Helmer inför Troja borta

03 januari 2017 20:40

Hur har ni tagit vara på uppehållet?

Vi var lediga nyårsafton och nyårsdagen sedan har vi tränat två dagar inför morgondagens match.

Ni har så här långt besegrat Vimmerby borta med förlorade mot Kristianstad hemma. Vad säger du om er start på allettan?

Vinsten mot Vimmerby var jag jättenöjd med, att vi kan göra en så bra match i en premiär på bortaplan. I hemmamatchen mot Kristianstad så hade vi fem spelare borta och då med den starten som var så var man inte riktigt nöjd. Men sedan var det en jämn match, hade vi fått in 3-2 i andra så vet man aldrig även om de vann rättvist. Det är en tuff start på alletten det vet vi om, vi möter ett bra Troja borta imorgon också.

Om vi ser på Kristianstadsmatchen så var det ett lag som spelade väldigt bra på sin ledning!

Ja de bjöd inte på speciellt mycket och slog mycket icing. Sedan kan man kolla på snittåldern i deras lag, de är några år äldre än oss och har mycket rutin för att var ett hockeyettanlag och då gäller det att utnyttja deras misstag för de spelar väldigt disciplinerat.

Ja de höll hela tiden pucken framför sig…

Ja de gör en bra bortamatch, de bjuder inte på något utan spelar smart. Då gäller att att komma in framför mål och kriga, men de gjorde det bra så det var svårt.

Var det något du var nöjd med trots förlusten?

Att vi inte ger upp trots en dålig start utan är med hela vägen in i kaklet. Även om vi inte skapar så mycket i tredje men vi försöker hela tiden och viker inte ner oss. Det var relativt jämnt bortsett från starten trots att vi har fem man borta och det är jag jäkligt nöjd med.

Jag pratade med dig dagen innan match och då såg det ut som att nästan alla skulle kunna vara med och sedan var det helt plötsligt fem man borta. Det var kanske fel match att ha så många spelare borta i…

Det kan man lugnt säga! Frick och Ejdergård skadade sig mot Vimmerby och Alba och Liljedahl hade känningar inför allettan redan och så Norlöv då som var sjuk, men nu är alla tillgängliga. De som saknats har varit med på träningarna efter nyår och alla är helt 100.

Innebär det att ni nu äntligen kan spela med de uppställningar ni hade tänkt starta allettan med?

Ja det stämmer. Vi har en förstafemma med Norlöv, Douglas Lögdahl och Thörnqvist. Lukas Larsson är center i kedjan med Linus Pellfolk och Christian Hägg. Dahlbom spelar med bröderna Engqvist. Vi har 13 forwards att tillgå, Oskar Olsson är center i fjärdekedjan medan vi har tre yttrar: Alexander Liljedahl, Markus Ejdergård och Anton Rask, alla dom kommer att få istid men sedan får vi se vilka som är hetast och som får mest istid.

Kommer Frick och Alba som är tillbaka från skador spela backpar tillsammans?

Vi har sju backar där alla kommer att få istid, det gäller att ha igång så många som möjligt då det är tre matcher på några dagar, sedan får vi se hur Peter coachar dom. Men grundtanken är  att Hernod och Björklund är ett backpar, Alba och Frick ett och Högbom och Jones är det tredje.

Har ni dragit någon lärpeng av Kristianstadsmatchen, det är ändå ett snäpp upp vad gäller motstånd och en av två stora favoriter i serien? Imorgon möter ni ju den andra favoriten menar jag…

Att det gäller att minimera misstagen och att leverera pucken så snabbt som möjligt. Man kan inte spela fast sig utan en pass i sidled kan man kosta på sig, sedan måste man spela framåt. Sedan också att utnyttja misstagen, hur bra spelare man än möter då gör dom misstag och då gäller det att ta tillvara på dom när lägena väl dyker upp.

Och du har naturligtvis stenkoll på Troja. Vad kan du se för nycklar i deras spel?

Först och främst att det är ett jämnt lag med fyra lines som jobbar tillsammans på banan, de har disciplin i spelet. Sedan kan man inte blunda för att de avgjorde mot Vimmerby med två powerplaymål, så det gäller att inte dra på sig några onödiga utvisningar.

Troja har lånat in två centrar som nu lämnat och in har istället en center från skadelistan inkommit. Vad tror du det betyder för dom att ha haft lite cirkulation på centersidan?

Jag tror inte det spelar någon roll. Har man som mål att nå allsvenskan får man vara beredd på lite rotation i laget, så det betyder inget för dom.

Troja har en ny hall och 1500-200 på läktarna och det lär vara bra tryck. Kan man förbereda sig på något speciellt sätt för att vara redo för det?

Vi har förberett oss redan och spelat för 2000 i båda derbyna mot Skövde och 1300 senast i Katrinhallen, så det är vi beredda på. Det gäller bara att gå ut och njuta av det.

Ni känner er inte slagna på förhand?

Absolut inte! Vi är fulltaliga och har gott driv i gruppen så vi är absolut inte slagna på förhand.

Avslutningsvis: Vad förväntar du dig för matchbild?

Det handlar om att vi inte får bli för passiva. Troja vill sätta tonen direkt och då gäller det att vara med och vara noggranna, att ligga rätt och ta tillvara på misstag och vara noggrann. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram