Jag sätter laget före jaget

12 maj 2017 15:50

Linus Engqvist är inte spelaren som får de stora rubrikerna, men som ändå är oerhört viktig för laget med sitt slit. Han ger alltid 100% i varje byte och måste vara oerhört jobbig att möta för motståndarna med sin fart och sitt spelsinne.  

Jag ställer samma fråga till dig som till brorsan: Det var väl ingen slump att du och Filip skrev på samtidigt?

Nej vi pratar med varandra och trivs tillsammans så det är klart att vi checkar av med varandra och nu var vi sugna bägge två att skriva på.

Äntligen säger jag då, ni höll oss på sträckbänken alldeles för länge!

Det är alltid skönt när beslutet är taget, det är mycket som ska klicka runtomkring men nu när beslutet är taget så är det lite äntligen att man kommit till beslut och det ska bli inspirerande och kul.

Säsongen som gick så gjorde du ovanligt många poäng, du höll faktiskt jämna steg med brorsan!

Ja det blev med några poäng extra. Vi fick en bra start i allettan och sedan flöt det på, och vi spelade med bra folk också. Det är alltid kul att komma upp i några poäng även om det inte är min roll egentligen, jag tycker det är lika roligt att vinna en tekning egentligen.

Ja du tar verkligen det hårda jobbet!

När jag suttit på individuella samtal med tränarna och de frågar om min målsättning så har jag ingen egen målsättning, det viktiga är laget för mig. Jag bryr mig inte om poängen utan när man lyckas tillsammans som vi gjort det senaste så är det det som är det roligaste. Jag bygger min hockey på laget före jaget.

Men du såg extra pigg ut i år måste jag säga, även i sista tuffa matcherna mot Troja så hade du mycket energi i slutperioderna!

Ja det håller jag med om, det har känts piggare i år. Jag hade en liten skada i början av säsongen, men såg från sidan och blev sugen. Sedan på slutet när det gäller mycket så har man alltid extra energi och då bara gasar och kör man. Jag gillar att springa och cykla och där finns det också alltid lite extra energi att hämta när man tror att man är trött. Men du skulle sett mig efter Trojamatchen, då var det inte mycket energi kvar kan jag säga! Men det var en bra säsong både för mig och för laget, sedan att det blev som det blev…

Det var små marginaler!

Ja det kan man lugnt säga! Sedan visade det sig att Troja var oerhört starka och bara körde på i kvalserien så då förstår man hur nära man ändå är. Nu vet vi vad gruppen klarar av så nu är det bara att ta nya tag,

Lagbygget har kommit rätt långt, vad säger du om det?

Det är verkligen superroligt att så många är kvar, sedan vet vi att Mariestad är en riktig språngbräda uppåt i seriesystemet och att folk kommer upp och att de dessutom trivs i stan utöver att de tar kliv i karriären. Sedan att se att Davidsson, som är en riktig spetsspelare, säger att han känner att det är skönt att komma hem, då får man nästan rysningar i kroppen över att han säger så. Även Sandberg som kommer är en riktigt bra spelare så jag är övertygad om att lagbygget kommer att funka från start, det ska bli superskoj faktiskt.

Du tillhör numer de rutinerades skara, hur känns det?

Det är givetvis roligt att man får vara med och bygga upp något, vi har haft en kraftig generationsväxling men nu har vi haft kontinuitet och alla vet vad som krävs och vi behöver inte ligga på varandra utan alla vet vad som krävs. Det är många som hjälps åt och driver på, speciellt Thörnqvist drar ett tungt lass och gör det riktigt bra men jag hjälper till lite också, det är kul att fostra de nya som kommer upp.

Ja du är också lite lagpappa, man ser dig ofta peppa killarna i båset och så där.

Jo det kanske man kan säga, jag tycker det är kul med lite ledarskap och har kommit in i tankarna att det krävs bara lite för att lyfta en spelare, om man får en klapp på axeln så växer man. Jag har hittat  en annan roll och blivit lite tryggare i sig själv, det kommer väl med åren. Så gillar jag alla grabbarna också, det är en kul grupp och då växer man som människa också, vi är som en stor familj, det är en grym känsla i gruppen som finns för tillfället!

Är det därför så många väljer att stanna tror du?

Det är jag helt övertygad om, vi får alla att trivas på ett bra sätt.  Vi har kanske inte så bra förutsättningar kanske men vi gör något bra av det vi har. De flesta hänger ihop och umgås på fritiden, det är små grejor som gör att man trivs.

Du har nu gjort 5½ säsong i Bois a-lag, var detta din bästa säsong?

Ja det tycker jag, sett till helheten så fick jag det att fungera.

Ronny uttryckte att ni hade en lika viktig roll som den producerande förstafemman, kände du att ni hade en stor roll?

Ja hockeyn är på det viset att det är små marginaler som avgör och vi matchades mot motståndarnas bästa spelare och att vara jobbiga och kanske spela plus minus noll och det lyckades vi med. Det gjorde vi också mot Troja där de efter matcherna kom fram spelare och gav oss mycket cred, så det är kul att hitta en roll som fungerar. Jag tror det där med roller kommer tillbaka i hockeyn, vilka som ska göra poäng och vilka som ska vara jobbiga för motståndarna. Jag kan tänka mig att det blir rollen också säsongen som kommer.

Då tackar jag dig och brorsan och det ska bli gött att äntligen få knäcka den där ölen jag sparat till detta tillfälle!

Ja tack själv och för energin du ger laget!

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram