Helmer inför Övik/Piteå

05 januari 2018 20:30

Bois tränare Karl Helmersson kan vara stolt över sina adepter efter tre raka segrar i upptakten av allettan. Men han är ändå inte helt nöjd med spelet, något han berättar om när jag ringer upp honom inför dubbelmötena med norrettanlagen Örnsköldvik och Piteå. 

Hur mycket har ni varit med och styrt upp spelschemat?

Vi hade våra sittningar när spelschemat kom och då gjorde sportcheferna ett bra jobb och fick ett bättre flyt mellan matcherna genom några ändringar. Så vi satt och var med och diskuterade fram detta.

Jag kollade av spelschemat och jag tycker ni verkar ha fått till det bra med lediga veckor efter de långa bortamatcherna, lite tätare matcher när ni har hemmaplan och en paus efter drygt halva serien med tid för att slicka sår.

Ja jag tycker att vi har fått till det bra efter våra ändringar.

Ni hade match mot Lindlöven i onsdags och nu är det dags för dubbelmöte till helgen. Innebär det täta matchandet att ni har laddat upp på något speciellt sätt?

Ja i torsdags så hade de valet att antingen gå på is eller gå till gymmet och köra återhämtning eller också kunde de vara hemma och vila. De hade lite olika belastning under Lindlövenmatchen så de fick själva känna vad som passade dom bäst för att de ska orka prestera i två matcher till helgen. Idag var det däremot vanlig träning.  

Imorgon är det Örnsköldsvik som står på schemat, hur väl har ni scoutat dom?

Vi har sett två matcher på video och fått fram det vi vill ha. Det är detaljer i powerplay och vissa spelformer som vi är speciellt intresserade av och känner oss trygga med det vi vet. Vi har också pratat med några som mött dom däruppe under säsongen så vi vet det vi behöver veta. Sedan ska man inte fokusera för mycket på motståndet bara för att det är nya lag, det är som vilken match som helst och det är vår prestation som är det viktigaste.

Av det jag fått fram om Örnsköldsvik så är det ett jämnt lag där ingen direkt sticker ut men med fyra jämna och bra kedjor framför allt, kanske lite tunnare på backsidan.

Det stämmer med det vi fått fram också.

Kan man utnyttja den vetskapen på något sätt eller spelar ni likadant oavsett.  

Det är några detaljer vi försöker utnyttja på bästa sätt. Sedan säger jag inte på vilket sätt, men det är klart vi ska utnyttja det vi kan läsa ut.

På söndag möter ni sedan Piteå. Dom ses som favoriter i serien, ser du också dom som det vassare laget av dom två ni möter i helgen?

Ser man poängmässigt så är de nio poäng före tvåan, men såg man premiären i allettan mellan Piteå och Örnsköldsvik som vi gjorde så var det en jämn batalj, det kommer bli full kubbning både lördag och söndag för oss.

Piteå sägs ha ett komplett lag men också en otroligt vass förstakedja. Hur hanterar ni det?

Det finns möjlighet att matcha våra defensiva enheter mot dom med tanke på att vi byter sist. Och som du säger är kedjan med Isaksson, Högberg och Sandström riktigt bra, en starkt producerande enhet, så det har vi med i beräkningarna absolut. Det blir spännande att se om vi kan lösa det.

Hur ser det ut på frånvarolistan, senast saknades Jens Högbom?

Det blir exakt samma lag som mot Lindlöven då Jens går på penicillin så han missar hela helgen.

Vad säger du annars om onsdagens möte med Lindlöven?

Jag var inte så överraskad att det såg ut som det gjorde. Jag visste att det skulle bli fartfylld match då vi gillar att spela samma typ av hockey. Sedan blev det lite väl mycket fram och tillbaka i första och andra perioden är vi inte nöjda med då vi blev lite för tveksamma och inte spelade tillräckligt rejält. Sedan i sista presterar vi bättre, och framför allt spelar vi jättebra i alla boxplay vi fick. Vi gör också två mål i powerplay under matcher, boxplay och powerplay är viktiga detaljer i såna här matcher.

Det var ju första segern mot Lindlöven efter två förluster. Vad gjorde ni bättre denna gång?

Som jag varit inne på tidigare så förstamatchen mot dom i höstas gjorde vi en riktigt bra insats men släppte till på slutet. I sista matchen var vi inte heta nog så det var framför allt att vi satte dit puckarna och gjorde jobbet som krävdes för att skydda målet denna gång som gjorde att vi kunde vinna, vi gjorde det som krävs för att vinna en ishockeymatch.

Efter Lindlövenmatchen skulle jag vilja lyfta fram Lukas Larsson!

Han har verkligen förstått sin roll både i powerplay och boxplay och gör ett oerhört jobb framför kassen och offrar sig hänsynslöst i boxplay och är oerhört viktig för oss.

Sedan klev Sandberg fram i målet också.

Han kom upp stort i sista perioden och han är en duktig målvakt det vet vi och det behövs för att kunna vinna matcher i en tuff serie och det visade han verkligen att han är i sista.

Har ni slipat på något speciellt inför helgen?

Knappt hunnit göra det, men det var några grejor med tanke på motståndet, powerplay och boxplay och sedan tryckte vi på att göra allt rejält, och inte bjuda motståndarna på för mycket som jag tycker vi gör i andra mot Lindlöven. Vi är bra men det skulle vara retligt att förlora matcher på att inte göra saker rejält.

Stor tack och lycka till!

Tack!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram