Forwardslöfte till Bois

12 april 2019 17:40

Bois trejde nyförvärv inför säsongen heter Lucas Jidenius, en 19-årig ytter som anländer från Luleå J20:s superelitlag. Där snittade han i stort sett en poäng per match och fick också chansen vid ett tillfälle att vara med Luleås SHL-lag. 

Kalle Johannsson i Bois sportgrupp om värvningen:

Lucas är en vindsnabb forward som har ett riktigt bra spelsinne. En poängstark spelare som kommer bidra med mycket fart och passar bra till det spelet vi ska spela. Vi har fått väldigt goda referenser att det är en bra kille vid sidan av också.  Han har varit eftertraktad så vi är väldigt nöjda att få hans signatur.

Lucas Jidenius, varmt välkommen till Mariestad Bois!

Tack så hemskt mycket!

Börja med att presentera dig lite för oss!

Jag är en skridskostark leftare som gillar att gå på mål och ta avslut i förstavåg. 

Hur har din säsong i Luleå varit?

Det har gått helt ok poängmässigt, men laget gick inte så bra då vi åkte ut i kvarten mot Modo som vann SM-guld sedan, så det var lite oturligt, men personligen har det gått riktigt bra. 

Ja du snittade nästan en poäng per match, riktigt fina siffror. Vad var det som funkade?

Dels spelade jag med bra spelare men jag tränade också säsongen innan mycket på målskytte och på ta pucken mot mål hela tiden och det är det jag har jag gjort under säsongen., Sedan föll bitarna på plats och det gick bra.

Hur kommer det sig att det blev Mariestad, du måste haft en hel del intresse från andra klubbar?

Det där har min agent skött mycket, men jag kände när Mariestad hörde av sig tidigt att det är en rolig resa man kliver på och dom har en tränare jag har stort förtroende för. Så jag är sugen på att komma dit och bidra. 

Så Appelgren har bidragit till att det blev Mariestad?

Ja jag vet ju att det är en jättebra tränare som spelar rolig hockey med mycket fart och attack på mål så det har påverkat bra. Jag tror det är en hockey som kommer att kunna passa mig bra och då kommer jag också kunna bidra till laget. 

Känner du till något om staden eller någon i laget?

Jag kände till staden, det är en väldigt fin stad, men vet inte så mycket om laget. Det jag hört är att många som flyttar dit blir kvar, att det är ett ställe där man kommer trivas. Jag fundrera på att ta med familjen och åka ner och kolla in den i sommar. 

 

När flyttar du ner?

Till månadskiftet juli-augusti är det tänkt.

Då tackar jag för pratstunden och jag ser fram emot att se dig i Boiströjan i vinter!

Tack, det ser jag också fram emot!

Lucas på aliteprospects: https://www.eliteprospects.com/player/246434/lucas-jidenius

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram