Hägg och Helmer inför Nybro

07 februari 2017 22:50

Christians Hägg: Seger senast med 3-0 mot serieledande Troja. Vilken match ni gör!

Ja en riktigt bra match!

Vad var det som funkade?

Alla gjorde det vi pratat om: Vi går för fullt in i närkamperna och när vi inte får hugg backar vi av, Vi hade bra avvägningar och gjorde en bra match.

Vad hade ni för tankar inför matchen?

Vi hade en bra känsla inför matchen. Vi vet att vi är ett bra lag när alla gör det dom ska och det visade sig också, vi var bättre än Troja.

Ni var väldigt skadedrabbade inför matchen, det var inget ni lät störa er?

Vi spelar med dom gubbarna vi har och det är tillräckligt bra oavsett. Det kan inte vara någon ursäkt utan det är bara att gå ut och köra.

Ni gav Troja en match också nere i Ljungby men jag tycker faktiskt att ni spelade bättre nu, ni satte högre press på dom…

Ja vi pratade om att sätta hög press, det funkar inte alltid, men denna gång gav det resultat. Vi fick mycket tid i anfallszon och där är vi bra.

Troja är ett riktigt bra lag men visst känns det som att de går att komma till tals med dom i deras egen zon?

Så är det ofta att det finns många lag som kan spela bra offensivt men så gäller det att få till det i egen zon också och det är det inte alla som kan. Vi tränar också på det hela tiden och det såg bättre ut i lördags.

Vad är det ni gör bra i försvarsspelet menar du?

Att vi har bra tålamod och avvägningar. Får vi inte hugg på dom så drar vi oss närmare mål, sedan går vi ut när läge kommer, vi åker inte och jagar dom.

Vad betyder en sådan här seger?

De betyder tre poäng. Visst är det kul att slå serieledaren men det ger ändå bara tre poäng. Vi vill komma trea och det är det vi krigar för. Visst kan vi slå oss för bröstet att vi slog serieledarna, men torskar vi imorgon betyder det ingenting.

För egen del då, jag tycker du såg pigg ut!

Jo det kändes bra i benen och rör man på fötterna brukar det funka bra, det gäller alla spelare och jag är nöjd med min match.

Du gjorde några riktigt starka individuella prestationer, men det som fastnade mest på mitt minne var passen med ryggen mot Björklund som gav honom fritt läge.

Ja jag såg honom i ögonvrån där, det blev ett bra pass.

Är det den situationen du är mest nöjd med eller är det målet?

Jag är mest nöjd med att jag gjorde en bra match och rörde på fötterna, jag tänker inte på någon speciell situation så...

Men målet är du naturligtvis nöjd med ändå!

Ja det är alltid kul att göra mål, det har gått lite troll i det i allettan, men det är alltid roligt att göra mål.

Det var andra målet på kort tid du gjorde i tom kasse!

Ja det har blivit så att jag fått lägena med åkduell mot tom kasse och jag har vunnit båda gångerna.

Men det har ändå inte varit några enkla mål bara för att det varit öppen kasse: båda gångerna var du ett par meter efter backarna men åkte ifatt och vann närkamp innan du kunde nå pucken.

Jo det gäller att utnyttja att man har farten uppe!

Hur känner du dig formmässigt?

Det känns ganska bra, det har känts hyfsat bra faktiskt även om det inte lossnat poängmässigt. Men det spelar ingen roll så länge laget går bra.

Jag kanske är hård nu, men jag tycker faktiskt du bidrar mer spelmässigt nu än innan jul även om poängen kanske inte trillat in i samma strida ström.

Ja det är tightare och tuffare matcher nu och då gäller det att höja sig ett steg till. Jag tycker det är på rätt väg, men de viktigaste matcherna har vi kvar att spela om vi vill spela in i april och då gäller det att höja sig ytterligare.

Finns det mer att ta ut?

Det får man väl hoppas. Alla tränar för att bli bättre, det gäller alla i laget.

Du fick chansen mot Troja att spela med Lögdahl och Thörnqvist igen. Du har spelat med dom tidigare, hur tycker du det var att spela med dom igen?

Det var kul. Vi har spelat mestadels tillsammans under de två åren jag har varit här. Vi vet var vi har varandra, det var roligt.

Har ni lite kemi som man säger?

Det får jag lov att säga, det vore konstigt annars med tanke på hur mycket vi spelat med varandra.

Om vi kikar fram mot morgondagen så väntar Nybro i en riktig sexpoängsmatch!

Ja det är en jätteviktig match. Vi har pratat om det att det är så tight i serien så det är playoffmatcher redan nu, det gäller att vinna varje match. Så visst är det en jätteviktig match.

Senast ni mötte Nybro imponerades jag av dom, de hade en väldigt tydlig spelidé som de spelade efter.

Ja  dom är ett bra lag. Vi gick igenom dom idag och vet att det är en tuff bortamatch men vi har en plan för att ta tre poäng imorgon.

Vad tror du blir viktigt?

Att vi gör det vi ska, som vi gjorde i lördags. Att alla följer riktlinjerna och rör på fötterna. Det har känts bra på träningarna och alla är tända och vet att det är en viktig match.

Du nämnde att ni vill spela till april, det skulle innebära kvalseriespel…

Det är det vi har tränat för, att komma så långt som möjligt så det är ingen omöjlighet. Det tror jag ingen i laget tycker, vet inte vad andra tror men det bryr vi oss inte om.

Du menar att den kapaciteten finns?

Ja vi visar att vi är ett bra hockeylag när alla gör sitt och som jag sa finns det mer att ta ut och lyckas vi med det ser det riktigt bra ut.

 

Karl Helmersson: När laget vinner mot serieledarna med 3-0 måste innebära att jag pratar med en supernöjd tränare!

Självklart, grabbarna gjorde en oerhört bra insats! 3-0 var ett rättvist resultat så det var en härlig lördagskväll.

Vad var det som stämde?

Att vi höll fokus på uppgiften. Vi var där varenda sekund, varenda byte. Låg rätt i banan, var bra i spelet utan puck och spelet i mittzon. De fick ingen tid med pucken. Vi var på dom hela tiden, de blev frustrerade och tappade fokus och gnällde på domaren, nej vi vann välförtjänt.

Men ni hade inte de bästa förutsättningarna…

Nej vi hade några borta men jag kände att det var något på gång. Vi har haft flera holmgångar med dom förut, två gånger om i försäsongscuper och senast gjorde vi en bra match mot dom i Ljungby så jag kände att något var på g och den känslan var rätt. Vi var taggade och visade vilket bra lag vi är.

Är det några du vill lyfta fram?

Det är givetvis att Arvid håller nollan, men som han sa så hade han kanske inte så mycket att göra men det är ändå starkt att hålla nollan. Sedan gör Douglas två mål vilket givetvis var viktigt, men vi hade aldrig vunnit om inte samtliga i laget var så påkopplade som vi ändå var.

Vad betyder det för laget?

Det är klart att det är en jätteboost för självkänslan, återigen bevisar vi att vi är ett bra hockeylag. Vi visar att vi kan ta poäng mot ett uppsnackat söderlag och det var viktigt att komma tillbaka efter några förluster.

Jag tycker inte att det syntes på ert agerande att ni skulle vara stukade efter tre raka förluster…

Matchen i Kristianstad gör vi ändå bra spelmässigt. Sedan hade vi satt upp mål för sex matcher att vi skulle ta nio poäng  på sex matcher och inför matchen stod vi på sju efter fem så vann vi så låg vi till och med på plus. Det är fördelen med att ha delmål istället för att bara fokusera på tebellplacering. Nu gick vi plus trots några förluster i rad.

Och nu är det dags för sista tredjedelen. Först ut i den är Nybro, ett bra lag!

Ja det var ett bra lag vi mötte hemma, vissa sekvenser av matchen hade de bra fart i spelet så det gäller att vara med direkt. Just farten var något man la märke till redan när vi såg Nybro-Tranås. De spelar hockey i hög fart samtidigt som de hade några borta senast och de har dessutom hemmaplan så det gäller att vara påkopplad.

När du snackar fart är det vid vändningar eller gäller det mer det uppstyrda anfallsspelet?

Det var mer att de orkade behålla farten i 60 minuter. De kan spela med bra fart hela tiden, det passar oss bra då vi vill också spela med bra fart så det kommer att bli en jäkla kubbning.

Du tror det blir en sevärd drabbning?

Det är jag övertygad om, nu är det idel viktiga matcher, det blir bra matcher för spelare, tränare och publik, för alla.

Risken är väl när det blir högt tempo att laget blir lite för långt lag. Är det något ni pratat om?

Inte så specifikt, utan det är mer att vara aktiva utan puck inte bara den med puck. Det är något man märkt när vi inte spelat bra, att spelare utan puck blir för passiva men nu när vi möter ett lag med fart så kommer vi få hjälp med att hålla uppe farten också på oss.

Jag måste erkänna att jag har dåligt inflytande på er. Tippar jag Boisseger förlorar ni, tippar jag Boisförlust vinner ni. Tycker du jag ska fortsätta tippa förlust för er del?

Jag är ingen stor tippare heller, så tippar du förlust och vi vinner så får du gärna göra det, haha.

Hur är det med skadeläget? Senast saknades Norlöv, Pellfolk, Högbom och Henning. Pellfolk och Högbom skulle kunna spela som jag förstod det, men hur ser det ut med de andra två?

De ska försöka känna på is i veckan, vi hoppas det går åt rätt håll men får skynda långsamt med huvudskador.

Innebär det att de kanske kan spela derbyt?

Vi får se. Henning är tveksamt, Norlöv kanske kan träna imorgon så det kanske kan gå, han är närmast.

Vad innebär detta för lag?

Det blir snarlikt Trojamatchen. Arvid står. Backpar blir Björklund-Hernod, Alba-Frick och Högbom-Jones. Förstakedjan blir densamma med Douglas, Thörnqvist och Hägg. Engqvistarna spelar andrakedja tillsammans med Lukas. Jag tyckte det såg spännande ut, även på träningarna har det sett riktigt bra ut, det kändes som något att bygga vidare på. I tredjekedjan spelare Oskar Olsson,  Rask och Liljedahl. Sedan blir Pellfolk center mellan Dahlbom och Fabricius.

Pellfolk center?

Han har gått center tidigare, han har inte spelat det i år, men det är inte en ovan position för honom. Man ser att han tekar bra, kanske ovant defensivt i början kanske.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram