Helmer inför avgörandet

04 mars 2018 10:50

Idag kl 16 så spelas den tredje och avgörande matchen i playoff 1-mötet mellan Mariestad Bois och Skövde. Hemsidan tog ett kort snack med Bois tränare Karl Helmersson för att höra om statusen på laget inför den heta drabbningen.

Jag tycker ni gör en bra förstaperiod, en sämre andra och en dålig tredjeperiod igår, vad är dina intryck?

Jag är besviken på att Skövde kommer hit på vår hemmaplan och jobbar hårdare. De åker mer skridskor och vinner mer dueller, det ska d inte få göra på vår hemmaplan. Vi måste upp i intensitet och jobb, vi måste upp i ringarna igen i eftermiddag.

Så det är det hårda jobbet som fäller avgörandet?

Ja Skövde var mer desperata och det såg man rätt tydligt, vi var inte där mentalt. Jag vet inte om vi trodde vi skulle vinna redan och men vi var inte där mentalt.

Skövde spelade klassisk Skövdehockey med defensivt spel och stänga ytan framför kassen där ni hade oerhört svårt att komma in, hur löser man det?

Det är en ren inställningsfråga, man får ge sig fan på att komma in där. Se på deras förstamål, där kommer de in och får ett antal returer innan de slår in den.

Är det samma sak i powerplay, inget mål där igår trots många minuter i den spelformen?

Ja det var nästan vårt fall efter vår femma, vi drar ner vårt tempo. Vi hade några stolpskott men det räcker inte, pucken måste in.

Är det något annat ni ska tänka på?

Vi vet vad vi ska göra, vi trycker mer på att vara mentalt förberedda på ett krig och då gäller det att vi är beredda på att offra allt, det finns inget annat än att vi ska vinna, men det vill till att vi är där!

Tre spelare gick av matchen igår, hur är statusen på dom?

Både Pethrus och Erik Olsson drabbades av huvudskador och är borta och även Oskar Olsson skadade sig och kan inte vara med. Sedan insjuknade Frick och missar matchen idag.

Vad innebär det för hur ni formerar laget?

Vi går på fyra ytterforwardspar och tre centrar. Samuel Gustafsson och Schultz går in på 6 backar och Tedsjö blir sjunde.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram