Inför Troja

03 februari 2017 22:10

Imorgon tar Bois emot serieledane Troja/Ljungby i Katrinhallen. I bortamötet lyckades Bois knipa en poäng av storfavoriterna, men nu vill man ha tre.

Tobias Björklund: Tre raka förluster, har ni hamnat i en formsvacka?

Det vet jag inte, jag tyckte vi gjorde en riktigt bra match, tar kommandot i första bytet och får bra press på dom, sedan kom andra in och har också bra spel så kommer en dump och pass upp på blå och skott i mål. Vi får mål emot oss trots en bra start. Jag tycker vi spelade bra hela matchen, sedan är Kristianstad ett bra lag, men vi ger dom en match.

Var det ett fall framåt jämfört med Lindlöven och Vimmerbymatcherna tycker dut?

Ja jämfört med Lindlövenmatchen speciellt, där var vi tafatta tycker jag. Vad det berodde på vet jag inte men vissa dagar är bättre och andra är tyngre. Hoppas vi kan studsa tillbaka mot Troja.

Du gjorde mål, berätta om det!

Det var tekning i anfallszonen, pucken gick bak till mig som passade Norlöv som passade vidare till Thörnqvist bakom mål och jag fick en rätt stor yra uppe på blå så jag fick den och pricksköt in den.

Du leder backarnas målliga, du har rätt bra självförtroende i avslutslägena!

Ja det är bara att sikta och skjuta, det är härligt att det rullar på.

Du kanske till och med hade velat lägga en straff?

Det gör jag gärna, men det är Helmer och Isgren som bestämmer det. Men vi har bra forwards som kan lägga straffar också.

Det är inte så att hockeybackar är lite diskriminerade generellt inom straffläggningar?

Nej det hör inte till vanligheterna att backar lägger straffar. Men det är nog inget Helmer tänker på, det är de heta som får lägga straffar.

Ni ligger trots tre förluster fortfarande fyra, men nu skulle det väl smaka bra med en seger mot Troja?

Ja vi knep en poäng borta så det vore otroligt skönt med 3 poäng och att komma ikapp Kallinge och kanske köra från Skövde lite. Det är en tight serie, en seger och man kan pendla mellan många olika placeringar.

Vad kommer du ihåg av första matchen mot Troja?

Att vi kom upp bra som lag. Det var en krigarinsats där vi följde gameplanen och mycket lägen. Är vi mer resoluta i avsluten imorgon så slutar det med 3 poäng imorgon.

Jag upplevde att Troja var väldigt starka offensivt men gick att komma till tals med i egen zon.

Ja de har nästan fyra hela spelskickliga femmor, de vill vara i offensiva zonen men trivs inte lika bra i egen zon. Så det gäller att lägga puckarna djupt och gnugga så får vi långa anfall på dom.

Du tror inte på att backa hem?

Nej inte backa hem, utan ta tag i det från början och förlägga spelet in anfallszon för de är skickliga offensivt, men det är vi med så, vi får ta tag i det från start.

Karl Helmersson: Hur är skadeläget?

Man blir inte klok på det här snart höll jag på att säga. Backbesättningen är intakt, Så Jerenvik går som sjunde. Samuel Gustavsson är också kurant nu men får spela i J20. Så vi har intakta backpar, det känns skönt.

På forwardssidan är det dock värre: Henning har fortfarande problem med hjärnskakning, han kunde inte se färdigt matchen i söndags så han fick gå tillbaka till ruta 1 på hjärntrappan.

Norlöv hade vi förhoppningar om att han skulle kunna spela, men han testade lätt jogging men det gick inte, han är öm i nacke/huvud.

Pellfolk provade idag och hoppades kunna vara med, men han gick av då han inte kände sig 100. Det är eventuellt hjärnskakning också på honom.

Sedan gick Filip Engqvistav dagens träning ryggproblem, vi får se om han kan vara med imorgon.

Det är viktiga spelare som saknas!

Ja vi fick göra om under träningen och i powerplay och boxplay, det är lite frustrerande. Men ibland kan det göra att man går ihop sig och vill visa ännu mer.

Då har ni väl inte material till fyra kedjor?

Som det ser ut nu är det 3 kedjor och 3 backpar med Jerenvik som sjunde back. Fabricius blir extra forward, så det blir nog tre formationer.

Vad tror du på för matchbild?

Det är ett lag som är stabila, dom har fyra linor som jobbar på. Speciela teams, powerplay och boxplay, kommer att bli viktiga. Det blir som i Kristianstadsmatchen, att  minimmera misstagen, och ta tillvara lägena som dyker upp. Jag tror det kommer att blir en fartfylld match mellan två lag som vill spela hockey.

Jag pratade med Tobias Björklund om att Troja har starka offensiva spelare men att de kanske inte är lika vassa defensivt.

Det ser vi på den första matchen mot dom att målen vi gör kommer efter att vi satt press på deras backar och det kommer vi självklart försöka utnyttja imorgon också.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram