Helmer summerar

21 mars 2018 21:00

Det blev fyra år för Karl Helmersson som huvudtränare i Mariestad Bois innan det nu är dags för den egna produkten att ge sig ut på nya äventyr. Vi bad sympatiska Helmer att göra en sista summering!

Sätt + och – på säsongen!

Svår fråga du kommer med! Plusset måste vara de härliga fighterna vi hade mot Skövde med ett extra plus för playoffmatcherna som var riktigt härliga upplevelser. Det är få förunnat att få vara med om såna matcher, att få uppleva den folkfetsen som det ändå är.

Minus är att vi inte kunnat rå på topplagen, visst slog vi Västerås en gång, men dom, Borlänge och Piteå kom etta, tvåa och trea i allettan och dom rådde vi inte på och det är ett minus.

Har ni analyserat vad det berodde på?

Det började redan i premiären och det följde med oss hela allettan sedan när vi tappade i sista perioden mot Västerås. Men jag vet inte vad det berodde på riktigt. Piteå borta ledde vi med 2-0 efter 50 minuter, vi tappade mot Borlänge borta med 13 sekunder kvar.  Västerås hemma förlorade vi efter en jämn match med 3-1. Även om de framstår som tillfälligheter kanske det inte var det ändå, vi kanske inte var tillräcklig ödmjuka när det skulle avgöras.

Summera dina fyra säsonger som huvudtränare!

Det har varit lärorika år för egen del, hur man ska arbeta som tränare och ledare. Det är inte bara att stå i ett bås, man jobbar med 22 olika individer som man ska försöka få att dra åt samma håll. Det är en utmaning och man måste komma väl förberedd varje träning, varje match, annars läser spelarna det direkt. Det gäller att ha energi och jobba hårt för det. Resultatmässigt och verksamhetsmässigt har vi gått åt rätt håll hela tiden i allt, vi har bra kvalitet på träning och inför match med fys och hela den biten. Det har gått stadigt åt rätt håll tycker jag.

Vad har varit roligast med att träna Bois?

Det är mycket som varit roligt! Det är min moderklubb och att få den äran att få huvudansvaret för ett så bra hockeyettanlag som väcker känslor i stan och i hela hockeysverige faktiskt, det har varit en ära och väldigt roligt.

Hur har laget och föreningen utvecklats under dom här åren?

Laget har tagit steg hela tiden, vi har bra kvalitet på försäsongsträning och fysträning, bra kvalitet på isträningar och vi jobbar mycket med video och utvecklas där för att driva det framåt. Sedan har det varit proffsigt runt laget med massör, läkare och materialare och det känns bra. Att allt funkat bra ser man också på alla spelare som gått uppåt och hela laget har presterat. Som förening så får man sätta sig och fundera på vad man vill kan jag tycka. Jag tycker man stått på samma plats ett par år nu, nu behöver man ta ställning till och slå fast: Var ska vi ta vägen? Man behöver sätta sig ner och fundera på vad man har för ambitioner, det tror jag behövs både för fans och näringsliv, att sikta på ett mål så att alla känner att man inte står och stampar på samma ställe. Både fans och sponsorer och även förening behöver ha ett konkret mål att jobba hårt emot. Det behöver inte handla om pengar, utan

Nu ska du dra vidare är det tänkt, hur ser dina framtidsplaner ut?

Nu är ni nyfikna va, haha! Nej men min ambition och målsättning är att stå i ett hockeybås i höst, men det är många bitar som ska falla på plats och allt ska passa in. Det är inget klart än, men ambitionerna är att träna ett hockeylag i höst.

Har du fått några erbjudanden?

Ja det har jag fått.

Vad är dina starkaste minnen från dom här åren?

Trojamatcherna förra året var häftiga alltså. Vi vinner första hemma i sudden och sätter dom i brygga och sedan vet vi vad som hände i Ljungby andra matchen och det grämer en fortfarande lite grann. Men det är häftiga minnen även om vi inte fick med oss resultaten så är det minnen man tar med sig.

Då avslutar jag med ett stort tack för dom här åren och ett stort lycka till vidare karriär!

Ja tack!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram