J20-uppdatering med Ljunggren

05 oktober 2018 20:40

Hemsidan har pratat lite med Fredrik Ljunggren huvudtränare i J20 för att höra vad han tycker om säsongsinledningen för deras del.

Ni har spelat 4 matcher nu i serien, vad har du att säga om dem?

Jag tycker att vi för det mesta har hållit ihop spelet väldigt bra. Vi inledde med tre raka bortamatcher och fick med två segrar vilket jag är väldigt nöjd med. Sedan är det hemma mot Grästorp senast som jag tycker att vi borde varit med och krigat lite längre. Där hade jag gärna sett att vi gjort det lite bättre men det är inte alltid man får som man vill.

Den matchen såg jag och jag tycker Grästorp var ett bra lag. De kom bla i snabba spelvändningar.

Jag tycker att det var det som var grejen. Jag tycker att vi jobbar på, vi har mycket puck och skapar långa anfall men det är just deras spelvändningar som vi inte hanterade riktigt. Lite naiva kanske i spelet med puck och spelade lite anfallshockey även när vi inte hade full puckkontroll kan jag tycka.

5-1 förlusten där mot Grästorp kanske inte riktigt speglade matchbilden?

Grästorp fick ju mycket klara målchanser i och med spelvändningarna medan jag tycker att vi hade mer puck, mer långa anfall men de hanterade det på ett bra sätt såklart. Som sagt de var väldigt väldigt snabba i sina omställningar och det hanterade vi inte riktigt just den dagen. 

Hur har det sett ut  på spelarsidan, har du haft tillgång till de flesta spelarna? Några har ju varit uppe i a-laget bland annat.

Vi spelar alltid med bästa lag för dagen, det är inga konstigheter. Jag tycker att det har fungerat jättebra. 

Mölndal borta då stod J18 målvakten Melvin Björklund va?

Ja han stod även mot Grästorp hemma också. Han har fått dubblera och spela ganska mycket ett tag. Vi har haft lite sjukdomar och så på målvaktssidan när både Oliver Rosell och David Kihlman har varit lite frånvarande. Melvin har fått dra ett tungt lass. 

Jag har hört att han var riktigt bra nere i Mölndal.

Ja absolut! J20 debut och höll nollan så det går inte att klaga på.

Nu möter ni Vita Hästen på bortaplan imorgon. Det är väl ett lag ni vill ha bakom er?

Jag tycker att vi har goda chanser att åka dit och göra en bra match. Fokus på prestation i 60 minuter och så ska vi försöka få med oss lite poäng därifrån. Det är ju tanken såklart. Jag tycker att det är en väldigt jämn serie, det gäller att vara på topp hela tiden för att vara med och bråka om poängen. Är vi det så tycker jag att vi har möjlighet i alla matcher. 

Sedan på tisdag så ska väl folk komma upp hit till Mariehus Arena då det är derby för er mot Skövde?

Ja det vore kul om det kommer lite folk och kollar. 

Det har varit några heta drabbningar förr om åren i J20-derbyna.

När jag har varit på andra sidan menar du? Hehe!

Ja precis! 

Det är första gången för min del jag möter Skövde så bara den biten blir spännande. Återigen alla lag är bra så det gäller att göra bra prestationer. Då kan man slå alla lag och det gäller ju likadant åt andra håller. Om man inte är på tå riktigt så kan man tappa det istället så det gäller att orka fokusera hela tiden.

Nu har ni ju inte kommit så långt in i säsongen men är det några spelare som har tagit stora kliv framåt tycker du eller är det mer laget?

Jag tycker väl att vi som lag tar kliv hela tiden. Spelare är det väl ingen som sticker ut extremt utan jag tycker att alla gör det de ska. Vi kämpar på och försöker utvecklas varje dag. 

Resultat hittills för J20:

Borås-Mariestad 3-5
Oskarshamn-Mariestad 6-1
Mölndal-Mariestad 0-1
Mariestad-Grästorp 1-5

Nästa hemmamatch tisdag 9/10 kl. 19.00 mot Skövde i Mariehus Arena
Matchen går även att se live via följande länk: https://svenskhockey.play.livearena.com/sub/mariestadboishockeyungdom/

av Susanna Johansson
 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram