Helmer inför Kumla

10 oktober 2017 20:30

Karl Helmersson: 7-3-seger i derbyt igår, den måste ha suttit skönt!

Självklart. Det är alltid speciella matcher, säger man något annat ljuger man. Det var en härlig inramning och vi kan göra sju kassar hemma och bjuda på det, det var skönt!

Men ni var lite illa ute i första!

Spelmässigt var vi inte alls nöjda med första perioden, vi kom inte alls upp i den nivån som vi ville ha. Då var vi illa ute, att vi leder med efter den 2-1 är att vi fick utvisningarna, det är dom som gör att vi leder.

Men varför kom ni ut så svagt, vad hände?

Jag och Peter (Isgren, andretränare) har inget bra svar på det. Vi vill och grabbarna vill komma ut med fart och visa sig från bästa sida, men kanske anspänningen med mycket publik oh så gör att det låser sig. Det är inget vi gör medvetet, men det var lite handbroms i samtidigt som Skövde verkligen släppte sin och då ser man skillnaden. Men det var starkt ändå att komma tillbaka från den inledningen.

Ni hade en helt annan energi i andra!

Killarna var medvetna om att det inte var en bra förstaperiod, så då tryckte vi bara på basicgrejorna , släppa pucken, åka skridskor och ha hög fart i allt vi gör.

Då gick ni rätt logiskt upp till 4-1.

Där tycker jag vi sätter upp högre tempo och gör mål också i 5 mot 5. Sedan får de två snabba och får kontakt och det var mycket kvar av matchen. Men vi kommer igen med powerplay som gör att vågskålen väger över till oss.

I tredje var ni sedan klart bättre och känslan var nästan att det kunnat bli tvåsiffrigt om fokus varit 100.

Det vet jag inte, men vi kontrollerar händelserna väl, sedan vet man inte om Skövde kanske kände att matchen runnit dom ur händerna och inte orkade mobilisera, men det var helt klart en kontrollerad tredjeperiod.

Jag tänket vi ska lyfta fram några spelare också. Johan Frick var kanske bäst på isen!

Jag tycker han spelar aggressivt på ett mycket bra sätt, precis som vi vill. Han är rejäl i allting han gör och det ger en härlig energi när man spelar så aggressivt. Han får med sig laget och där har han tagit stora kliv till den här säsongen.

Erik Olsson gjorde i mina ögon sin bästa match sedan återkomsten.

Man ser att han har kvaliteter, det är inte bara målet, han skapar mycket. Han är väldigt irrationell och stor och stark. Det var bra att han fick göra ett typiskt Erik Olsson-mål, dra i sidled och bra skott, det kommer mer och mer.

Sedan Semjonov som blev matchens lirare och inte bara bidrog med två mål.

Jag tycker han kommit tillbaka efter att ha varit lite anonym ett tag, men nu kommer han tillbaka och det var skönt för honom att göra ett par mål, men han gör mycket bra på isen, han är stark på att täcka puck och vrider och vänder. Det är starkt att fortsätta jobba vidare, då lossnar det till slut.

Om vi sedan går till minus så tycker jag att Christian Hägg gjorde en riktigt bra match också men så drog han på sig en dum utvisning och blev bänkad.

Ja vi har inte råd att sitta på andra sidan, att snacka sig ut. Det har vi inte råd med, då fick de 4-3 och kom in i matchen igen. Men vi har snackat om det och han är medveten om att det var en onödig utvisning och det har vi lagt bakom oss nu. Han är en jäkla skicklig spelare och låg bakom ett par mål så han är viktig för oss.

Var det en markering mot honom eller mot laget?

Självklart var det en markering mot honom, det förstod han också. Vi har pratat om att inte lägga fokus på domaren. Men Fabricius kom in och gjorde det bra.

Vad är det som gör att ni vinner matchen?

Det är powerplay, 5 av 7 mål gör vi i powerplay. Det var skönt att få utdelning där, det handlar om tålamod, vi har inte ändrat i formationerna då vi känner att vi har skapat mycket tidigare också men inte fått in pucken men nu fick vi det. Så powerplay var en viktig del.

Imorgon är det så dags igen, har ni hissat varningsflaggan för dagen efter-känsla och Kumla?

Av erfarenhet vet vi att det är tufft att komma till Kumla, de går ut hårt och spelar fysiskt på oss. Det gäller att vara beslutsamma från minut 1. Sätta in passningsspelet snabbt, ta snabba beslut och vara beredda på ett krig. Givetvis tryckte vi på att det inte är så mycket folk, men det brukar vara en hel del Mariestadare där och vi ska bjuda dom på en härlig match och spela vårt spel till 100 %. Det är en inställningssak, vi har en skyldighet att ha den proffsigheten att vi håller oss till vårt spel till 100 %.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram