Helmer inför enkronan

22 januari 2017 11:30

Bois har gått riktigt bra under de första åtta matcherna och efter dagens match har laget mött alla lag i serien då den första halvan är spelad. Vid seger så kommer Bois att ligga på en tredjeplats med häng på ettan och tvåan, så det är en väldigt viktig match. Därför passar det utmärkt med att det är enkronasmatch då det lär bli mycket folk och bra drag på läktarna.Hemsidan ringde upp Bois tränare Karl Helmersson för att höra hans tankar inför matchen.

Idag är det dags för enkronasmatch i Katrinhallen, vad betyder det för er del?

Det betyder förhoppningsvis mycket folk och att publiken kommer och stöttar oss, det är killarna värda! Sedan tackar jag samarbetspartners som gjort det möjligt och hoppas folk sluter upp.

Ni har så här långt spelat åtta matcher och tagit 16 poäng, det innebär två poäng per match i snitt, det är riktigt bra!

Ja det är bra, men det är 10 matcher kvar och sedan ska vi räkna ihop det. Det gäller att vara ödmjuk och inte slå sig till ro,, det gäller både träning och match. Det gäller att visa att vi kan komma upp i den nivån vi hade i onsdags igen.

Ja senast gjorde ni det riktigt bra och vann med 1-5 mot Borlänge. Vad är dina bestående intryck av den matchen?

Att vi gjorde jobbet utan puck, vi jobbade i båda ritningarna och framför allt jobbade vi hårt i backcheckingen så backarna vågade stå upp, då blev vi tighta i mittzonen.

Och så var ni effektiva!

Ja det lyckade vi med. V i har pratat om det sedan första allettanmatchen, att nu när det är bättre motstånd gäller det att minimera misstagen och att ta tillvara när lägena dyker upp och det gjorde vi riktigt bra.

Lukas Larsson och Christian Hägg fick göra sina första mål i allettan. Vad betyder det för dom tror du?

Det betyder mycket. Vi behöver ha med alla i båten och det är bra att vi sprider ut målskyttet på så många som möjligt.

De har ju ändå spelat riktigt bra ishockey och skapat massor. Det kanske kan göra att det blir lite ketchupeffekt då de slipper åka och vänta på att det ska komma?

Det är klart de tänker på att de inte fått in pucken när de skapat så mycket som det gjort. De var värda mål så det var skönt att se puckuslingen slinka in. Så det är bara positivt.

Så här långt har ni tagit 10 av 15 poäng mot de södra lagen. Hur tycker du att skillnaden mellan södra och västra lagen är?

Dom här lagen som kommer från västra serien till allettan är bra lag. Den södra serien har bättre bredd, det är det som skiljer. I vår serie kunde vi vinna med lite sämre insats, men här åker man på stryk direkt. Det har vi gjort bra att vi varit påkopplade i matcherna mot söderlagen. Det var kanske inte lika bra mot Skövde och Kumla då vi inte gjorde bästa matcherna. Men det är positivt att vi står oss så väl mot samtliga lag i serien.

Två lag som så här långt ryckt lite är Kristianstad och Troja. Är de i en klass för sig tycker du?

Det är klart det är duktiga lag, Troja har fyra kompletta femmor och Kristianstad har ett rutinerat lag som kan spela på resultat, det såg vi när de mötte oss. Men vi tog poäng borta mot Troja och kan mäta oss med dom. Mot Kristianstad fick vi en dålig start och hade mycket folk borta, så det är två bra lag men inga övermäktiga motståndare.

Nu har ni snart spelat halva serien och laget som ligger nia har så här långt sex poäng. Hur många poäng tror du behövs för att nå en playoffplats?

Det vet jag inte. Vi jobbar efter vår plan med sex matcher med 9 poäng, vinner vi idag har vi 9 poäng redan och får börja om igen. Det är det vi jobbar efter.

Samtidigt innebär en tredjeplats mycket…

Absolut, då går man in i playoff 2 istället för playoff 1, men det lämnar jag åt supportrar och fans att diskutera, vi håller oss till den tråkiga klyschan en match i taget.

Idag väntar Lindlöven, ett lag som ni vann mot hemma men förlorade borta. Vad är dina minnesbilder från dom matcherna?

Hemmamatchen är vi det klart bättre laget och vinner med 6-2. Borta gjorde vi en slätstruken insats med en ok första period med dålig andraperiod där vi förlorade matchen. De kan komma ut mot oss fysiskt när de har läge och samlar ihop sig när de inte har läge. Så det vill till att vi är noga i uppspelsfasen för att få snabba spelvändningar på dom. Jag tror det är mycket upp till oss själva, kommer vi upp i den nivån vi har spelat i det senaste så tror jag att det kommer att bli en trevlig kväll för Mariestadspubliken.

Är det något speciellt ni ska se upp med i Lindlövens spel?

Inte något specifikt så att det är de vassa på något speciellt, men det är ett bra lag. Det är upp till oss själva, kan vi jobba fem man ihop på isen kommer Lindlöven att få det jobbigt.

Tror du på mycket folk idag?

Jag hoppas det! Det är gratis och laget har gått bra, det borde båda gott och jag hoppas på bra stämning, det är viktigt.

Hur är skadeläget?

Det är ingenting utan vi startar med samma lag som mot Borlänge med skillnaden att Samuel Gustavsson inte är med då Linus Jerenvik är tillbaka.

Ni spelar på sju backar, hade det inte varit bättre att spela på sex så man fick spela med samma backpartner hela tiden?

Jag förstår hur du tänker men vi tycker det är så pass viktigt att alla backar är igång ifall det blir skador eller det kommer en utvisning så vi rullar på sju. Sedan är det klart att i olika lägen i matchen så matchar vi olika, ibland rullar vi på tre backpar, men vi vill som sagt var låta alla få istid, det tycker vi är viktigt. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram