Hägg i formtopp

13 mars 2017 22:00

Hur känns det dagen efter att ni slog ut Asplöven i playoff 2?

Det känns jättebra att förlänga säsongen! Men vi är inte nöjda än, det finns ingen anledning att vara det. Nu är det Troja som gäller.

Jag tänkte vi ska återkomma till dom lite senare i intervjun. Du gjorde ju mål både i lördags och söndagens match. Hur var det att göra mål två viktiga matcher i rad?

Kul, jag har haft lite motstuds tidigare och då är det kul att det studsar rätt när det gäller som mest.

Båda såg ut att komma efter tappade puckar, var det medvetet eller..?

Första skulle jag dra över men blev hakad och missade dragningen, vid det andra skulle jag gå i sidled men pucken gick in via backens skridsko, men den hade kanske gått in ändå.

I söndagens match var det det första målet, det var riktigt viktigt.

Ja vi pratade om det att försöka få förstamålet snabbt, de har lång resa och vi har spelat en tuff matchserie så kan vi få momentum så är det bra. Men sedan stretade Asplöven emot bra, det ska vi ge dom, men vi är bättre sett över tre matcher.

Ja de var speciellt bra i andra perioden i gårdagens match.

Vi blir lite för bekväma och så pass bra är Asplöven att de tar vara på det, men vi höll emot och visste vi är starka i sistaperioderna och där få vi in 2-1 och vinner.

Ja efter att ni gjorde 2-1 kontrollerade ni matchen väldigt väl, de fick knappt en målchans.

Det var flera tuffa matcher på få dagar och vi får energi av målet och då orkar man hur länge som helst känns det som medan de får det tungt. Men vi gör det bra.

Hur var Asplöven som motståndare tycker du?

Det var ett kul lag att möta. Väldigt skickliga när man gav dom tid, men vi tog bort den väldigt bra tycker jag. Det var kanske lite mer fart än tanke jämfört med söderlagen men så är det ofta i den norra serien, lite mer juniorspel, men vi bemästrade det bra.

För egen del så gjorde du inte bara två mål, du var dessutom riktigt bra i övrigt i spelet.

Det känns bra, det är det man tränat för, att vara som bäst nu när det gäller. Formen känns bra, det gäller att fortsätta kriga.

Det var samma sak förra säsongen, du var som bäst när motståndet blev som tuffast och det gällde som mest.

Ja jag vill säga det själv att man bli bättre ju viktigare matcherna är, det gäller att lägga bra grund under sommaren och det tycker jag att jag gjort under dom två säsonger jag varit här. Nu när matcherna gäller som mest vill man vara som bäst. Men jag hoppas jag har lite mer att ta ut, det känns bra men lite bättre kan det bli.

Du har spelat en hel del med Engqvistarna på slutet, hur känns kemin med dom?

Bättre och bättre måste jag säga. Det tar ett tag att lära sig varandra, men det blir bättre och bättre som sagt. De jobbar stenhårt och mer kan man inte begära, de har gjort det väldigt bra.

Er kedja matchas ofta mot motståndarnas bästa enhet, hur är det?

Jag tycker inte det är något speciellt, vi vet vi är starka när vi gör det vi ska, men klart man måste hålla koll på vilka som är inne. Finns det läge att kliva fram gör vi det, annars kanske vi får täcka hemåt.

Du får också en hel del istid i spelet 4 mot 4, då med Lögdahl.

Vi har spelat ihop 4 mot 4 hela säsongen, det är mer ytor och då gäller det att ha fart på fötterna, då kan man skapa chanser. Det blir inte så ofta men tycker vi gjort det bra när man får chansen.

En detalj som inte funkat 100 riktigt är powerplay där du har en nyckelroll i ena uppställningen.

Asplöven var väldigt duktiga i boxplay, men i sista matchen hittade vi bra sätt att luckra upp dom på även om vi inte fick in pucken, men det var mer tillfälligheter. Men det kommer lossna mot Troja är jag övertygad om.

Ja då är vi framme till snacket om Troja. Ni har ju mött dom två gånger så du har bra koll på dom. Vad tycker du om dom?

En tuff motståndare så klart, det är ett jättebra lag med skickliga spelare men det har vi med. De kommer kanske med lite stukat självförtroende från förlusten i hockeyettanfinalen, de trodde att de skulle klara sig enkelt men så funkar det inte, de kommer behöva jobba jättehårt för att slå oss.

Ni har mött dom två gånger under allettan med två helt olika matchbilder. I den första var Troja spelförande men ni häll emot och räddade en pinne. I Katrinhallen höll ni i taktpinnen och vann med 3-0. Så två helt olika matchbilder men ni har ändå tagit poäng i båda matcherna.

Ja vi har gjort två bra matcher, nere i Ljungby får man acceptera att de har mycket puck, men vi är starka hemma då gäller det att köra som senast.

Vilken spelbild är att föredra?

Ju fortare du får stopp på dom desto bättre, de vill inte spel i egen zon utan i anfallszon och det vill vi med. Den som spelar mest i anfallszonen och har mest tålamod i egen zon kommer att vinna. Att man får spela i egen zon ibland får man acceptera men då är det bara att spela försvarsspel det bytet och vara nöjd med det och försöka etablera anfallsspel nästa istället.

Senast ni mötte Troja så gjorde du 3-0-målet som var spiken i kistan. Det målet tycker jag personifierar dig lite på isen, snabb på rören och liten men hård i kroppen.

Ja det är bara tacka och ta emot för dom orden. Så länge man rör på fötterna är det svårt att ta pucken från en, är man liten som jag är så måste man röra sig hela tiden.

Ni börjar med att möta dom hemma, är det en fördel tror du?

Ja det tror jag jag, vi kommer att ta tag i matchen och komma över dom. Tror de kommer med stukat förtroende och då gäller det att utnyttja det. De ser sig själva som stora favoriter och ska ju bara vinna, så det är en fördel.

Vinner ni första så har Troja tre raka förluster och ni har tagit sju av nio poäng mot dom. Då ska Troja med kniven mot strupen vinna två raka matcher, det kan bli tufft mentalt. Är den första matchen en nyckel till att ta sig vidare tror du?

Klart det är viktigt, men bara för att någon vinner första så är det inte klart. Se oss mot Asplöven och Huddingen mot Troja, så visst är det viktigt, men det är inte kört bara för att man förlorar första.

Ni har nu tre matcher och två jättelånga resor på fem dagar. Hur trött känner man sig efter en sådan pärs?

Klart alla är lite slitna, men det är alla som spelar så här långt på säsongen. Det är bara gilla läget och nu gäller det som mest och då känner man inte efter utan man går bara ut och krigar.

Vad talar för er, vad är era styrkor kontra Troja?

Att vi har en bättre spets. De har ett jättebrett lag med fyra riktigt bra kedjor, men vi har en bättre kreativ spets än vad dom har. Dessutom en bättre målvakt.

Vad talar för Troja?

Att de har ett brett lag med fyra jämna kedjor, men det har vi med, så det finns mycket som talar för oss och det måste vi tro annars är det ingen ide att spela.

Det var 1700 i första playoffmatchen och 1400 i andra. Vad säger du om uppslutningen på läktarna?

Kul att se så mycket folk, det ger oss en extra boost och hjälper mycket. Jag hoppas på lika mycket folk på onsdag och att det hjälper oss till seger.

Är de en stor hjälp?

Visst är det så! Många kan prata om press att spela hemma, men vi känner stödet, och att ni skriker in pucken riktigt och det har vi lyckats med många gånger med stor publik och förhoppningsvis gör vi det på onsdag igen.

Till sist: På onsdag spelar Filip sin 400:e match i Boiströja. Vad är din kommentar om det?

Jag tycker det är en underbar spelare och person, den bästa lagkapten jag någonsin haft. Det är häftigt att han är så trogen klubben, det är inte vanligt nuförtiden. Han är vårt affischnamn, alla känner igen honom, jag tycker att Mariestad ska vara stolta över att ha en spelare som Filip i laget!

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram