Jag har trivts här sen dag ett

20 april 2017 19:52

Idag blev det klart att Mariestad Bois Hockeys målvaktstränare Viktor Måbäck stannar i föreningen kommande säsong. Han kommer även ikläda sig den nya rollen som ungdomsansvarig i föreningen. Hemsidan ringde upp honom för ett litet samtal.

Du förlängde ett år till som målvaktstränare i Mariestad Bois.

Ja precis och även som ungdomsansvarig som blir den nya rollen.

Jag tänkte att vi kan börja att prata lite om din målvaktstränarroll. Den har du ju haft några år nu. Det blir tredje säsongen du går in i nu eller?

Ja det blir säsong nummer 3 nu.

Vad är det som gör att du vill fortsätta i Bois?

Ja jag trivs väldigt bra i föreningen, jag trivs med människorna som jag jobbar med dagligen och det har jag gjort ända sen dag ett när jag kom. Jag har ju haft lite tankar och idéer under de gångna säsongerna och det har varit väldigt fritt att få göra saker som man själv har velat testa på.

Du tränar alla målvakter från U10 och uppåt va?

Ja men det stämmer. Jag fick tänka efter lite vilket U-lag det blir. Det är ju som så att i ungdomslagen har vi ju 06:or som yngsta eller den yngste får man väl säga för det är ju bara en – 06 målvakt i föreningen. Nu kommer det ju bli från -07 och äldre.

Och sedan är du på hockeygymnasiet på dagtid också.

Jaa det stämmer.

Hur vill du fortsätta utveckla målvaktsträningarna i föreningen då? Har du några idéer?

Jag har väl spånat lite på hur vi ska ta det till nästa steg både för senior, junior och ungdom. På ungdomsbiten har jag även Johan Frealdsson med som hjälper till och har haft honom bägge de här säsongerna. Vi har ganska bra samsyn på saker och ting hur vi vill ta det till nästa steg just med ungdomsbiten då. Man kan väl inte säga att man har nån konkret plan just nu utan det är något som jag ska sätta mig ner och fila lite på här framöver, hur vi ska gå tillväga.

Du var drivande i att dra igång målvaktsträningar för ungdomar i Västergötland va?

Ja precis!

Är det något ni kommer att fortsätta med eller hur ser det ut där?

Ja det är det väl tanken att vi ska fortsätta med och kanske även där utveckla den, våran position i länet. Vi har tagit ett stort ansvar som kanske inte förbundet har haft någon vidare plan för tycker jag. Utan vi har tagit ett stort ansvar där och det har varit jättelyckat på alla sätt och vis. Det kommer vi nog givetvis fortsätta med och även utveckla den biten.

Om vi går över till den nya biten då där du blir ungdomsansvarig i föreningen. Vad innebär det rent konkret för dig själv?

Ja du den frågan har jag väl också ställt mig lite här i början. Nej skämt åsido så är det väl som så att tanken är att få lite mer struktur på ungdomssidan i föreningen. Se till att få lite mer snurr på den, kanske hjälpa till att finnas som ett stöd till tränarna om hur isträningar ser ut och titta lite mer på en röd tråd som man ska implementera och såna saker. Mycket kommer handla om att försöka utveckla verksamheten utefter de ramar och förutsättningarna som vi har.

Hur vill du att en ungdomsverksamhet ska bedrivas i en föreningen? Är det utifrån det du just pratat om? Att alla lag driver mot samma mål och så?

Ja men precis och att vi försöker skaffa oss en starkare VI-känsla även bland ungdomslagen och så. Nu har ju inte jag varit involverad i ungdomsträningarna de här 2 säsongerna som har gått. Men man har väl ändå hört lite och fått en viss insyn. Sen kan det ju vara så att det man känner och det som jag har fått till mig utan att ha varit med så mycket inte behöver vara rätt bild heller. Det är lite sånt det handlar om att sätta sig in i, hur det faktiskt har varit, hur ungdomsledarna, föräldrarna och spelarna har upplevt saker och ting. Men det viktigaste känns ändå som att försöka få en lite starkare VI-känsla där också. Att dom känner att dom är med fullt ut i föreningen.

Har du haft något liknande uppdrag förut eller är det målvaktstränare du har varit?

Det har bara varit målvaktstränare för min del eller tränare kan man väl säga för jag har även varit assisterande och haft huvudansvaret för lag tidigare i andra föreningar. Men just att vara ungdomsansvarig är helt nytt men det känns ändå som att jag enligt mig själv har ganska bra tankar om vad som kan behöva jobbas på

Då får du lycka till med ditt fortsatta målvaktstränande och med ditt nya uppdrag som ungdomsansvarig.

Tack så mycket!

av Susanna Johansson

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram