Inför tredje och avgörande

12 mars 2017 12:10

Efter segern igår väntar en helt avgörande tredje match mellan Bois och Asplöven idag kl 16 i Katrinhallen. Hemsidan ringde upp Bois tränare Karl Helmersson för att höra hans analys av gårdagens viktoria och dagens holmgång.

Ni vinner gårdagens match med 6-4 efter en riktigt stark insats.

Ja vi är det klart starkaste laget, sedan får de ett par mål på slutet men det beror på att vi går ner i fokus, men över hela matchen är vi klart starkast.

Vad gör att ni vinner?

Vi är starkare och bättre tränade, vi orkar ligga på med det spelet vi kommer ut med, att spela fysiskt och hålla högt tempo. Det är inga hemligheter utan det är att vi orkar genomföra dom sakerna på ett bra sätt.

Framför allt första var riktigt bra, sedan var det mer Asplöven i den andra.

Ja det var lite som första matchen, det var tur för oss att vi gör 3-0 då de hade bud på 2-1 innan. Vi tog en samling efter 3-0 då det blev lite avbrott och snackade ihop oss, men de fortsatte ligga på hårt. Det gäller att kunna hantera också när de kommer på oss, att spela rejält och kanske dra en icing istället för att börja dutta.

Är det att dom kommer ut hårdare eller är det att ni går ner er lite som gör att de får tryck på er?

Dom kommer ut hårdare, sedan blir det lite att vi spelar på killar som inte har fart, alla måste vara aktiva och är man inte det blir man ett lätt byte, så det ska vi försöka slipa bort idag. Det gäller noggrannheten i passningarna och när man kan passa och när man inte kan. Speciellt i andraperioden då det är långt till byten är det viktigt så man inte får för långa byten och då blir passiva för att man är trött. Vi måste istället få ner pucken djupt på dom och få längre anfall.

Jag tycker det varit riktigt roligt att se fjärdekedjan med Oskar Olsson, Johan Dahlbom och Anton Rask de här två matcherna!

Jag håller med till 100% de kommer in och gör jobbet prickfritt och gör det fysiska jobbet och igår får de dessutom göra 1-0, det var riktigt roligt.

Johan fick kliva av mot slutet, kan han spela idag?

Det tas beslut under matchvärmningen om han kan vara med.

Jag tycker han har stadgat upp fjärdekedjan sedan han kom och han har spelat härligt fysiskt nu i playoff.

Ja han har verkligen steppat upp och spelar fysisk och använder sin tyngd ihop med Rask som inte heller viker en tum, de två ihop gör det riktigt bra.

En annan kedja som gör det bra är den första som får riktigt bra tryck också nu när det blir tuffare mottstånd i playoff.

Ja det är tre skickliga ishockeyspelare, vi vet att de är bra och de visar att de förlägger spelet i anfallszon i stort sett varje byte också i playoff, de är jätteviktiga för oss.

En av spelarna i förstakedjan är Filip Thörnqvist som igår gjorde sitt 100:e mål!

Det var han värd, det är en milstolpe att ha tresiffrigt i målkolumnen och det var roligt att han fick göra det hemma och att han fick stående ovationer.

Idag väntar en tredje och avgörande match. Tror du det blir lika fysiskt spel som i de första två matcherna?

Det tror jag, det är inget lag som kommer att vika sig. Vi fortsätter med vårt spel och vi kommer ha samma inställning.

Hur pass möra är killarna nu efter två täta matcher och två långa resor i kroppen?

Väljer man att fokusera på det är man säkert det, men vi fokuserar på att vinna matchen och då känner man inte efter utan bara kör.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram