Intervju med Filip Engqvist

26 januari 2017 19:03

Hemsidan har ringt upp Filip Engqvist för en pratstund.

Nu har ni ju haft en matchfri vecka och har träningsledigt idag. Hur har veckan varit annars?

Den har väl varit sig i stort sett lik som de andra veckorna. Kanske har kört något hårdare. Som sagt vila idag för att sedan börja ladda mot söndag här nu.

Stor revanschlusta inför söndan antar jag?

Ja lite så känns det ju. Vi hade ju en liten dipp där senast mot Lindlöven. Det gäller att studsa tillbaks direkt här nu och vinna mot Vimmerby.

Vad tycker du om er Allettan hittills då?

Över förväntan faktiskt. Vi ligger på tredje plats och det tror jag vi hade köpt alla dar i veckan. Jag tycker vi har gjort det riktigt bra hittills.

Finns det nått specifikt du kan trycka på som ni har gjort bra i spelet?

Framförallt tycker jag vi håller ihop bra som lag. Vi krigar på, kämpar och sliter. Och så har man sett framförallt att vi är jäkligt starka i slutet på perioderna och även i tredje. Så det syns att vi är bra tränade.

Finns det nått ni kan förbättra?

Det finns alltid saker att förbättra helt klart. Men samtidigt så tycker jag att när vi väl spelar bra så gör vi det riktigt bra. Sen kommer ju några dippar bort emellanåt med men det är inte så mycket att göra åt.

Så är det ju för alla lag

Ja det blir ju lite så ibland.

För egen del då, vad säger du om din säsong hittills då?

Det är på uppåtgående tycker jag . Men jag är väl hyfsat nöjd ändå tycker jag.

Hade du några egna mål inför säsongen?

Inga speciella mål så. Jag hade väl en hyfsat bra fjolårsäsong just poängmässigt. Har gått lite tyngre just den biten i år. Samtidigt så känner jag att jag kanske har utvecklat ett par andra saker. Så det är väl hyfsat.

Du fick ju en lindrigare hjärnskakning i höstas och spelar ju nu med helvisir. Är det mer för tryggheten?

Ja jag har väl känt att vissa tankar har väl försvunnit lite och jag känner mig lite tryggare och stabilare att ha nått framför ansiktet.

Ja det känns som du har blivit ändå bättre de senaste matcherna. Har det delvis med det att göra tror du?

Ja lite så är det nog. Jag känner mig ju som sagt var lite tryggare och vågar kliva in med lite mer fart. Vågar gå in lite mer i situationerna också. Det har säkert en liten betydelse.

Vilken match har varit roligast hittills denna säsong?

Kallinge hemma var den man kände att man fick mest energi av. Just med publiken och det spelet som vi spelade. Riktigt roligt!

Är det någon större skillnad på västra och södra lagen?

Det är som vi sagt lite att dom är så upphypande hela tiden. De säger att västra lagen är sämre hit och dit men det har vi väl kanske bevisat att det inte riktigt är så. Sen just spelmässigt så känns det som vi västra lagen tar ut varandra lite medan de södra lagen vill spela lite mer hockey och det kanske gynnar oss bättre.

Truppen är i stora delar den samma som förra säsongen. Hur tycker du att ni har utvecklats sen dess?

Jag tycker vi har utvecklats ganska mycket faktiskt. Framförallt som lag just i med och motgångar. Vi vet var vi har varandra och hela den biten. Det känns som det kommer bära frukt i framtiden.

Du har ju varit Bois trogen hela din karriär. Aldrig varit sugen på något miljöombyte?

Nej inte som min livssituation ser ut nu så har det aldrig varit riktigt aktuellt att röra på sig.

Du nämnde ju Vimmerby på söndag. Några tankar inför den?

Nej inget mer än att vi ska ta 3 poäng.

Hur har det sett ut i veckan. Har alla kunnat träna? Skador? Sjukdomar?

Henning åkte på nån tackling där och fick lite ont i huvudet så han var borta senast. Oscar Olsson är sjuk. Han har åkt på halsfluss.

Då får vi se hur det blir med honom i helgen då.

Ja jag hoppas penicillinet tar det där så han kan vara med.

Hur långt tror du detta kan bära då? Det känns ju bra som det ser ut nu.

Vi hoppas ju så långt som möjligt givetvis. Som sagt ligga på en tredjeplats nu och det hoppas vi ju på när serien är slut med. När man väl har kommit dit så tror jag det kan hända vad som helst.

Finns det nån spelare i laget som du tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet än vad han får?

Som lag är det ju svårt att nämna just nån men jag tycker en sån som Thörnqvist. Han har ju utvecklats väldigt mycket i år tycker jag. Han blir ju äldre och äldre men det känns som han bara blir bättre och bättre. Även en sån som Jones tycker jag har tagit vissa kliv på många grejer och gör det riktigt bra. Det är positivt att de äldre fortsätter utvecklas.

Har du någon hälsning till fansen inför söndan?

Ja jag tycker det är jävligt kul att de kommer och stöttar oss och hejar på oss. De gör det riktigt bra och vi ska göra allt för att ta det här. Det är bara att köra på i vår här nu så hoppas jag på det bästa.
 

Skrivet av Susanna Johansson
Foto Anna Engström

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram