Inför Lindlöven borta

25 februari 2017 11:50

Allettans sista match går idag av stapeln då Bois åker till Lindlöven för att ta sig an redan avsågade Lindlöven. Vinst idag innebär att Bois kniper den viktiga tredjeplatsen och direktavancemang till playoff 2.

Karl Helmersson: Jag såg endast matchen mot Borlänge på nätet, men jag tyckte det såg väldigt tamt ut. Vad säger du om matchen?

Det är som du säger alldeles för tamt, den insatsen är vi absolut inte nöjda med. Men den har vi lagt bakom oss nu, vi var frustrerade efter matchen både ledare och spelare, men nu drar vi ett stort streck över den insatsen och går vidare. Det är ett revanschsuget gäng som är inställda på att vi ska göra en bra insats idag och vinna och säkra playoff 2-platsen.

Hur kommer det sig att det blir så lojt i en så viktig match som det ändå var?

Det är inte lätt att trycka på knappen när man inte är där från början. Borlänge hade mycket att spela för och vi var inte där, vi är absolut inte nöjda. Jag har ingen förklaring till varför det blev så.

Idag så väntar Lindlöven, ett lag ni faktiskt har två raka förluster emot. Hur ska ni vända på det?

Det är inga konstigheter hur vi ska göra, utan det är att jobba tillsammans. Vi är sugna på att komma tillbaka, vi är mycket bättre än vi vad vi visade senast. Vi har inte ändrat något spelupplägg eller så, vi har haft samma hela säsongen, utan det är upp på tå så ska de få det jobbigt.

Jag upplever att Lindlöven fått stopp på er i mittzonen under de senaste två matcherna.

Ja det har de fått, vi har inte fått tag på dom. Vi måste komma ner djupt och få långa anfall på dom, och då är det viktigt med spelet runt linjerna så det inte tar stopp, utan vi måste vara hungriga och få tryck på dom.

Vad gäller skadeläget så saknade ni Henning Dahlberg och Tobias Björklund senaste matchen. Henning är väl inte redo för spel men hur är det med Björklund?

Det är svårt med hjärnskakningar. Han provade att gå på is i torsdags men det gick inte, han fick kliva av och det är där vi är. Vi får helt enkelt vänta ut tiden, det går inte skynda på.

In har istället Gustav Tedsjö kommit in och gjort det väldigt bra!

Han har kommit in och tagit vara på chansen på ett jättebra sätt. Han spelar resolut och vårdat, kul att se honom.

Är det någon mer som saknas idag?

Nej ingen mer utöver att Wallin drabbats av magsjuka, utan vi har sex backar och tolv forwards och Arvid i mål med Rosell som backup.

Vad tror du på för matchbild?

Det är viktigt att sätta gasen i botten som mot Kumla för då tror jag energin kan avta hos Lindlöven, men ju längre matchen går och de är med desto mer kommer de att vilja kriga för att förstöra för oss, så starten är viktig.

Första målet har varit väldigt viktig noterade Robin Brewitz i en webbsändning för ett tag sedan. Gör ni första målet vinner ni, gör ni det inte så är det betydligt tuffare. Vad beror en sådan sak på?

Det är klart att man får en boost av att göra först målet, det ger en energikick. Men får de första målet så gäller det att ha tålamod och tro på det vi gör och inte drabbas av panik som mot Nybro borta. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram