Frisk Asker-seger i första

25 augusti 2017 18:10

Det blev Frisk Asker som drog det längsta strået i den första matchen mot Huddinge i ICA Oxen cup. Laget var sett över hela matchen lite tyngre och hade lite mer linjer i spelet och kunde därför rättvist vinna med 2-0 (0-0,2-0,0-0).

Det var annars Huddinge som inledde bäst. De första 6-7 minuterna låg man hårt på Frisk Asker-backarna som spred puckar rätt ordentligt och det gav Huddinge många och långa anfall även om det kanske inte skapades så där riktigt heta målchanser. Men allt eftersom tiden gick tuggade sig norrmännen in i matchen och var i slutet av första det bättre laget. Men även dom hade svårt att få till den där riktiga spetsen i anfallen.

Istället kom första målet i inledningen av den andra perioden och det kom till lite av en slump. Taylor Foster tar en tur runt Huddingekassen och ska lägga in den på kassen men den touchar en Huddingespelare in bakom Daniel Fahlström i Huddingekassen. Spelet böljar lite mer i den andra perioden och chanserna blir lite fler och lite hetare. Men det blir bara ett mål till och det är fd Färjestadspelaren Anders Bastiansen som gör det. I powerplay lägger Alex Wall ner pucken mot mål från blå och returen går rakt ut till nr 20 som slår in den under benskyddet på Huddingemålvakten.

Den tredje perioden blir en väldigt känslofylld period med mängder av utvisningar, mycket tjafs och stundtals rätt fula tag. Huddinge fick flest chanser till powerplay men hade svårt att få till något riktigt bra. Ett nästan 100-procentigt läge bränner man också, eller om man ska säga att duktiga Frisk Asker-målvakten Nicklas Dahlberg räddade det helt öppna målet där pucken fångades på mållinjen av plockhandsken. Huddinge försöker med att ta ut mplvakten i slutet men man har svårt att få riktigt tryck, istället är Frisk Asker närmare 3-0, men långskottet tar i utsidan av stolpen. 

Matchen slutar således 2-0,  och det är Frisk Asker som fått bäst start i ICA Oxen cup. Ikväll väntar Skaraborgsderbyt mellan Mariestad Bois och Skövde.

Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram