Helmer mellan Troja och Nybro

05 januari 2017 21:40

Bois tränare Karl helmersson var riktigt nöjd med laget efter gårdagens match mot Troja.

Det blev en poäng i gårdagens svåra bortamatch mot Troja. Med ett dygns distans, hur ser du på gårdagens match?

Att poängen vi fick med oss kommer att vara värdefulla, det är inte många lag som kommer ta poäng där nere. Där och då vill man naturligtvis vinna men med en dags distans så vann vi en poäng.

Vad gjorde ni bra?

Vi börjar första perioden bra, vi har lite chanser inledningsvis och det är en jämn match. Sedan får de två mål och då är det lätt att få en dipp, men vi hanterar det bra och får in en reducering. Sedan i andra blir det kanske lite för mycket att vi inte vågar hålla i pucken, det blir för spretigt. Men när vi vårdar pucken så gör vi också en kvittering. Sista slutar 0-0 och det går till straffar som de sedan vinner. Igår var vi ett gäng krigare som gjorde allt för att laget ska ta poäng och jag är stolt över grabbarna.

Du måste vara lite extra stolt över Arvid Ljung som inte fått chansen så många matcher innan…

Jag kände att det var läge att slänga in honom. Det är tätt med matcher och han måste få känna på det och det gjorde han jättebra, vi är jättenöjda med målvaktsspelet.

Nu måste det bli svårt att peta honom!

Ja han kommer att stå imorgon. Han gjorde det bra och då får han stå igen. Vi vet vad Robin kan och vad Arvid kan och det känns bra med två så bra målvakter.

En dimension i spelet som Arvid adderar är att han är ruggigt bra med klubban!

Ja jättebra! Det kan vi utnyttja till att få snabba spelvändningar genom att han kan sätta igång spelet snabbt, det är positivt. Backarna kan istället för att åka till pucken få ett pass och ta spelet därifrån, det går fortare att få upp pucken då.

Om du innan vi spelat matcherna hade fått ett erbjudande om att få fyra poäng efter de första tre matcherna, hade du köpt det då?

På papperet har vi haft en riktigt tuff inledning mot bra motstånd och med två av tre matcher på bortaplan. Men vi har fått bevis för att vi är med i serien och ser framtiden an med tillförsikt. Samtidigt det gäller att var påkopplad, det blir fler tuffa matcher, se på Nybro och deras öppning! Men fyra poäng känns bra.

Ja imorgon väntar Nybro som vunnit två matcher och sånär också vann den tredje mot Kristianstad men bara fick med sig en poäng efter att Kristianstad kvitterat precis i slutet.

Ja herregud, de kommer att komma med fullpumpat självförtroende. Det var ett tag sedan vi mötte dom så det kommer att vara roligt att få möta dom igen. Det kommer att bli högt tempo, det gäller att stå upp i närkamperna och vara noggranna oh utnyttja misstagen som kommer.

Vad man har hört och sett så spelar de rätt defensivt och har ett ruggigt starkt powerplay: Hela sju av nio mål har det gjort i powerplay!

Jag såg när de mötte Tranås och de spelar med ett högt tempo och kan också spela fysiskt när de får läge. Så även om de är defensiva så har de fortfarande bra tempo så det gäller att vara på tå. Och naturligtvis kommer powerplay och boxplay att bli viktigt.

Kan man anpassa spelet på något sätt för att undvika utvisningar när man möter ett lag som är så skickliga i powerplay?

Jag tror inte det. Visst är de duktiga i powerplay, men då är det noga att man åker in i situationerna och använder farten och inte klubban i situationerna. Man måste ha fart i allt man gör så att man inte kommer sent och sätter sig i dumma situationer.

Och så att ha klubban i isen hela tiden!

Ja det måste vi ha, inte vara uppe och vifta med den i onödan.

Jag antar att du gett killarna instruktioner inför morgondagens match. Vad har du sagt till dom?

Vi har pratat lite om powerplay, men vi har morgonvärmning imorgon då har vi den stora genomgången.

Jag pratade med Filip Thörnqvist efter matchen, han haltade lite. Kan han vara med imorgon?

Ja han är med och alla andra är redo för spela också, så vi kör samma lag som mot Troja.

Om vi ska snacka lite formationer så tycker jag att kedjan med Lukas Larsson, Christian Hägg och Linus Pellfolk nästan var bästa formation mot Troja!

Ja jag håller med! De kuggar i mer och mer och skapade en hel del lägen, det känns bra. De är starka på puck och Pellfolk tar mycket avslut. Det gäller att jobba utan puck också och det gör de mer nu, de väntar inte till dess att de får pucken utan jobbar till sig den med hårdare checking, de väntar inte utan jobbar tillsammans på ett bättre sätt.

Det är verkligen intensivt spelschema nu, med match igår, imorgon och på söndag. Jag antar att det blir väldigt lugnt på träningsfronten nu…

Ja idag hade vi bara 30 minuter på is, det vi gjorde gjorde vi dock med bra koncentration, men det är betydligt kortare pass nu för att komma väl föreberedda.

Tycker du att de första matcherna gett en indikation på hur ni står er i konkurrensen?

Att vi håller bra klass. Vi ska vara bland de åtta, det är det strecket som finns att slåss om och jag tycker att vi fått ett kvitto på att vi håller bra så här långt. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram