Helmer inför KRIF

14 januari 2017 21:40

En tredjedel av serien är nu spelad och Bois parkerar efter den på en fjärdeplats med tio poäng. Imorgon går laget in på den andra tredjedelen då Kallinge/Ronneby kommer på besök till Katrinhallen. Ett Kallinge med flera riktigt bra spelare, bland annat före detta Boisaren Tony Söderman. Hemsidan ringde upp Karl Helmersson inför den riktigt viktiga matchen.

Ni har nu spelat en tredjedel av serien, hade ni satt upp några delmål under grundseriens gång?

Vi har delat upp i sex matcher och vi har nu avverkat våra första sex så i fredags utvärderade vi. Vi hade som mål att ta nio poäng och vi tog 10 så vi är plus så här långt. Sedan är det slutgiltiga målet att komma topp åtta och spela playoff.

Så ni är nöjda med inledningen av allettan?

Jag tycker att vi inte kom upp på den nivån vi ska ha i Skövde det är en plump i protokollet och det känns surt. De var mer desperata än oss. Men det är enda plumpen, i övrigt tycker jag att vi visat att vi står oss bra. Vi visste att vi var starka men det har vi också fått bevisat för oss själva, det känns skönt.

Ett lag som fått det ordentligt att lossna är Skövde som vann idag igen. De fick en ordentlig skjuts av derbysegern!

Ja det gav dom ordentlig energi och de är verkligen med i racet. Men vi har fokus på oss och det vi ska göra.

Är det några positiva överraskningar i serien annars som du ser det.

Vi slog Nybro men de har visat att de kan vara med i serien och utmana och de ligger trea just nu.

Och Borlänge är kanske seriens besvikelse så här långt eller?

Förra året spelade de jättebra och fick spela kvalserien och nu under hösten har allt flutit på för dom. Förra året fick de smyga med mer, detta år har de mer förväntningar på sig både från omgivning och sig själva och då kan det bli tufft.

För er del blev det seger senast mot Kumla med 5-2. Ni bjöd på en stabil insats men det kanske inte var så sexig match.

Som du säger kanske det inte var den bästa matchen men vi vinner och det är en styrka. Det blev en komfortabel 5-2 seger och 3 poäng in på kontot, det var skönt.

Kumla är ett lag ni annars av tradition har svårt för, de har bland annat plusstatistik på er i grundserien där de plockade 4 av 6 poäng.

Ja det är så, jag vet inte varför det blivit så men de passar oss inte riktigt. Det kanske beror på att man tycker att vi ska vinna hemma mot dom men det är aldrig så enkelt att bara gå ut och vinna. Därför var det skönt att gå ut och ta en komfortabel 5-2-seger.

Vad effektiva förstafemman är för tillgället, fem mål!

Ja det är starkt! Hoppas de tar med sig det flytet in i morgondagen.

Andrakedjan med Hägg i spetsen tycker jag också gör en kanonmatch även om de inte fick till avsluten.

Jag sa det till dom igår att så mycket chanser de har utan att göra mål så är det nästan bara att skratta åt det. Det är ett under att pucken inte trillar in. Men det kan räcka med ett skott på en byxa som går in så släpper det. De är värda ett mål.

De misströstade ändå inte utan jobbade nästan hårdare än någonsin och skapade också fler chanser än tidigare, det måste ju ändå vara en stark egenskap att inte ge upp utan bara slita ännu hårdare.

Ja de har kommit en bra bit på vägen att förstå att det inte hjälper att hänga läpp utan att det gäller att jobba hårdare. Jag tycker att vi har fått in en bra attityd i gruppen.

Jag tycker rentav att Hägg gjorde säsongens bästa match i onsdags!

Han jobbar bra även om poängen kanske inte trillar in. Förra året vann han allettans poängliga så får han det att lossna så har vi ett stort sparkapital där. Fortsätter han att jobba lika hårt är jag övertygad om att det lossnar imorgon.

Ja imorgon är det dags för ny match då ni möter Kallinge/Ronneby. De ligger just ni på en sjundeplats med sju inspelade poäng att jämföra med era elva. Vad är dina tankar inför matchen?

Kallinge var ett lag som kom mer och mer under grundserien då de fick starta om med ett helt nytt la. De låg på allettanplats en edna gång under grundserien och det var efter den sista matchen så det var bra timing för deras del. I senaste omgången fick de stryk mot Troja med 5-0 så de lär vara grymt revanschsugna så det gäller att vara med från början.

Hur vill dom spela?

Har de inte läge att sätta press så ställer de gärna upp och väntar på våra misstag så det gäller att vara noga och inte slarva för då ställer de om blixtsnabbt. Vi har bra koll på dom och har visat killarna

Det är onekligen en väldigt viktig match, vid seger är ni verkligen med i toppracet men vid förlust så tightar det ihop sig ordentligt!

Ja det är en jämn och tight tabell så det är viktigt att vinna hemmamatcherna. Men jag är lugn, vi har visat att vi tillhör topplagen och går in med bra känsla till matchen, det gäller att hantera det på ett bra sätt bara.

Jag läste på twitter att Anton Rask drabbats av influensa, är det någon mer som kommer att saknas imorgon?

Den som är definitivt är borta är Lukas Larsson som fortfarande är sjuk. Anton Rask och Oskar Olsson testar imorgon på morgonvärmningen så tar vi beslut efter det. Robin Wallin har problem med ett finger och spelar inte så Oliver Rosell får spela andremålvakt imorgon.

Är det hans första match på bänken?

Nej han var med när Arvid inte kunde spela en match i grundserien också.

Är målsättingen att spela med intakta femmor?

Ja det är målet, vi försöker ändra så lite som möjligt.

Då måste det vara skönt att ha fått lite bredd i laget också.

Ja det var viktigt med att få in Henning i truppen nu när det är influensatider, det är skönt med 14 forwards i truppen.

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram