Hetaste mötet på många år

28 februari 2018 20:30

Målet var att göra en inför matchen med Bois och Skövdes respektive sportchefer, men då Skövdes Hasse Ljunggren oturligt nog opererades idag så blir det bara Ronny Johanssons svar som vi får näja oss med denna gång.

Vad är det roligaste med att vara sportchef?

Att göra en lyckad värvning, när man får hit någon som är okänd men som ändå blir lyckad, det är roligt. Att bygga en trupp tillsammans, det är ju jag och Kalle som jobbar ihop, är också roligt. Ser man sedan att det lyckas och blir en bra grupp så är det ju extra kul.

Hur mycket är du involverad i det dagliga arbetet med laget?

Inte alls mycket egentligen, det sköter Karl och Peter, men det är klart man håller koll på läget. Vi stämmer av efter hösten och till våren, och lite kontakt med spelare under säsongen, men ingen daglig uppgift så.

Vad säger du om er säsong så här långt, har den motsvarat förväntningarna?

Det är det som ska avgöras nu! Jag hade hoppats vi skulle vara med och kriga om förstaplatsen i allettan, men det har varit lite stolpe ut och vi har förlorat mot topplagen och har inget att skylla på. Vi hade kanske önskat lite mer jämnhet i allettan.

Vad tycker du om truppen, vad är dess styrkor och eventuella svagheter?

 Jag ser ingen direkt svaghet, men vi har en bred trupp och är lite vassare än ifjol om jag ska jämföra. Sedan hade vi en målvakt i Arvid Ljung som var väldigt bra, han gick ju från div 2 till allsvenskan och hade 95 i räddningsprocent och det är svårt att kopiera. Tobbe gör det bra och är en trygg och stabil sista utpost men det är svårt att kopiera Arvids bedrift. Arvid överträffade sig själv förra säsongen. Vi har bra bredd och alla typer av spelare, så en bra mix. Sedan är det också många som tagit steg under säsongen vilket är roligt att se.

Har du börjat arbetet med nästa års trupp redan? Hur går det arbetet?

Det har vi, vi har 9 gubbar på kontrakt och det känns jättebra. Ett gäng till har visat intresse för att vara kvar så det kommer att bli angenäma problem att bygga truppen, vi är nästan för breda nu och det kan bli tuffa beslut att ta nästan när man måste börja välja vilka som ska vara kvar.

Ni ska också värva en ny tränare, hur ser kravbilden ut för den som ni vill ha in?

Vi har skissat lite, men just nu känns den känslig, det tar vi när det är över så vi slipper spekulation, så jag passar på den.

Imorgon väntar playoff 1-möte med Skövde/Bois. Hur går dina tankar inför det mötet?

Det ska bli fantastiskt roligt med ett derby, vi har haft bra intresse i allettan och detta toppar det så det ska bli jäkligt kul att åka till Skövde imorgon.

Är det det hetaste mötet laget emellan som varit?

 Jag kan inte historien från 70- och 80-talet men jag har ju spelat ett antal derbyn efter det och det är inget som varit så här hett. Så hockeyn i distriktet är på väg upp och detta måste vara är det hetaste på väldigt många år.

Om du får tippa publiksiffra i er hemmamatch, hur mycket folk tror du kommer?

 Jag tror det kommer otroligt mycket folk, 2431 personer.

Vad skulle en sådan publiksiffra betyda för klubben ekonomiskt?

Playoffspel är ju inget klubben har budgeterat med så det är ju skönt klirr i kassan att få in dom här extrapengarna.

Vad är det som talar till er fördel i mötet?

Jag tycker vi är ett starkare lag, sedan har vi ett enormt psykologiskt övertag också. Sedan vänder andra på det och säger att Skövde kanske slår ur underläge, men jag vet ju själv när man mötte Växjö som var på väg upp och man hade förlorat tre matcher mot dom innan hur det kändes. Visst hoppades man på att kunna skrälla men man visste att det skulle bli tufft och det tror jag Skövde har i tankarna också.

Vad förväntar du dig för matchbild, hur vill ni att den ska se ut?

Jag tror och hoppas att vi tar tag i taktpinnen oavsett om det är hemma eller borta. Vi ska inte fundera på vad Skövde gör, utan vara tunga att möta med många kreativa spelare. Vi ska driva matchen och motivation lär inte saknas, vi ska ge oss den matchbild vi vill ha.

Har du någon koll på skade- och sjukdomsläget i truppen?

Det har jag egentligen inte, men vi hade några krassliga vet jag. Liljedahl, Fabricius och Rosell var inte med och tränade och Dahlbom är nog också tveksam till start.

Hur slutar matchserien och varför?

 Jag tycker vi har visat att vi är ett bättre lag och jag tror vi vinner med 2-0. Vi är tyngre, bredare och spetsigare. Kör vi som vi ska och kan så är jag övertygad om att vi tar det i två raka.

Om ni går vidare från playoff 1, hur långt tror du ni kan gå?

 Vi vill gå längre än ifjol och då är det kvalserie som gäller. Men det blir jäkligt tufft, det är tre playoffomgångar och små marginaler. Så man har inte råd med några misstag eller sämre insatser. Men gruppen är så stark att den kan ta oss dit, det är jag övertygad om.

 

Av Krister Holm

 

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram