Hoppas ha några månader kvar

30 januari 2018 20:50

Toppmöte imorgon mot klassiska Västerås på bortaplan. Bois ligger tre poäng från serieledning och kan med en seger imorgon vara med och kampas om seriesegern. Hemsidan ringde upp Bois tränare Karl Helmersson som fick ge sin syn på matchen, på Douglas form och på hur han ser på sitt nästa steg i karriären.

Imorgon är det dags för en otroligt viktig match och den stora frågan jag tror många ställer sig inför den är om Douglas Lögdahl, nyförvärvet från Hästen, kommer till spel.

Ja han kommer till, spel, det är inga tveksamheter, det känns bra.

Jag hörde ryktas om sjukdomar i laget, hur ser det ut?

Oskar Norlöv är sjuk och tveksam till spel, också Roman är tveksam då han skadade sig under gårdagens träning, vi tar beslut om båda imorgon.

Vad innebär detta för vilka formationer ni spelar imorgon?

Jag sätter in Hägg med Thörnqvist och Douglas, sedan blir det Oskar, Eddie och Filip Engqvist. Linus, Dahlbom och Erik fortsätter och sedan blir det Lukas, Rask och Liljedahl eller Roman beroende på om han kan spela.

I detta läge är det ju tur vi fått sådan bredd!

Ja helt plötsligt saknade vi två stycken och då är det ju bra med bred trupp.

Hur har Douglas sett ut på träningarna?

Han har sett bra ut! Han har kommit in i det jäkligt snabbt, han vågar hålla i puck och hittar passningarna och insticken. Jag tycker också han sätter mycket puckar på övningarna och dessutom är han en bra tekare.  

Han verkar ha konserverat de bra egenskaperna han hade när han var här senast med andra ord!

Ja och han har ju fått bra med speltid i Hästen så det har ju inte varit några problem på det sättet, han har sett bra ut. Sedan kretsar allt inte runt Douglas imorgon utan det är många komponenter som ska falla på plats.

Ja absolut, för lagets del så har ni haft en veckas vila sedan senaste matchen, vad har det betytt för er?

Det har passat oss bra! Vi har haft bra fart på träningarna denna vecka, och ett bra fokus på det vi ska göra. Vi har varit lediga och Västerås har varit bortesta i helgen och fått stryk medan vi kommer laddade till match imorgon. Jag tycker spelschemat talar till vår fördel.

I ert första möte med Västerås så förlorade ni med 4-3 efter att ha haft ledningen och i den andra matchen innan jul så föll ni med 1-3 efter att Västerås försvarat sig till segern. Vad har ni lärt er av dom två matcherna?

Just det du säger, det har vi tryckt på också. Vi har en tydlig gameplan att utnyttja dom svagheterna dom har. Vi har tagit med oss mycket från dom matcherna, så det är tydligt vad vi ska utnyttja.

Hård checking och mycket spel i anfallszon?

Ja men vi måste börja med ett bra försvarsspel och inte fuska där, utan få ihop det till en enhet.

Om vi kikar under säsongen så har ni gjort mycket mål framåt, men släppt in lite mycket bakåt. Douglas är ju en riktig poängspruta som vann förra årets poängliga i hockeyettan, men han har också bra plus/minusstatistik. Kan han tillföra något också i spelet i egen zon?

Vi har tränat på spelet i försvarszonen i torsdags-fredags och det märktes att han styrde och ställde där, så han tillför ju mycket också där. Sedan har många av målen kommit på individuella misstag som vi blivit straffade för, själva försvarsspelet har sett helt ok ut. Vi vet vad vi ska göra, det är individuella saker vi måste se till att passa oss för. Mot Lindlöven hade vi inga misstag.

Om vi kikar på Västerås så har de seriens vassaste målvakt så här långt i Marcus Dahlbom. Hur viktigt är det att få hål på honom tidigt?

Det är viktigt att få hål på honom, men man ska inte drabbas av panik om vi inte får det, det gäller att jobba med tålamod och efter dom riktlinjer som vi satt. Det kommer inte bli så många chanser imorgon så gäller att vara klinisk när dom dyker upp.

Hur gör ni annars, scoutar ni målisarna?

Dahlbom är stor och täcker mycket, så det gäller att ha trafik på mål och sätta press på honom, in med pucken snabbt till mål och störa honom.

Hur tänkte du kring Eddies position i laguppställningen?

Det stod mellan Eddie och Lukas om vem som skulle bli ytter av våra centrar, men Eddie har mer erfarenhet av att spela där, utöver i år och slutet av förra säsongen har han spelat ytter. Nu kommer han högre upp i banan och vi tror han blir ett bra komplement till  Oskar och Filip (Engqvist).

Varför just Oskar och Filip?

Filip är den som ska riva och slita och jobba fram puckar och vi tror att Eddie kan lyfta upp Oskar en nivå med deras samspel.

Ja Oskar har en dimension till i sig!

Ja det är tanken att lyft upp honom lite med Eddie vid sin sida.

Fjärdekedjan har nästan varit bästa formation här på slutet annars!

Ja det är jag beredd att hålla med om, de har en härlig rakhet i spelet och spelar med hög fart och kuggar verkligen i varandra i spelet och har dessutom bra snack vid sidan av. Nu börjar det ramla in poäng också, det är riktigt roligt. Den har visat så bra spel nu att den behåller jag gärna intakt.

En helt annan sak: Idag avslöjades att du och Bois valt att gå skilda vägar efter säsongen. Hur gick tankarna hos dig där?

Första tanken var att jag kunde tänka mig att förlänga, man vet vad man har men samtidigt har vi haft våra diskussioner och landat i att det är bäst för båda parter att vi går åt olika håll. Både för min egen och lagets utveckling, det är ganska lång tid att ha tränat ett lag fyra år.

Jag har ju pratat med dig tidigare i denna fråga under åren och du har ju klargjort att du satsar på en tränarkarriär och siktar uppåt!

Jo så är det ju, jag hade en plan på fyra år egentligen och det har det gått nu och min ambition är att träna ett nytt lag till hösten och jag ser nya utmaningar framför mig.

Du har ju ändå ett bra CV med Bois att visa upp!

Ja jag känner att jag kan gå rakryggad härifrån, men förhoppningsvis har vi några månader kvar innan det är slut.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram