåt. Man lär sig av alla säsonger. När vi åkte ut mot Troja och Västerås så var man besviken först men sedan var det ganska skönt med lite vila, efter denna så ville man absolut inte vila utan tvärtom ut och träna direkt för man var så revanschsugen och vill göra det bättre. Och jag tror att det är fler som känner som mig så jag tror att det i slutändan kan bli något bra av detta!

Med dig så är ni nu tio man i truppen, hur tycker du lagbygget ser ut?

Det ser bra ut! Mariestad brukar få ihop ett bra lag som slåss däruppe och det är därför jag håller på också. Jag vill spela matcher som betyder något, min dröm att föra upp Bois i allsvenskan. Men då måste vi lyfta oss ordentligt från förra säsongen och det känner nog alla som vill vara med.

Någon tränare är dock inte på plats än, vad vill du se hos blivande tränare?

 

Svårt att säga, men de som kom in på slutet gjorde det bra med förutsättningarna som var då. Men de ska vara drivande och utveckla laget. Blir man lite bättre varje träning så utvecklas man starkt.

Var det ändå någon ljuspunkt i säsongen?

Vi var alla så besvikna så det är svårt att hitta ljusglimtar. Visst gjorde vi bra matcher, men i ett playoff så gäller det att komma högre upp för att skaffa sig bättre förutsättningar. Men vi fick igång spelet mer och mer så det var ju alltid något, men i övrigt så vill man lägga denna säsong bakom sig. Analysera vad som gick fel, det ska alla göra, man får fundera vad man kan bidra med för egen del för att det ska bli bättre.

Då tackar jag för signaturen och pratstunden!

Ja jag vill också passa på att tacka alla som stöttade oss under säsongen. Det var en sämre säsong resultatmässigt men vi hade en otrolig stöttning från läktarhåll match efter match, supportrarna hade en kanonsäsong!

Ronny Johansson i Bois sportgrupp om förlängningen:

”I kapten Thörnkvist får vi kvar en central spelare för laget. Han har rutinen, klubbhjärtat, skillsen på isen och inte minst är han otroligt viktig när det gäller att få alla att trivas i laget. Han hade en lite strulig säsong med sin annorlunda skada, men nu är han helt symptomfri och han är ordentligt revanschsugen efter en lite sämre säsong.”

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram