Johan Frick, bäst på isen

10 oktober 2017 19:00

Igår, dagen efter derbyt, så gjorde jag en intervju med Johan Frick. Johan tyckte många var matchens bästa spelare och han har överlag haft en riktigt bra start på säsongen. Här ger han sin syn på matchen.

Johan Frick dagen efter derbysegern: Den satt fint!

Ja det gjorde den. Det är alltid skönt att slå Skövde, det kommer man inte undan. Det var kanske inte den bästa matchen spelmässigt men det är alltid skönt med tre poäng.

Och du hade verkligen rätt inställning från start, detta skulle ni bara vinna!

Ja så var det ju, men det har hela laget. Vi vill gå ut och ta tag i matchen från start men ibland låser det sig, men det släpper efter ett tag.

Jag tyckte ändå inte alla var lika på tå från start.

Det är svårt, vissa kanske vill lite för mycket och det är ett derby, det kan vara svårt att spela med så mycket folk på läktarna och så. Men det var en skön start.

Du visade attityd hela matchen också, det syns att du gillar derbyn!

Ja men det gör jag självklart. Jag känner att jag tagit ett kliv både vad gäller skridskoåkning och närkampsspel och därför vill jag utnyttja min storlek på isen och det gör jag genom att tacklas.

Och så fick du göra mål också!
Ja det var skönt!

Har du skjutit så hårt den här säsongen förut?

Jag bara blundade och sköt!

Ja men det var en riktig träff!

Ja det var en skön träff, trevligt att den går in också.

Det blev ett viktigt mål också, det visste man inte då men det kom att bli det matchavgörande målet.

Absolut, det blev det. De får lite energi sedan när de gör 4-2 och 4-3 rätt snabbt men det är ändå en styrka av oss att komma tillbaka och göra tre mål till sen.

Sedan är jag lite nyfiken på vad som hände i spelargången i första periodpausen?

Det var lite munhugg med Henriksson och han gillade inte vad jag sa till honom så då kom han tillbaka och knuffa mig lite, men det är derby så det är sånt som händer.

Vad hade ni för uppgörelser annars?

Nej men det var lite tjat på varandra men det är det med alla spelare. Det är så det ska vara i ett derby.

Det kändes som att de lackade ur lite.

Ja vi fick dom lite dit vi ville. Den här matchen kunde vi behålla balansen medan dom drar på sig utvisningarna och vi gör fem mål i powerplay och utnyttjar det.

Ja powerplay var riktigt bra!

Ja Ronny sa att vi var 73-procentiga i powerplay och kan vi hålla sådan nivå så…

Ja då kan det gå bra den här säsongen!

Ja det är skönt!

Många tycker du var bäst på isen igår, var du det?

Det var roligt att dom tycker det, men idag var det lagets tre poäng som var det viktiga. Det individuella tar man efter säsongen sen, men nu går vi för tre poäng varje match.

Men du är nöjd med din insats i alla fall?!

Absolut!

Du har tagit ett kliv i år tycker jag!

Ja jag är lite lugnare med pucken känner jag själv, jag stressar inte upp mig själv. Sedan är jag lite rejälare i spelet också.

Och du kliver på hårdare i år!

Ja vi vill vinna puck snabbt och tränarna har sagt det att man inte ska fega i duellerna går man in först så kommer man ofta ut först också.

Vad gör att ni vinner matchen?

Det är att vi behåller kylan och självklart att vi är effektiva när lägena dyker upp.

Sedan i tredje äger ni rätt markant och hade ni gått för det var känslan att det nästan kunnat sluta tvåsiffrigt!

Ja men det är svårt att komma ut i ledning, man vill tänka lite bakåt och säkra upp där, och då låste det sig framåt lite men det var ganska säkert tredjespel, vi ligger rätt i positionerna och så där

Kumla på onsdag, vad är tankarna inför den matchen?

Det är alltid en svår match, de kommer ut och sätter bra fart, så det vill till att komma ut och ta tag i det direkt och vara aggressiva mot båda kassarna.

Ni har mött Kumla förut matchen efter derby och det har nästan varit lite dagen efter-känsla då på matchen. Ni har haft svårt för att tagga till riktigt med mindre folk på läktarna och sämre motstånd och så där…

Självklart är det skillnad att gå från 2000 till 2-300 men det vill till att gå tillbaka till de dagliga rutinerna och ladda för match som om det vore ett derby och gör vi det ska det nog lösa sig.

Efter sex matcher har ni nu 15 poäng, vad säger du om er inledning?

Det är en bra start tycker jag. Vi har mött lite olika lag:  topplag, bottenlag och mittenlag, och 15 poäng är vi nöjda med och spelmässigt sätter det sig bättre och bättre för var match. Så vi har lagt en bra grund för att arbeta vidare.

En bra grund för att nå en alletta?!

Ja det tycker jag!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram