Huddinge drog längsta strået

26 augusti 2017 15:20

I ICA Oxen cups tredje match så var det Huddinge som drog det längsta str¨ået efter att ha besegrat Skövde IK med 4-3 (0-1,3-0, 1-2). 

Skövde kom stärkta till matchen efter gårdagens viktoria mot Mariestad och det var också dom som ledde efter den första perioden. Perioden var ganska jämn och rätt tillknäppt med förhållandevis få målchanser. Därför var det rätt naturligt att det var en individuell prestation som spräckte målnollan. Jesper Sellin vinner pucken på egen blå och sprintar ifrån Huddingeanfallarna. När Huddingebackarna dessutom byter samtidigt så får Jesper fri gata och skjuter in 0-1. 

Den andra perioden inleds också rätt jämnt, men mot slutet av perioden så tappar Skövde spelet rätt rejält Det börjar med att man släpper in ett mål i eget powerplay (för andra matchen i rad) (målskytt Adam Hansen) och sedan blir man nedpressade i egen zon och Huddinge kan också göra två mål ytterligare till 3-1 genom Joakim Hälleström och Alexander Anderberg.

När sedan Huddinge också gör 4-1 i mitten av den andra perioden känns matchen avgjord. Men Skövde gör match av det hela igen genom två snabba mål av Martin Karlsson och Henrik Thegel och man har också ett par halvcahanser på slutet att utjämna. Speciellt sedan man i slutet fått powerplay och tagit ut målvakten. Något mål blir det dock inte utan Huddingesegern med uddamålet kändes rätt sett till spel och målchanser. 

Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram