Helmer inför Enköping

14 november 2017 19:05

Karl Helmersson: Imorgon är det dags för match igen, mot Enköping. Hur har ni laddat?

Vi har byggt vidare på det spelet vi hade mot Borlänge. Jag tycker vi lyft upp spelet och spelar bra hockey men för tillfället vill inte pucken in. Defensivt bjöd vi inte på någonting utan målen kommer på dom dåliga utvisningarna vi tog. Vi spelade bra hockey och nu handlar det om att jobba stenhårt så kommer pucken att studsa med oss till slut.

Jag tyckte ni var lite hetare framför kassen mot Borlänge än tidigare!

Ja mycket hetare skulle jag vilja säga. Det var mer känslor och hände mer framför kassen. Man måste visa känslor och det kände Sandberg också, att det var hetare framför egen kasse så de inte fick några onödiga returer och dylikt.

Det var också lite mer glöd i båset!

Vi har tryckt på dom detaljerna du tar upp faktiskt, att det måste finnas energi i båset att gör man något bra så måste man få höra det. Det behöver inte vara att man gör mål, det kan vara att täcka skott, att få ut pucken ur zonen, gör man något bra så måste man få höra det också.

En detalj jag blivit uppmärksammad på är att ni ofta gör riktigt bra förstaperioder men betydligt sämre tredjeperioder. Vad beror det på?

Tidigare år har vi varit väldigt starka i tredje perioden och vi har inte ändrat i träningsplanering eller matchning. Det är viktigt att vara starka i tredjeperioderna, det är då matcher avgörs och det gäller att vara starka i dom delarna av matchen. Jag har inget bra svar på varför det blivit så, jag tror att det gäller samma sak där som med målskyttet, helt plötsligt kommer det att vända. Det gäller att inte tänka för mycket på det bara för då kan det låsa sig, utan att jobba hårt efter vår gameplan hela tiden.

Om vi återgår till morgondagens match så är Enköping ett av lagen som jagar närmast under strecket.

Ja det var ett av lagen vi hade tuffast emot hemma, det stod länge 1-1 och vi fick in 2-1 sent, så det kommer bli tufft. De kommer från en sur förlust mot Forshaga då de släppte tre snabba mål, de kommer vara revanschsugna och vill vara med i racet om allettanplatserna.

Skadelistan var tre man lång senast, hur ser den ut inför imorgon?

Ahlgren är fortsatt långtidsskadad, han har ett tag kvar än. Norlöv har sin höftböjare som inte vill ge med sig, han har varit borta 4 veckor på torsdag. Han säger att det blir bättre och bättre, men han har fortfarande ont när han åker skridskor så han kör bara rehab just nu. Liljedahl hade en axelskada mot Köping, en klassisk AC-led som fått sig en smäll, kommer börja träna med J20 imorgon så kan han förhoppningsvis vara med sedan. Albin Hernod är tyvärr borta imorgon, han gjorde illa sig i ljumsken mot Borlänge och det blev värre på träningen och han kommer inte vara med imorgon. Ljumskar är en tråkig skada som är svår att ha koll på hur lång tid den kan ta tidsmässigt att läka.

Tur ni har så pass bredd!

Ja det är ingen fara på taket, vi ställer upp med bra lag och det blir perfekt med match nu. Spelmässigt gjorde vi det bra, det gäller bara att få medstudsen och den kommer vi få imorgon med stenhårt jobb!

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram