Intervju med trotjänaren Jones

24 januari 2017 18:38

Hemsidan har haft en pratstund med en av Bois riktiga trotjänare Erik Jones.

Vad säger du om matchen i söndags mot Lindlöven?

Ja jag tycker inte vi kommer upp riktigt i nivå där. Samtidigt tycker jag att Lindlöven gör det riktigt bra. De följde sin gameplan till punkt och pricka. Vi fick inte riktigt fast dem i checken tycker jag. All cred till Lindlöven. Jag tycker de gör det riktigt bra samtidigt som vi inte kommer upp riktigt i nivå. Inget att säga om det utan det är bara att se framåt.

Nu har ni en veckas matchuppehåll men ni kör väl på och tränar som vanligt eller?

Ja vi tränar måndag, tisdag, onsdag, ledig torsdag, tränar fredag, ledig lördag. Sen är det på´t igen mot Vimmerby så startar det om där.

Vad har du att säga om eran Allettan så här halvvägs in i den?

Jag tycker vi har spelat riktigt bra. Hade någon sagt till mig innan att vi skulle ha 16 poäng och ligga trea efter halva serien så hade jag köpt det alla dar i veckan. Det är mycket bra hittills men som sagt var det gäller att inte slå sig till ro utan det gäller att göra bra träningar, ha bra fart, vara koncentrerat och steppa upp hela tiden. Det är 9 matcher kvar, det ska bli våra 9 bästa.

Vad är det ni har gjort bra hittills tycker du?

Specifikt sådär, jag tycker att alla har höjt sig en nivå, hela laget har höjt sig en nivå efter jul. Arvids målvaktsspel, powerplay, boxplay. Nej men jag tycker många har höjt sig väldigt mot innan jul och då är vi riktigt bra.

I boxplay har ni 87 % och är tvåa i serien på det.

Det är bra. Det är hårt jobb som gäller. Vi möter bra motstånd så det gäller att vara påkopplade men visst är det bra.

Finns det mer att ta ut, något som kan bli bättre?

Det finns alltid detaljer att slipa på. Det är väl att inte ha dippar i matcherna, att minimera dem och försöka hålla uppe spelet hela tiden. Matcher går ju i perioder, man hamnar i underläge och det går kanske lite tungt i det hela men det gäller att försöka hålla en hög lägstanivå. Det är väldigt viktigt.

Vad säger du om din egen säsong så här långt?

Före jul sådär tycker jag men men efter jul nu de här 9 matcherna tycker jag att jag har varit riktigt bra får jag säga. Tillsammans med min backkollega Jens då. Jag tycker vi kompletterar varandra bra och de 9 första matcherna har varit riktigt bra. Jag tycker jag har höjt mig ett snäpp.

Du har ju några säsonger i Bois nu, 12 stycken. Om du jämför med tidigare år hur står sig årets upplaga?

Jag tycker vi står oss bra. En blandning med lite äldre och lite yngre. Vi har en väldig hunger i laget känner jag och det är den som driver oss framåt.

Kan det bli en lång säsong tror du?

Ja det kan det absolut bli. Får vi bara allt att stämma och med lite flyt så kan det bli en väldigt rolig säsong.

Du är ju lite offensivare i år. Du vågar åka högre upp i anfallszon och skjuter mer än tidigare. Är det något ni specifikt har jobbat på?

Nja men det har man väl. Det har ju kanske varit min svaghet att inte ha vågat gå framåt. Det defensiva har väl alltid varit bra men det är väl som i livet i övrigt att man försöker utvecklas varje dag. Det är något jag jobbar med, skottet och det offensiva spelet.

Om du tänker på de här åren då. Hockeyn har väl förändrats en hel del antar jag?

Jaa det har den. Det finns inga dåliga lag längre. Sen går det med väldigt fart där ute. Det gäller att vara med.

Hockeyettan har ju blivit bättre men många fler bra lag och även organisatoriskt har den blivit mycket bättre.

Ja absolut. Då hade man ju max 3-4 lag som var bra. Resten var korpserien men nu finns det inga lätta matcher. Det har förändrats väldigt.

Vilken tycker du är eran bästa match den här säsongen?

Hmm bästa match för säsongen? Kallinge hemma och Borlänge borta. Vimmerby borta också var en riktigt bra match. Men som sagt det bästa hoppas jag kommer framöver.

Vad är målet då? Satsar ni på serieseger, topp 3 och gå direkt till PO2 eller är ni nöjda med topp 8 och PO1?

Det är inget att sticka under stolen med att vi har som mål att gå till playoff och få spela vidare. Sen om det är topp 8 eller topp 3 det kan jag väl inte säga så direkt men som sagt det är att spela vidare efter 25 februari.

Är det en fördel att gå in i PO1 eller i PO2 tror du? Det går ju att vrida och vända på.

Nej det har nog ingen stor betydelse utan det går att vända och vrida fördelar och nackdelar som med allt. Men topp 8 är det vi kämpar för. Sen kan allt hända.

Har du något att säga om hur det är att spela med fansen och klacken ”i ryggen”? Är det skillnad om det är bra drag i klacken och även sittplats är med ? Känner du att ni ökar er prestation då?

Absolut! Jag tycker ni är helt fantastiska. Vi möter Skövde borta. Tyvärr vann vi inte då men det är vi som äger hallen. Supportrarna här hemma i Katrinhallen, fantastiskt stöd av Oxarna och supportrarna. Det är top off the top i division 1. Ni ska ha väldigt stor cred för allt.

Nu är det ju Vimmerby på söndag då. Har du/ni börjat tänka nått på den matchen? Ni slog dem ju borta i en riktigt bra match som du nämnde.

Fokuset ligger ju på att göra en bra träningsvecka och sen är det ju att koppla på. Vi ska komma ut med bra fart och förhoppningsvis vinner vi den matchen. Men det ska bli kul. Man är redan sugen inför den matchen.

Revanschlusta kanske? Jag hörde att Filip Thörnqvist hade sagt att han i princip ville spela direkt efter förlusten i söndags.

Ja men man vill ju det, så är det ju. Direkt efter en förlust så vill man studsa tillbaka så snabbt som möjligt. Vi är revanschsugna så det ska bli kul.


Skrivet av Susanna Johansson
Foto Anna Engström

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram