Förlust mot Tranås

03 september 2017 20:50

Det blev förlust i dagens träningsmatch mot Tranås. Efter ett tidigt Tranåsmål av Erik Gustafsson så följde en medioker Boisperiod där inte mycket stämde. Och även om man ryckte upp sig till den andra och tredje perioden och skapade en hel del chanser för att göra mål, så kändes det inte riktigt som man var där denna dag utan Tranås kunde i slutet av matchen göra såväl 2-0 i powerplay (Erik Gustafsson igen) som 3-0 (Filip Petersson) i öppen kasse och vinna tämligen rättvist även om Bois kanske hade mer puck och chanser sett över hela matchen. Men Tranås var hetare, Bois ovanligt bleka, och det märktes framför allt när lägena dök upp. Nej detta var nog en match som Mariestadslaget helst lägger bakom sig. Vi låter Bois tränare Karl Helmersson ge sin syn på matchen.

Ni gjorde verkligen ingen vidare förstaperiod!

Nej jag håller med, vi var inte påkopplade. Vi tryckte ändå inför matchen på att vi skulle göra 60 bra minuter men idag var vi inte med från början. Det visar hur vi släpper första målet, efter 1½ minut och slarv bakom egen kasse, vi låg efter hela perioden och det var inte den starten vi ville ha. I andra och tredje lyfter vi upp spelet, det är ganska snarlika perioder egentligen med en hel del lägen för vår del men det ville sig inte riktigt. Det finns saker att jobba med för att få till det här med noggrannheten och arr gör jobbet under hela matchen, det får vi nöta vidare på helt enkelt.

Det kändes som att ni inte var tillräckligt heta framför motståndarkassen….

Det är därför vi inte fick in pucken kanske då vi inte var heta nog då vi hade flera lägen. Men jag tycker ändå att vi var bra framför Sandberg i egna målet höll undan Tranåsspelarna bra och han fick jobba i fred bättre än tidigare. Men det gäller att göra mål framåt också, där var vi inte riktigt idag tyvärr.

Jag tyckte ni för snabbt blev passiva i egen zon, ni ställde upp i eran box så fort de etablerat spel kändes det som. Är det något ni pratat om?

Nej vi vill få stopp på spelet så fort som möjligt varje gång, men är man inte där så blir man mer passiv. Vi har pratat om att vi ska vara aggressiva i egen zon och få stopp på anfallen så fort som möjligt. Första tanken är att vi ska vara aggressiva, sedan ska vi ta till det andra försvarsspelet när vi fått tryck på oss ett tag.

Erik Olsson gjorde sin första match idag, vad tyckte du om hans insats?

Man får vara medveten om att det var hans första match, och han sa att han kände sig lite vilsen i första perioden men han kom in i det mer och mer. Vi har spelat sju matcher så man får ge honom lite tid. Men man ser ju att han har fart, tyngd och arbetskapacitet. Han kommer att bli nyttig för oss, men det är tidigt för honom än. Vi vet vad vi får ut av honom.

Du hade inför matchen stuvat om en hel del i kedjorna. Hur tycker du att det föll ut?

Sett till hela matchen tycker jag inte att vi kommer upp i den nivån som vi ska göra. Jag tror inte att det beror på hur vi formerar laget utan det är grunderna vi slarvar med idag. Vi slarvar med passningsspelet och mottagningar, det är grunderna som allting bygger på och det ska vi klara oavsett vilka vi spelar tillsammans med. Som jag ser det kan alla höja sig efter den här insatsen även om kedjan med Linus Engqvist, Rask och Liljedahl visar härlig energi och visar vägen i andra och tredje.

Det är dom du ändå vill lyfta fram?

Ja dom och så Sandberg som gör en bra insats i målet igen tycker jag vi kan lyfta fram.

Vad beror det på att det blir en sådan plattmatch helt plötsligt?

Det är svårt att hitta det klockrena svaret, vi tryckte på att vara förberedda från start, förra matchen fick vi en kanonstart så vi förstod att de pratat om att de skulle vara med direkt. Men det är svårt när man inte är där riktigt med skridskoåkningen, man kommer på mellis och det sprider sig vidare i formationen. Så vi bröt lite inför andra och började om och då blev det lite bättre, men jag ska kolla på video och se vad det kan vara. Ofta är det hela laget som inte är där.

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram