Hägg tvåmålsskytt i storseger

06 december 2017 22:30

Christian Hägg börjar bli en spelare som kan räknas som en av stomspelarna i Bois då han nu är inne på sin tredje säsong i Boiströjan. Christian har vanligtvis som vana att vara som bäst i de tuffa matcherna, men i dagens bortaseger mot bottenlaget Surahammar med 1-6 (1-3,0-2,0-1) så visade han framfötterna med två mål. Hemsidan kunde tyvärr inte se matchen på plats och valde därför att ringa upp Christian för att få en uppfattning om hur matchen såg ut.

Christian Hägg: Till att börja med, varför stod inte Oliver Rosell idag?

Han var sjuk så Sandberg fick stå.

Då när vi vet det, ta mig igenom matchen period för period!

Första perioden kommer vi ut bra och gör två snabba mål i powerplay. Sedan får de in en reducering men vi fortsätter trycka på och gör också 1-3. Då känner vi att de inte kommer orka och även om vi slarvade lite i inledningen av andra kom vi igen och gjorde två till. I sista sedan gjorde vi ett till och sedan spelade vi mest av det.

Du säger ni spelade av i tredje, det var inte riktigt full fart hela vägen?

Vi leder med 1-5 och fick lite utvisningar emot oss, sedan hade vi mycket lägen även om vi inte fick in den. Men vi gör en stabil match, det är inte världens lättaste att åka hit och göra en bra match när vi redan är klara.

Du gjorde två mål idag, berätta om målen!

Första målet hämtade jag pucken i powerplay och de går bort sig lite i checkingen så jag kommer med bra fart och kan åka igenom och blir hakad i skottögonblicket och tappar pucken som åker in mellan benen tror jag, jag låg ner då så jag såg inte riktigt. Andra målet var ett fint uppspel där Eddie kommer in på vänsterkanten och jag går på bortre och han hittar mig och jag styr in den med skridskon.

Ni hade en ruggig effektivitet i powerplay idag, 67%!

Ja 4 av 6 jättebra. Svårt hålla över en hel säsong bara!

Var det svårt att motivera sig inför matchen annars, ni är ändå redan klara för allettan och så åka till ett bottenlag med lite publik…

Vi pratade innan om att det var viktigt att spela som vi gjort, sedan är det lätt att prata och en annan sak att verkligen göra jobbet, men vi gjorde det bra idag tycker jag.

Hur känns det för egen del?

Det känns bättre och bättre, jag varvar igång mer och mer. Hela laget har spelat bättre och bättre ju längre det gått så vi kommer vara väl förberedda efter jul.

Du gör din tredje säsong i Bois nu och det som varit kännetecknande för dig de tidigare två säsongerna har du alltid presterat din bästa hockey efter jul. Hur kommer det sig?

Ja det har blivit så, man lägger upp fysen för att vara som bäst när det gäller som mest, så jag vet inte om det har med det att göra kanske.

Det är inte så att du har lättare att tända till när det vankas toppmatcher?

Det vet jag inte, men jag tror det blir en annan sorts hockey som kanske passar mig bättre.

Du gillar när det är trångt!

Ja det måste jag säga och så är det roligt att spela bra matcher.

Du har som sagt var spelat i Bois ett par år innan, jämför slagstyrkan med årets lag med tidigare upplagor!

Så bra lag som vi har i år har vi aldrig haft. Vi har en bredare spets och många spelare som är kvar som vet vad som gäller från tidigare säsonger, så jag tror det kan bli riktigt kul.

Hur stor är revanschlusten efter att ni varit så nära en kvalserie förra säsongen?

Det har gnagt i en sedan man åkte ur, så det är klart det finns en revanschlust.

Har ni förutsättningar för att nå en kvalserie?

Ja jag helt övertygad om det.

Vad måste falla på plats?

Jag tycker att fortsätter vi spela som vi spelat som bäst är det inget lag i ettan som slår oss. Det gäller bara att utveckla spelet. Vi har många spelare som varit med och skapat rutin genom det.

Är rutinen viktig?

Jag tror det kan bli jätteviktigt när det drar ihop sig, till och med avgörande.

av Krister Holm
foto Anna Engström

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram