Första förlusten i allettan

07 januari 2018 19:50

Bois första förlust i allettan kom idag mot Piteå med 2-4 (0-2,0-0,2-2). Det var en alldeles för passiv förstaperiod som ställde till det för hemmalaget, då lämnade man ett handikapp till bortalaget som trots två betydligt bättre avslutande perioder blev för jobbigt att hämta ifatt.

Det var inget massivt spelövertag för Piteå i den första perioden, men man vann lite mer närkamper, man var lite snabbare till pucken, hade lite längre anfall och man var framför allt effektivare när lägena dök upp. Det var två spelvändningar som man kom att utnyttja. Vid 1-0 så lyckas Emil Wrenman åka sig fri och även om Sandberg räddar förstaläget så kan Petter Mäkitalo slå in returen. 2-0 är ett två mot ett-läge där David Pettersson väljer att avsluta själv förbi och Tobias Sandberg får se pucken gå in på klubbhandssidan.

Den andra perioden inleds också med ett Piteåövertag, delvis pga att Bois drar på sig en utvisning. Men sedan får Bois chans till powerplay och det verkar vara startskottet på ett spelmässigt och inställningsmässigt lyft för hemmalaget. Man trampar på betydligt bättre i skridskoåkningen och fullföljer varje tackling och helt plötsligt så fick man spelet förlagt till Piteåzonen. Visserligen får man ingen utdelning men stora delar av resten av perioden förläggs till Piteåzonen och man har ett par gyllene lägen att reducera. Allra närmast var Filip Thörnqvist som i friläge prickar innerkrysset. Filip tror att den går in och höjer klubban för att jubla, men pucken går in bakom målvakten och parallellt med mållinjen och ut.  

Piteå drar i slutet av andra perioden på sig två utvisningar vilket innebär att Bois får starta den tredje perioden i spel 5 mot 3. Och via ett passningsspel där alla fem Boisspelare är delaktiga med direktpass till varandra så hittar man till slut Lukas Larsson som trycker in 1-2 från nära håll. Det ger Bois blodkänning och man några långa anfall mot Piteåkassen. Man har dock svårt att få igenom skotten, Piteå täckte förtjänstfullt skottlinjerna. Så kommer en förlupen puck ner i Boiszonen som Tobias Sandberg går ner för att ta hand om. Han lägger den dock inte bättre än att Piteåspelaren David Petterson får tag i den och han lägger in en handledare mot kassen som går över axeln på Sandberg och in till 1-3. Det var ett riktigt dråpslag för Boislaget, för Piteå hängde nästan mot repen innan målet men målet gav bortalaget ny energi samtidigt som det tog ner Bois energi några minuter. Spelet jämnades ut och Piteå fick också ett läge till powerplay som hemmalaget dock reder ut. Efter det startar Boistrycket igen, men något mål blir det inte, Piteå försvarar sig med näbbar och klor och var duktiga på att stå i skottlinjen. Bois tar med dryga 3 minuter kvar ut målvakten, men det ger Carl Becker chansen att utöka till 1-4. Bois ger dock inte tappt och i powerplay så lyckas man också göra 2-4 genom Eddie Davidsson. Något mer mål blir det dock inte och Piteå vinner och åsamkar därmed Bois första förlusten i allettan.

En nyttig lärpeng för Bois detta, man måste vara med från början och spela 60 minuter. Nu blev det bara knappa 40 och det räcker inte mot ett skickligt Piteå. Nu får Bois fem dagar på sig att slicka såren innan man beger sig norrut för att ta sig an Kalix och Boden.

 

Av Krister
Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram