Kaffe kaka, tredje raka!

23 september 2018 20:10

Bois har inlett seriespelet på ett mycket förtroendeingivande sätt. Idag kom tredje raka segern i serieupptakten sedan Forshaga besegrats med 4-1 (2-0,0-1,2-0) hemma i Mariehus arena. Det var framför allt en bra offensiv insats som la grunden till segern. Speciellt i den första perioden så spelade Bois en riktigt sevärd och bra anfallshockey.

Vilken skillnad det är på Bois nu jämfört med de första träningsmatcherna! Då inledde man med fem raka förluster och mediokert spel, men sedan steppade man upp i slutet av träningsmatchandet och när serien nu dragit igång känns man näst intill ostoppbara. Idag tog man tag i taktpinnen direkt och hade bra flyt i passningsspelet genom mittzonen och etablerade snabbt anfallsspel och fick bra längd på anfallen. 1-0 kommer dock inte efter etablerat spel utan det är Oskar Norlöv som snappar upp en lös puck i Forshagazonen, han rundar sista backen och hittar luckan under Boisbekantingen Jonas Westerlunds arm. Bois fortsätter skapa tryck och Jens Högbom, mycket bra idag, åker sig ren och prickar stolpen. Nästa mål hängde i luften och det blir Albin Hernod som gör 2-0, på ett rätt enkelt sätt. Han kommer med god fart in på vänterkanten och drar iväg ett skott lite på chans och Westerlund tappar pucken som retfullt för hans del precis rullar över mållinjen. Strax efter det är det också nära 3-0 men Linus Engqvist stenhårda slagskott går i ribban-stolpen- och ut. Forshaga hade inte alls samma klara lägen, men i slutet av perioden så får Boismålvakten Tobias Sandberg visa sig på styva linan och rädda en retur.  

Bois andraperiod var inte dålig men inte alls lika bra som den första. Speciellt markeringsspelet i egen zon lämnade en del i övrigt att önska, man blev lie för pucktittande och man slarvade också en del i uppspelen. Det gjorde att Forshaga kunde komma in i matchen, också hjälpta energimässigt av ett tidigt reduceringsmål. Filip Nordström är det som gör målet efter att ha tagit emot ett fint diagonalpass av Stefan Kask och snabbt avslutat i Sandbergs plockkryss. Bois ser ut att återta tvåmålsledningen strax efter då Oliver Hadzinikolic styr in ett skott från blå. Målet döms dock bort för hög klubba. Laget byter annars under perioden chanser med varandra med mycket böljande spel.  Oliver har öppen kasse att få revansch på det bortdömda målet men skjuter först över i ett kaninläge och i ett annat har han öppet mål men Jonas Westerlund mirakelräddar. I andra änden av isen prickar Filip Nordström stolpen med nästan lika öppet mål. Något mer mål blir det inte i perioden vilket innebar att Bois för första gången i årets seriespel förlorade en period.

Men man ville inte förlora en tredje. För där skärpte man till spelet igen och såg till att etablera långa stunder av tryck i Forshagazonen. Iofs får laget ett tidigt friläge sedan Jens Högbom med ett stenhårt skott prickat Johan Dahlbom framför Forshagakassen och gett Värmlandslaget läge att spelvända, men Sandberg avväpnar Jonas Johannesson lekande lätt som det såg ut. Men Bois får snart utdelning av sin press. Jens Högbom tar in pucken i zonen, drar på sig bevakning och lägger den till Dahlbom bakom kassen som hittar Lukas Larsson som är på sitt kontor framför kassen och rakar in pucken. Strax efter kommer också 4-1 sedan pucken studsat in framför mål sedan Bois checkat fast Forshagaspelarna och Douglas Lögdahl missar inte ett sådant läge utan rundade målvakten och la in pucken trots en Forshagaback försökte rädda det tillspillogivna målet. Bois fortsätter skapa lägen innan Forshaga tar timeout och får stopp på blödningen. Bois kontrollerar dock även fortsättningsvis perioden, på slutet skapar Forshaga dock en chans då Bois glömmer en markering framför egna kassen, men Sandberg är i sitt livs form och räddar direktskarven. Matchen slutar 4-1.

Bois bästa match offensivt måste man säga. Man spelar med bra fart genom mittzonen och låter pucken göra jobbet. I anfallszon har man bra rörelse och blir jobbiga att hålla ordning på. Dock finns det utvecklingspotential i spelet i den egna zonen, man blir lite för mycket pucktittare ibland och glömmer ha koll på sina motståndare. Men det har man tid till på onsdag att rätta till. Då möter man nykomlingen Malung på bortaplan.

Ska jag lyfta fram några spelare idag så vill jag ge en eloge till Sandberg som vanligt, men också Oliver Hadzinikolic som bara blir bättre och bättre för varje match. Idag borde han ha fått ett mål och han var ytterst nära ett par gånger till men han jobbar också stenhårt i varje byte. Han kommer att bli en tillgång! Jens Högbom vill jag också plussa för. Spelade med olika kollegor varje byte men gör det riktigt bra och tillför såväl offensivt som defensivt. I Forshaga tyckte jag framför allt Filip Nordström gjorde det bra, han kommer bli en stor tillgång för dom.

Foto: Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram