Förlust mot Lindlöven

10 december 2017 19:40

Efter två fartfyllda perioder med underhållande spel mellan två lag med ambitioner att spela bra hockey så dog matchen i tredje sedan Lindlöven gjort sitt och matchens tredje mål. Lindlöven kunde efter det enkelt spela av matchen och nolla Bois i grundseriens sista hemmamatch samtidigt som man själva gjorde fyra mål och såldes vann med 0-4 (0-1,0-1,0-2).

Matchen inleddes med ställningskrig den första halvan av första perioden. Det var fartfylld hockey med böljande spel, men båda lagen hade svårt att komma in framför kassarna och skapa de riktigt heta chanserna. Men efter halva matchen så lyckades Lindlöven etablera lite längre anfall och man kom också in på mål vid ett par tillfällen vilket skapade oro framför Tobias Sandberg i Boiskassen. Därför var det inte heller ologiskt att det var Lindlöven som gick till pausledning med 0-1 sedan Jonatan Augustsson avslutat ett flygande anfall otagbart.

Den andra perioden kom Bois ut hetare i, man lyckades få till längre anfall och man hade också flera vassa spelvändningar. Tre frilägen och ett stolpskott efter ett längre anfall med bra tryck på kassen gav ingen utdelning. Lindlöven var också farliga i sina spelvändningar, och de hade också ett friläge men de fick aldrig till något avslut. Det fick de däremot med 2,40 kvar, i ett ett mot ett-läge så skjuter Anton Tano in pucken, hans första men långt ifrån sista för aftonen.

För redan i inledningen av tredje så kommer också trean. Tony Pappila vinner en puck vid sargen och hittar in till en fristående Tano som direktskjuter in trean och med det så punkteras matchen. Tredje perioden spelas mer eller mindre av utan att något riktigt hett skapas från något av lagen. I alla fall inte förrän i slutsekunderna, för då drar samme Anton Tano till direkt på tekning och skottet sitter klockrent i Sandbergs plockhandskryss till 0-4.

Det var i mina ögon inte svårt att plocka fram Bois bäste spelare denna match. Erik Olsson åkte massor med skridskor, delade ut tunga tacklingar och skapade chanser, dock utan att få till pricken över i. Det hoppas vi han lyckas bättre med redan på onsdag, då laget besöker Forshaga.  

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram