Kapten Rödskägg förlänger

23 januari 2017 23:20

Igår offentliggjorde Bois att Kapten Filip Thörnqvist (Rödskägg) förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år. Hemsidan ringde naturligtvis upp klubbikonen!

Du har skrivit på ett tvåårskontrakt i helgen här, vad låg för tankar bakom att skriva på så här tidigt?

Vi (sportgruppen och Filip) har haft några samtal här och då ville ha kvar mig och jag ville vara kvar så det föll sig naturligt att jag skrev på för två år till.

Det innebär att du kommer göra säsong 11 och 12 i Bois nu!

Ja det börjar bli mycket nu!

Du har snart gjort 400 matcher i Boiströjan, det har blivit några stycken!

Ja det har det verkligen blivit, men det är kul och fler blir det ju så det känns jättebra.

Och ändå är du inte gammal (27 år). Eller känner du dig gammal ibland?

Ja vissa stunder i omklädningsrummet kan man känna sig lite äldre, det kommer upp yngre hela tiden och flåser en i ryggen, så då känner man, men det är kul. Men annars känner jag mig inte gammal, det är mest Hägg som tjatar på en att man är gammal men honom bryr jag mig inte om vad han säger så…

Är det lite jargong i omklädningsrummet att du och Jones är gamla?

Ja det är jag, Joes och Alba som får höra det. Vi pratade om första eller andra världskriget och då var det någon som sa att man kunde höra med någon av oss för vi var väl med på den tiden. Och så gammal är jag inte, men dom andra är så unga. Jag brukar säga till dom att de har ju inte ens upplevt VM-bronset och OS-guldet -94 så det är tråkigt för dom att de inte fått vara med om det. Dom får bara se det i repris ju. Själv minns jag det som det var igår brukar jag säga.

Du är alltså inne på din tionde säsong i Boiströjan och trots att det återstår väldigt många matcher så är det redan din poängbästa säsong (15 mål, 19 assist)! Har du varit bättre?

Nu mäts inte allt i poäng men det har känts väldigt bra i år som det gjort för hela laget. Men jag har haft några bra säsonger förut också men en av mina bästa är det helt klart.

Du har framför allt gjort många mål i år.

Ja det har blivit några. Det började lite att lossna förra året då jag gjorde 13 mål vilket var bra för att vara mig, men nu har det lossnat ordentligt.

Ja du har väl gjort 14 mål?

Nej 15 är det faktiskt, för det har jag lite koll på för om tre mål så blir det en liten milstolpe.

Är det 100 mål då?

Ja jag vill inte säga det, man kan inte snacka innan man nått målet.

Det får inte låsa sig, det har drabbats större spelare att det låst sig när de ska få in det sista.

Ja precis men nu har jag spelat med Douglas i två år och vi tänker hockey väldigt lika och då sätter vi varandra i bra lägen.

Sedan har du ett helt annat självförtroende i avslutslägena också.

Jo så är det, gör man några så tänker man inte utan skjuter bara.

Eller så fintar man upp målvakten på läktaren!

Jo, haha, det har blivit några sådana också, det är alltid kul. Det är alltid roligt att göra mål, men också roligt att man fått göra några snygga också. Det är ju inte så att man förknippas med att man gör lite snygga grejor men det har hänt några gånger i år.

Du har gått från att vara lite mer breddspelare till att li en av de ledande spelarna i laget. Upplever du det själv också?

Det vet jag inte, jag upplever att jag alltid fått mycket förtroende. I år är det kanske folk som tänker att jag har en större roll för att jag gjort fler poäng, men jag tycker att jag har haft samma roll egentligen i x antal år. Sedan har poängen trillat in lite extra i år, men jag har ändå varit med där uppe.

Du är kapten i år också, hur trivs du i den rollen?

Det är till att börja med en stor ära att vara kapten i föreningen som ligger närmast ens hjärta. Samtidigt är det lätt att vara lagkapten i det här laget. Vi har många ledare och många vinnarskallar som vill vinna till varje pris. Då är det inte så svårt, men självklart gör jag mitt bösta och har fått C:et på bröstet av en anledning, men det är många som hjälper till.

Ni gör en riktigt bra säsong så här långt, vad är det ni gör bättre i år?

I grundserien gjorde vi flest mål och släppte in minst så det är väl tydligt att både offensiven och defensiven har blivit bättre. Vi blir sällan näjda i gruppen utan ligger på i gruppen och vill utvecklas hela tiden och då blir det bättre också.

Det känns som att ni fått in lite mer spets i år.

Det håller jag med dig om, det brukar Mariestad vara duktiga på att pricka rätt i nyförvärven, det har dom gjort i flera år att de värvat in folk man inte vetat så mycket om, men som de haft koll på och sedan har det visat sig att de kunnat ta klivet upp i allsvenskan eller ännu längre.

Ni ligger trea på 16 poäng så här långt i allettan. Är det över förväntningarna?

Vi vill vara med där uppe, det är en jämn serie men vi förtjänar efter halva serien att ligga där vi ligger och kommer att göra allt vi kan för att fortsätta vara med där uppe.

Men igår var det inte lika bra krigat, då blev det förlust.

Jo men samtidigt efter varje match vi vunnit så har motståndarna sagt att de gjort sin sämsta match och hej och hå, och sådant gillar inte jag. Jag vill istället börja med att säga att Lindlöven gör det jäkligt bra och vi möter ett väldigt bra lag. Jag tänker inte ta ifrån dom deras insats på något sätt. De följer sin gameplan till punkt och pricka och är svåra att möta och starka och krymper ytorna för oss. Sedan kommer vi kanske inte upp i riktigt 100% heller, men framför allt möter vi ett väldigt bra lag och de var bättre än oss och spelar vi på 90-95% så vinner vi inte.

Sedan är det svårt att komma upp i 100% varje match…

Så är det och det vet vi om, och det har säkert varit så med andra lag när de mött oss också, men jag gillar inte det där med att man gör sin sämsta match för man måste respektera motståndarna som gör det bra. Vi når inte upp till vår fulla potential men det kanske är Lindlöven som gör det bra så att vi inte når upp i vår fulla potential också, det finns ju två sidor på myntet.

Nu blir det uppehåll, hur skönt ska det bli?

Nu när vi förlorade igår så sa vi det att vi ville spela imorgon redan, man vill ha snabb revansch men vi får väl träna hårt så man kommer väl förberedd till nästa match. Vi längtar dit för det ska bli skönt att få chans till revansch.

Jag har pratat med spelare som liknar ditt hem vid lagets ungdomsgård, går man dit så finns det alltid ett gäng att umgås med.

Jo det brukar vara lite folk här, jag har alltid varit sådan som person att dörrarna alltid är öppna och alla är välkomna så det är inget konstigt, jag är uppvuxen sån. Sedan är det viktigt att man har en bra sambo som godtar det bara!

Ja det är väl ingen självklarhet!

Nej men hon är fantastisk på det, det är inga konstigheter för henne heller. Man är ju ganska social så det är skönt att ha många att snack med.

Sedan får du vara pappa i omklädningsrummet också!

Ja jag är ju den enda som är pappa i laget, man får ta med si rollen hemifrån. Ibland kan det vara lättare att ta hand om 2½-äringen hemma än att försöka ta hand om dom där som håller på i omklädningsrummet.

Är det så illa?

Nej det är mest skoj, men jag har med mig några äldre till i omklädningsrummet som Jones, Alba och bröderna Engqvist som hjälper till också. Dom vet vad som är viktigt här i livet så vi får ha lite samtal om väsentligheterna i livet och djupa diskussioner.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram