Förlust mot ett bra Lindlöven

22 januari 2017 20:30

Eftermiddagen började riktigt bra för Bois del då matchannonsören Johan Gotthardsson mycket glädjande kunde annonsera att Filip Thörnqvist skrivit på för ytterligare två år. Men sedan släpptes pucken och då var det inte lika roligt längre. Bois föll nämligen mot ett bra spelande Lindlöven med 1-4, (0-1,0-0,1-3).

Boislaget hade stora förväntningar på sig inför matchen annars efter tre raka segrar och bra spel senast mot Borlänge. Dessutom var det ett helt friskt och kurant Boislag som ställdes på benen för första gången denna säsong. Men det verkade som att Boislaget också invaggats i villfarelsen att med så bra förutsättningar så skulle man inte kunna förlora. För det var nämligen alldeles för dålig inställning från start från Boislaget i denna match. Lindlöven var snabbare, starkare och spelade mer som ett lag i den första perioden. Att Lindlövens ledning stannade vid 0-1 (skott från blå i powerplay som styrdes otagbart Johan Persson) kan Bois till stor del tacka Arvid Ljung för. Arvid gjorde ännu en storstilad insats och var chanslös på de tre mål han släppte in (sista i tom kasse). Bois hade egentligen bara en chans, det var när Johan Dahlbom blev fri med Charlie Torstensson men Charlie var med på noterna. Arvid å sin sida fick göra ett par snabba plockningar från rätt nära håll för att freda sin kasse.

Man kan misstänka att Bois haft ett och annat att snacka om i omklädningsrummet i periodpausen för det var med en helt annan fart, inställning och kampvilja laget kom ut med i den andra perioden. Man hade flera fina lägen att kvittera, bland annat fick man en straff sedan Christian Hägg stått för en härlig soloprestation men blivit neddragen fri med Torstensson. Douglas Lögdahls Foppa-fint höll sånär på att glida in, men den stannade någon dm innan den passerade mållinjen. Mot slutet av perioden så jämnade dock spelet ut sig, Lindlöven fortsatte att spela samlat och bra över hela banan och man fick stopp på Bois fart och kunde istället själva få några halvchanser. Arvid Ljung behövde dock inte storspela för att freda sin kasse.

Bois fick inleda den tredje perioden i powerplay, och det var i efterdyningarna av den som kvitteringen kom. Douglas Lögdahl hittar en pass från ena kanten till den andra och Filip Thörnqvist direktskjuter in 1-1 innan Torstensson hann över. Bois fortsätter att föra spelet minuterna som följer och har flera lägen där pucken sånär hittar in, men Lindlöven får med knappt 12 minuter spelade till en spelvändning och helt fri sprätter Felix Scharnke distinkt in en backhand i plockhandskrysset. Bois fortsätter jaga men går åter en gång bort sig så till den grad att det blir ett 3 mot 1-läge som André Astley Rydberg förvaltar med ett distinkt handledsskot ribba in till just 3-1 till Lindlöven. Då återstod endast drygt 6 minuter och Bois försöker och försöker men har svårt att få till de riktigt klara lägena i slutet mot ett väl försvarande Lindlöven. När sedan Bois tar ut målvakten så kan Alexander Selin spika slutresultatet till 1-4 i den tomma kassen.

Sammantaget en rätt blek insats från Bois sida men man ska inte förringa Lindlövens insats. De spelade ett bra lagspel där man hela tiden såg till att spela samlat i såväl försvar som anfallsspel. Dessutom var man väldigt effektiva då lägena dök upp. Lindlövens tränare Jussi Salo var berättigat mycket nöjd med sitt lag efter matchen även om han tyckte att Bois varit det bättre laget i de sista två perioderna.

- Men då var vi effektiva vilket vi haft svårt för tidigare och det var roligt att se, menade den mycket sympatiske Lindlöventränaren.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram