Jag har aldrig haft så roligt

09 april 2018 21:30

Med en räddningsprocent över säsongen på 92,3 så gjorde Bois Tobias Sandberg en riktigt bra förstasäsong i Boiströjan. Speciellt som han vässade den procenten ytterligare några snäpp när det gällde som mest i playoff. Det är med andra ord en målvakt som är bäst när det gäller som nu fortsätter ytterligare två säsonger i Boiströjan. 

Tobias Sandberg: Ronny Johansson meddelade ikväll att du är klar för två år till!

Det var mer än jag visste?! Haha, nej det känns bra, skönt att det är klart.

Jag pratade med dig för tre veckor sedan då lovade du att skriva på innan påsk, men det drog ut lite på tiden…

Det var lite folk som var bortresta så alla som ville ha något att säga till om fanns inte på plats, så det blev nu istället.

Så det hade inget med beslutsångest att göra?!

Nej det var mitt förstaval från första början så att det tog några extra dagar betydde inget.

Varför var Bois förstavalet?

Jag har bytt klubb efter varje säsong nu några år så jag ville hitta lite trygghet för min egen skull. Och från dag ett så har jag känt att det finns så många underbara människor i och runt föreningen så skulle jag byta så skulle det vara till något mycket bättre.

Det går rykten om allsvenska anbud…

Det kanske var lite intresse men jag gjorde klart tidigt att jag ville stanna. Det bästa valet för mig var att bli kvar i Bois, annars så skulle det vara något som var mycket bättre.

Vad menar du med mycket bättre?

Så roligt som jag haft med hockeyn här har jag aldrig haft. Jag har kommit in bra i laget och gjort en ok säsong och när Bois säger att de ska satsa mot allsvenskan så känns det väldig spännande och då är valet enkelt.

Är det att ni gick så långt som gjorde att säsongen var så rolig?

Det också naturligtvis men det har med hela föreningen att göra, det är roligt spela här! Det är mycket folk och bra drag och helt underbara människor i och runt laget så det är alltid roligt när man kommer på träning och match. Sedan att man får spela inför 11-1200 gör att det blir väldigt roligt, det är ju mycket roligare att spela inför mycket folk och med bra drag runt matcherna. Derbymatcherna är bland det roligaste man fått uppleva och så vinna alla utom en också. Det är få förunnat att få spela sådana matcher, så överlag har det varit väldigt roligt.

Vad tycker du om din säsong?

Jag tycker det gick bra, jag hade en liten dipp i början av allettan där jag släppte in lite mer mål, då var jag inte tillräckligt bra. Men sedan kom både jag och laget igen starkt efter det och spelade stabilt och. Framför allt i slutet av allettan och i playoffet fungerade det väldigt bra för mig.

Ja i playoffspelet var det svårt att näta på dig, det blev väldigt målsnålt speciellt mot Västerås!

Ja det blev varken mycket mål framåt eller bakåt. Det var två bra lag som gjorde upp där vilket lag som helst kunde gått upp, Men det har inte bara med mig och min insats att göra, utan vi spelade disciplinerat och stängde igen och då är det lätt att stå, även om vi förlorade i slutändan.

I helgen gick Bois ut och uttalade målet att ta sig till allsvenskan. Vad betyder det för er spelare?

Att det är roligt att få vara med på en sådan resa. Det är många spelares dröm att ta upp ett lag, sedan om det är upp i SHL eller till allsvenskan spelar ingen roll, och det är roligt att dom tror på mig och att jag kan vara med och bidra till det laget.

Hur kommer det sig att du skrev på för två år?

Det är att det är roligt att spela här, härliga grabbar och roligt komma till träning och match. Två år ger mig lugn och kontinuitet. Nu när jag har hittat rätt vore det dumt att jaga något annat och då är två år rätt.

Tror du att laget kan gå upp under dom här två åren?

Det hoppas jag verkligen, det vore grymt. Det ska vi jobba mot, det ska bli spännande!

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram