Isgren inför Huddinge

08 februari 2019 19:50

Imorgon väntar hemmamatch för A-laget mot Huddinge. Hemsidan har pratat med tränare Peter Isgren och kollat av läget inför den matchen.

Vi börjar prata lite kort om förra helgens matcher. Visby borta i fredags, förlust i förlängningen.

En bra bortamatch där vi har ledningen inför sista perioden. Jag tycker vi stänger ner dem bra i 12-13 minuter. Sedan blir det olyckligt i slutet, att de får ett powerplay som de får energi av och kan kvittera och göra mål i overtime och vinna matchen. En tung förlust. 

Tung förlust men spelmässigt godkänd match då eller?

Ja det tycker jag. Det är många som säker tycker att vi försvarade oss men det var inga direktiv om det. 

Inget från er ledare alltså om att spela defensivt alltså?

Nej utan det vi sa inför sista var att det var viktigt att vårda pucken och våga vinna.

Sedan matchen mot Kristianstad hemma i söndags, förlust 1-6.

Det är tråkigt att det blev den starten på matchen. Det är inte godkänt, det är inte okej. Det gäller att vara påkopplad i varje match och ha det mentala övertaget. Alla spelare kämpar hela tiden och alla var grymt besvikna efteråt. Nu har vi stängt den matchen. Vi hade ett bra möte i måndags där vi pratade lite om matchen och sedan gick vi vidare.

Det gick bra för alla att stänga den matchen, ingen som har gått och tänkt på den i veckan?

Vi har sagt hela tiden i Allettan att nästa gång vi träffas så stänger vi föregående match och sedan går vi vidare och tittar framåt inför nästa drabbning. Hittar vägar för att vinna nästa match.

Nu har ni haft en träningsvecka, hur har det sett ut? Har ni tränat på som vanligt?

Vi har kört på som vanligt. De har kört bra på isen och det har varit två fyspass. Vi har fyllt på depåerna och gått igenom spelidén på isen. De har sett rejält taggade ut och revanschsugna inför morgondagen.

Ja nu väntar hemmamatch mot Huddinge imorgon. Ni förlorade borta mot dem med 6-4 där det var mest anfallshockey av båda lagen.

Ja. Vi har haft matchgenomgången precis. Det gäller återigen att vi ser till att vara påkopplade, det kan låta tråkigt men det är den mentala biten att vara påkopplad som gäller och även spelidén. Framförallt att vårda pucken. Vi har gått igenom Huddinges 5 mot 5 spel och imorgon tittar vi på deras powerplay. 

Hur är läget i truppen?

Om det inget händer inatt så är det ordinarie trupp minus Anton Rask. Där kan vi meddela att han kommer att spela med Grums mot Visby på söndag. Sedan är han åter en Boisare från och med måndag.

Så han finns tillgänglig för spel mot Tranås på måndag alltså?

Ja!

Kör ni med 12 forwards imorgon då eller plockar ni med någon junior?

Imorgon är det 12 forwards och 7 backar.

Kedjorna blir de samma som sist?

Ja enligt följande:

Filip Thörnqvist - Douglas Lögdal - Oskar Norlöv

Erik Olsson - Eddie Davidsson - Jesper Lindén

Lucas Larsson - Linus Engqvist - Johan Dahlbom

Oliver Hadzinikolic - Oscar Olsson - Albin Sethsson

Sedan såg jag på träningen idag att backparen är lite annorlunda?

Ja det blir Mikael Alba - Alexander Anderberg, Johan Frick - Ahlbin Hernod, Jens Högbom - Ludwig Collberg. Adam Schultz som 7:e men vi kommer köra med alla sju. Alla har en roll.

Jag tänkte bara snabbt nämna Tranås borta på måndag. Veckans match i Hockeyettan vilket brukar ge lite extra uppmärksamhet till matchen.

Det kommer att bli en härlig tillställning. Vi har ju möts under hösten och en gång i Allettan så spelarna känner varandra. Det kommer bli en härlig utmaning det också men nu är det Huddinge först och nu gäller det att vinna den matchen. 

av Susanna Johansson

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram