Hockey är inte alltid rättvist

07 november 2018 22:50

Hockey är inte alltid rättvis. Bois gör en kanoninsats i dagens match mot Grums. Man åker massor med skridskor, låter pucken gå snabbt, man spelar fysiskt, har mycket trafik in på kassen när skotten kommer och skapar mängder med målchanser. Trots det står Grums som segrare efter straffar i dagens möte lagen emellan med 2-3 (1-0,0-1,1-1,0-0,0-1).

Bois inledde den första perioden i ett virvlande tempo och alla fyra kedjor skapade tryck mot Grums som knappt kom ut ur egen zon, och ännu mindre skapade några målchanser. Det gjorde däremot Bois, framför allt kedjan med Oskar Olsson, Oliver Hadzinikolic och Jesper Lindén. Jesper gjorde bland annat en fin individuell prestation där han tar sig förbi sin back men skottet rakt framifrån mitt i slottet räddas fint av Martin Svedberg. Olivers bästa chans var ett direktskott efter ett fint pass av Oskar men skottet smet precis utanför. Även Adam Schultz hade ett kanonläge rakt framifrån men pucken studsar och han får ingen ren träff och Svedberg kunde avvärja. Men när Douglas Lögdahl får ett bra skottläge från nära håll så spricker till slut målnollan.

I den andra perioden så kommer Grums lite bättre in i matchen även om Bois har längre anfall, klarare målchanser och borde ha gjort åtminstone ett par-tre mål. Man hade skott i ribban och i stolpen och ett par lägen med direktskott efter långa sidledspass som Svedberg mirakelräddar. Grums hade dock bättre fart i spelvändningarna denna period och det är också Grums som gör periodens enda mål. Ett skott utifrån tappas av Tobias Sandberg (mycket bra idag i övrigt) och Philip Gustafsson är först framme på returen och kan trycka in den under Boismålvakten.

I den tredje perioden får Grums ett tidigt powerplay som man utnyttjar via ett fint direktskott av Lukas Söderlund.  Bois jagar stenhårt och när man sedan får chansen i powerplay så kommer till slut också utdelningen. Oskar Olsson hittar med en lång pass Jesper Lindén på andra kanten som direktskjuter in 2-2. Bois fortsätter trycka på för att också få in ett segermål, dock utan att lyckas överlista en storspelande Svedberg.

I sudden satsar Bois stenhårt för att gå för seger med tre offensiva forwards men man åker snabbt på en tvåa och får mest inrikta sig på försvar. Det gör man dock bra och matchen får avgöras på straffar. Där sätter Oskar Norlöv Bois första straff, men sedan följer idel missar från båda lagen tills Grums sista som Johan Erkgärds hittar luckan mellan benen på Sandberg på.  Det betydde suddenstraffar och där var det Viktor Stark som var den enda som hittade rätt på, efter att en lång dragning ställt Sandberg och Grums avgår med segern.

Matchen var trots förlusten ett klart steg i rätt riktning från Bois sida. Det enda som egentligen fanns att klaga på var den riktiga killerinstinkten framför kassen hos Svedberg. Men man hade många fina anfall och framför allt gillade jag det jag såg av Douglas Lögdahl och andrakedjan som båda var på riktigt fint spelhumör. Plus även till Linus Engqvist, Adam Shultz och Jens Högbom

Foto: Anna Engström Mariestad Bois Hockey

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram