Hete Pethrus inför Lindlöven

02 januari 2018 22:00

William Pethrus: Jag brukar ringa upp en spelare eller tränare inför matcher och denna gång passade det väldigt bra att ringa dig då jag tycker du gjorde två väldigt bra insatser mot Skövde.

Det har känts jäkligt bra faktiskt, nu när det börjar gälla lite mer så steppade jag upp och det är skönt att känna.

Du gjorde land annat fyra poäng på två matcher men också bra spel i övrigt.

Det är kul att kunna vara med och bidra och roligt att det börjar trilla in lite poäng också.

Vad tycker du om lagets insats i matcherna då?

Det har varit stabilt. I Skövde körde vi över dom i första och sedan hade vi kontroll på det, det var inte mycket snack egentligen. Hemma hade vi en sämre förstaperiod men vi fortsatte köra och skapade massor och kunde blivit större siffror till slut.

Hur viktigt var det att inleda allettan med två segrar?

Klart det är viktigt med en bra start, det ger självförtroende och det sa vi dra nytta av imorgon.

Ja det kan behövas för imorgon möter ni Lindlöven som ni har två raka förluster emot. Du var ju inte med första mötet men vad har du att säga om det andra?

Det var ingen match vi var jättenöjda med, vi måste höja vårt egna spel så ska det bli en jämnare match, det ska nog gå bra tror jag.

Vad var det som inte funkade?

Vi fick för långt lag och de fick komma genom mittonen med bra fart så vi fick problem med att hålla gapet. Vi har snackat om att ge dom utsidan istället och hålla ihop laget bättre. Men vi vill också trycka ner dom i deras försvarszon för där är vi jäkligt bra.

Du har ju varit i laget ett tag nu sedan återkomsten från allsvenska Pantern. Vad tycker du om klassen på laget?

Man märker stor skillnad på topplagen och bottenlagen i serien, topplagen håller bra klass. Så det kommer bli en jäkligt rolig serie efter jul. Vi har ett starkt lag och det ska vi inte slarva bort nu tycker jag, för ju längre säsongen går ju roligare blir det så vi ska ta tillvara på att vi har ett bra lag.

Jag pratade Filip Thörnqvist igår och han sa att han visste att du var stark offensivt men att det han blivit mest imponerad av var din defensiv.

Man har fått lite stämpel att man bara är offensiv men jag försöker jobba med min defensiv dagligen, och förra året utvecklade jag det mycket då jag jobbade tillsammans med Tomas Mitell och jag vill utveckla det ännu mer. Förra året var jag annars en renodlad offensiv back men arbetet med Mitell utvecklade det mycket.

Det som imponerar på mig mest nästan är att du hela tiden ser till att ha bra fart på rören.

Jag försöker ha fart på skridskorna, det går fort i ishockey och då blir man lätt rundad om man står still. Är man rörlig kan man få stopp på dom och stänga ner större ytor.

Du spelar numer tillsammans med Albin Hernod, hur tycker du att det funkar med er tillsamman?

Det funkar riktigt bra tycker jag. Han är bra defensivt och är stor och stark och bra på puck. Vi har bra kommunikation och snackar om vi vill att den andra ska ändra på något och det är viktigt.

Hur bra passar hans spelstil och din ihop?

Jag tycker vi passar bra ihop, han är bra med puck så det går att bolla pass med honom också och det är skönt att ha den känslan.

Tre matcher på fem dagar står ni nu inför, hur ser du på det?

Det är bara roligt! Det är matcher man vill spela, speciellt nu, så det är inget som stör en. Det gäller bara att käka och dricka bra så ska det gå bra. Vi är bra tränade så det ska gå.

Till sist får du tippa resultat och målskyttar!

Den är alltid svår, men jag säger 4-2. Eddie och Norlöv gör var sitt, sedan gör Filip Engqvist och Oskar Olsson mål också!

 

Av Krister Holm
Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram