Jörnevik tror på Skövdeseger

07 januari 2017 19:40

För 2½ säsong sedan var den kvicke Viktor Jörnevik en hyllad spelare i Mariestad Bois, men numer spelarhan i derbyrivalen Skövde IK. Ett Skövde som imorgon tar sig an Mariestad i allettans första derby.

Hur laddar ni inför morgondagens match?

Vi hade träning idag på förmiddagen och körde på som vanligt och ikväll äter man gott och lägger sig i tid för att komma väl förberedd till matchen.

Så det är vanliga rutiner som gäller?

Ja det kan man säga.

Fast det är väl ingen valig rutinmatch?

Det är klart det sticker ut lite med mycket folk och roligt att spela, men i slutändan är det bara tre poäng på spel, men det är roliga matcher att spela.

Du har ju spelat i alla tre Skaraborgslag, skiljer det sig något i hur man ser på derbyna?

Jag vet inte, men jag spelar och trivs i Skövde och vill fokusera på det här och göra mitt bästa för klubben, ett derby är ett derby.

Ni har varit lite upp och ner i prestationen, seger mot Borlänge men också några storförluster. Vad säger du om er alllettaninledning?

Vi har en vinst och tre förluster och skulle gärna ha haft någon mer seger, men fokus nu ligger på morgondagens match och att ta tre poäng i den.

Ni gjorde en riktigt bra insats mot Borlänge!

Ja det var starkt, vi vänder ett 2-0-underläge efter halva matchen till 3-2-vinst. De andra matcherna fick vi inte in pucken riktigt, men hoppas det kommer imorgon istället.

Du har en rätt så viktig roll i laget där du får spela mycket i powerplay bland annat. Vad säger du om din roll i laget?

Jag försöker göra mitt yttersta när jag är på isen och har fått spela en del i powerplay. Jag kanske önskat att jag producerat mer, men det viktigaste är att vinna som lag så försöker man hjälpa till med det. 

Vad har saknats?

Svårt att säga, men vi har ett bra lag och kommer att visa det ju längre serien går. Men alla lag är bra så det gäller att inte ha några dippar utan köra på ordenligt hela matcherna.

Ni har en väldigt erfaren och välmeriterad tränare i Tomas Kempe. Hur har han satt sin prägel på laget?

Han är en bra coach som vet vad han vill.  Det är hårt jobb och krig och vi tar till oss det och utvecklas ju längre säsongen går.

Vad är dina minnesbilder från din tid i Bois?

Det jag minns är att vi var ett bra lag och gick till allettan och sedan till playoff men åkte ut mot Kristianstad. Jag trivdes bra i klubben.

Har du fortfarande kontakt med någon i laget?

Inte så mycket nu under säsongen, men man hejar naturligtvis om man träffar på någon. Men fokus ligger på sitt eget under matchen. Sedan hejar man och frågar läget naturligtvis men det är mycket känslor kring matcherna.

Du menar att man inte kan tänker på att det är kompisar man möter för då kanske man tvekar att smälla på ordentligt?

När man väl är på isen går det så fort att man inte hinner tänka så mycket. Sedan är man fokuserad på att hjälpa laget att vinna så att…

Var hör ni hemma i tabellen tycker du?

Jag tycker att vi ska kunna nypa en playoffplats, det ät det vi har som mål så får vi ta det därifrån sedan.

Och vad tror du om matchen imorgon, hur slutar den?

Jag får säga 4-2, det blir tight men hoppas vi drar det längsta strået.

Är det något ni ska se upp med i Mariestads spel?

Mariestad är ett bra lag, men jag har inte superkoll på dom, men det kommer att bli en tight match. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram