Hägg bäst när det gäller mest

06 mars 2018 21:40

Christian Hägg har varit riktigt bra i playoffspelet, men något mål har det inte blivit. Hur ser han på det och hur ser han på kommande playoffmöte mot storlaget Västerås?

Sett över dom tre matcherna mot Skövde så tycker jag du var lagets bästa spelare!

Jag får tacka för det!

Vad tycker du själv om din insats?

Jag tycker det gått ok, vi gick vidare vilket var det viktigaste och nu ska det bli roligt att möta Västerås.

Ni befinner er just nu mitt emellan segern i den avgörande playoffmatchen mot Skövde och nästa match i playoff 2 mot Västerås. Var befinner sig dina tankar nu, vilar du fortfarande lite i den sköna segern eller är fokus på nästa match redan?

Det är fullt fokus framåt nu! Visst var det roligt att vi slog Skövde men det är inte för att slå Skövde vi håller på, utan vi ska gå så långt som möjligt och Västerås är nästa lag att slå.

Hur ska det bli att möta ett så klassiskt lag?

Det är klart det är roligt att möta Västerås, sedan har de säkert mer press på sig i och med att de spelar för ett klassiskt lag, men jag tror på att det kommer bli jämna matcher och det ska bli en rolig utmaning.

Ni har idel förluster mot Västerås i grundserien och i allettan. Hur ska ni tackla det?

Det är klart att vi diskuterat hur vi ska ta dom, men senast spelade vi jättebra i 55 minuter och spelar vi så så har vi stora förutsättningar att slå dom. Sedan kan vi slappna av på ett annat sätt när vi möter Västerås än Skövde.

Ja mot Skövde hade ni all press på er, nu är det kanske omvänt att ni inte har någon press på er?

Det är klart vi har press på oss, vi tycker vi är bra nog att gå vidare. Utomstående kan få ge Västerås pressen, det gör inte oss något, men jag tror på roliga matcher och jag tror Västerås kommer att tycka det också.

Vad har Västerås för spetsar att se upp med?

Fredda Johansson är ju en klasspelare på den här nivån, och sedan har de fått in Conny Strömberg som alla vet vad han är bra på. Men de har fyra bra femmor, vi är ganska likvärdiga på det sättet och jag det att det är små marginaler som kommer avgöra, och det är vår tur att ha dom på vår sida.

Jag tyckte du hade väldigt bra kemi med Roman i söndags, hur tyckte du att ni funkade tillsammans?

Ja det funkade bra, jag och Eddie har spelat ihop ett tag nu och vi hittar varandra bättre och bättre tycker jag. Roman ersatte Erik och det funkade bra tycker jag, så länge man har bra fart under fötterna och då löser sig det mesta.

En fråga från en läsare: Vad sa du till Skövdebåset i slutet av matchen?

Jag kommer inte ihåg faktiskt, men jag antar att jag önskade dom en trevlig sommar!

Ja apropå bra fart, du hade verkligen full fart hela tiden!

Ja det känns bra i kroppen och benen nu och det är roligt att spela såna här slutspelsmatcher. Man får mycket energi när det är mycket folk som är med och stöttar oss, för det känner vi verkligen att vi har bra stöttning som ger oss energi!

Du har som sagt var enormt bra fart och skapar massor, men det där målet saknas. Är det frustrerande?

Så länge vi vinner så spelar det ingen roll, men det är klart man grämer sig. Men man får väl stänka dit en nu istället.

Du skapar massor med chanser, jag tänker bland annat på ett riktigt bra direktskott mot krysset men Hulstrand gjorde en jätteräddning!

Ja det var verkligen en bra räddning, det gjorde han bra och det är bara att lyfta hatten.

Vad tänkte du då?

Vad ska man tänka? Man tänker att det inte är sant, men han gjorde en bra räddning och det var bara att gratulera honom, och han skrattade bara och visst att han gjorde en bra räddning.

Du fortsätter ändå skapa chanser hela tiden, det tycker jag är strongt ändå att inte bli frustrerad!

Jag har ju gjort mål förr så jag vet att jag kan. Det är bara att fortsätta slita, till slut går den in, och då kan det bli fler. Så länge man skapar chanser så kommer den trilla dit till slut.

Jag har skrivit det tidigare och får orsak att skriva det igen: Ju tuffare matcher desto bättre blir Christian Hägg, hur kommer det sig?

Det är det man vill vara, man vill vara som bäst när det ska avgöras.

Men vad tror du att du har för egenskaper som gör att du lyckas när matcherna blir som tätast? Du är ju inte speciellt fysisk…

Jag tror att det är viktigt att behålla lugnet också i tuffa matcher, att fortsätta tänka klart och ta kloka beslut och det tror jag att jag kan. Sedan när det blir tätare matcher så kan man också vinna ytor om man gör sin gubbe, möter man ett sämre lag så har man fortfarande fyra gubbar kvar att göra när man gjort en, så det blir lättare på det viset.

En sak som låste sig lite i matcherna mot Skövde var powerplay…

Ja det var för dåligt och det visste vi om också. Vi måste bli mycket noggrannare och inte slarva så mycket. Hålla oss till det vi kommit överens om och ha tålamod.  

En sak som ni haft svårt för mot Västerås är att komma in på kassen då de har många starka backar. Vad är nycklarna där?

Det är att röra på fötterna, har vi fart kan vi ta dom på inside, håller de nere vår fart så kan de hålla oss utanför lite för lätt.

Det var lite det som hände mot Skövde i andra matchen, där blev ni lite för stillastående.

Ja vi blev bekväma och då blir det lätt att hålla oss på utsidan.

Lärde ni er något av den matchen?

Det är klart vi gjorde det, vi kan inte kliva in med 90%-ig inställning och tro att vi ska vinna, det gäller att jobba arslet av oss hela tiden.

Det jag tycker att ni gjorde bra i tredje matcher var att ni inte blev statiska framför kassen utan mer in och ut i boxen.

Ja just detaljen att ha bättre rotation är något vi har diskuterat också. Man får inte bli stillastående.

Det Västerås gjort bra mot er är att de spelar väldigt samlat och är svåra att få till spelvändningar emot.  Håller du med?

Ja men vi har växt mycket också och spelar mer disciplinerat. Det lärde vi oss mycket av sista bortamatchen mot Västerås. Där åkte vi mycket skridskor, betydligt mer än Västerås, men vi åkte fel och det lärde vi oss mycket av. Så jag tror på en jämn matchserie som vi förhoppningsvis vinner.

Det lär bli en väldigt viktig förstamatch!

Det är alltid viktigt att vinna förstamatcher och sätta sig i förarsätet.

Men jag tänker att det kanske kan bli väldigt tuff press på Västerås om de åker hem och tvingas vinna två hemma med de förväntningarna som de har på sig.

Visst kan det bli så, så det kommer bli en jätteviktig förstamatch.

Vad gör att ni vinner?

Att vi har bättre special teams och fler spelare som kommer offra sig lite mer.

Du kommer vara en av dom?

Det är tanken!

Av Krister Holm
Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram