Helmer inför playoff 3

14 mars 2017 21:20

Bois är ett steg från den allsvenska kvalserien. Men det är inget litet hinder som ställts i vägen, det är Troja/Ljungby, av många ansedda som hockeyettans allra bästa lag. Men när hemsidan ringer upp Bois tränare Karl Helmersson är han långt ifrån uppgiven.

Imorgon är det dags för första matchen i playoff 3 då ni jemma i Katrinhallen tar er an allettan södra-segrarna Troja/Ljungby. Vad är din tankar inför matchen så här dagen innan?

Att det ska bli jäkligt roligt och inspirerande och att målet är att vinna matchserien och spela kvalserien givetvis. Men fokus är uppgiften är imorgon när det är första ronden i Mariestad.

Troja kommer ifrån två raka förluster och därmed förlust också i matchserien i hockeyettanfinalen mot Huddinge. Antyder det på något sätt att de kanske inte är 100% för tillfället?

Jag vet inte varför de haft ett par förluster, men det är klart det är press på dom. De ska upp i allsvenskan, så är det bara. De får inte så många chanser och nu ska laget prestera under press och tankar kan sätt käppar i hjulet hos hockeyspelare det vet vi ju.

Vad ser du som deras styrkor?

Som jag sagt tidigare så är det ett komplett lag, de mal på med fyra lines och har ett powerplay vi måste se upp med. Det är klart att det kommer att vara ett bra motstånd, men vi vet vad vi presterade mot dom under allettan och vet att vi är ett bra lag också, så det kommer bli åka av.

Som du säger så har ni presterat mot dom i allettan. Borta pressade de hårt men ni tog en poäng medan på hemmaplan så vann ni efter att ha haft det mesta av spelet. Vad är din minnesbilder från matcherna?

I Ljungby hade de mycket puck och chanser som du säger, men Arvid fick chansen då för första gången och stod på huvudet samtidigt som vi krigade för varandra och ställde upp för varandra och utnyttjade chanserna. Hemma gjorde vi en stabil och bra match, en av de bättre matcherna på många år i Katrinhallen skulle jag vilja säga.

Trojas supportrar uttrycker oro för att Troja har svårt att möta lag som har en tät målvakt och som är starka framför egen kassen. Är det sådant spel ni spelare?

Sådant spel kommer vi inte spela, vi vill spela offensiv, men vi vet vad Arvid presterat och det är riktigt bra och det sprider ett lugn i försvarsspelet. Vi får se hur matchbilden kommer se ut, men vi känner oss trygga med försvars- och målvaktsspelet.

Har du lärt något nytt om Troja sedan ni möttes senast?

Nej det är i stora drag samma sak, et var inte så länge sedan vi mötte dom och det hinner inte ändra sig så mycket. Det gäller att fokusera hela tiden och minimera egna misstag och utnyttja motståndarnas.

På vilket vis tror du matchen kommer att skilja sig från en vanlig seriematch  nu när det är playoff?

Framför allt gäller det att ha huvudet med sig, att fokusera på vad man ska göra. Det kommer vara jämnt och tufft varenda byte, det kommer inte en millimeter gratis. Sedan avgörs inte macthserien imorgon, det är först till två matcher som gäller.

Hur mycket utspelar sig en sådan här match mentalt och hur mycket är fysiskt?

Det var lite som jag sa till dig i helgen inför lördagsmatchen: Känner man efter om man har känning eller trötthet då känner man sig trött och sliten, det gäller att nollställa att man är här och nu och att man ska prestera.

Nu tänkte jag snacka Bois lite också, ni gör en bra matchserie mot Asplöven tycker jag, håller du med?!

Självklart håller jag med! Även om vi förlorade första åkte vi inte därifrån med dålig känsla utan vi kände vi skulle vinna. Sedan går det upp och ner under matcherna, vi gjorde sämre andraperiod i söndags, men då är det starkt att komma ut och göra det så bra i tredjeperioden. Sedan får man lov att säga att de inte har huvudet med sig, i lördags drog en ledare på sig 4 minuter och igår var det en utespelare precis i slutet, det gäller att hålla fokus hela tiden.

Vad gör ni bra?

Vi hade en lång resa och tre tuffa matcher, men vi visade upp en bra fysik och vi orkar spela i 60 minuter och vi jobbade stenhårt för varandra, det är en härlig grupp att ha att göra med.

I söndags kunde inte Johan Dahlbom vara med, hur är det med honom idag?

Han körde för fullt idag, det är skönt. I andra matchen mot Asplöven gjorde fjärdekedjan en jättebra match, där ser man vikten av att ha en sådan rollspelare.

Gäller det resten av laget med att de är i speldugligt skick?

Ja alla är med.

Och det blir samma formationer?

Ja samma som match 2, Liljedahl går tillbaka till tredje.

Imorgon gör Thörnqvist sin 400:e match. Vad betyder han för laget?

Han betyder oerhört mycket! Han är verkligen en ledare som man kan lita på. Han kommer på träning och match varje dag och gör alltid sitt yttersta och han är en väldigt bra representant för Mariestad Bois hockey.

Vad säger andra klubbars spelare och tränare om honom?

De känner till honom som en jobbig jäkel att möta, en sådan man avskyr som motståndare men värdesätter att ha i sitt eget lag. Det är många som skulle vilja ha honom i sitt lag, men vi släpper honom inte!

 

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram