Förlust i välspelad toppmatch

01 december 2018 20:10

I en mycket högkvalitativ match vinner idag Borlänge mot Bois med 2-1 efter periodsiffrorna 0-0, 2-0, 0-1. Borlänge var riktigt bra, minst i klass med Västerås som gick upp ifjol och Trojas lag som gick upp i förfjol, men Bois bjöd verkligen upp till kamp och kunde med allra minsta flyt också ha knipit poäng av de suveräna serieledarna.

Första perioden inleder Borlänge något starkare men allt eftersom perioden går så äter sig Bois in i den. Mycket hjälpta av att man får två Borlängeutvisningar i tät följd. Bois skapar ett par riktigt bra chanser bland annat har Collberg ett fritt skottläge från nära håll, men Edström kommer ut och gör en fin räddning. Efter fint spel har man också ett öppet mål men pucken studsar över klubban på Boisspelaren. Mot slutet av perioden tar Borlänge över spelmässigt igen och man har ett par bra lägen som Sandberg räddar bra och perioden slutar mållös.

I den andra perioden kommer Bois ut riktigt starkt, man ligger på högre i banan och vinner mycket puck. Man har också riktigt bra lägen efter bland annat fin prestation av Oskar Norlöv. Därför är det en kalldusch när Borlänge istället gör 1-0. En felpass i egen zon ger friläge för Oliver Eriksson som med gott om tid överlistar Sandberg. Matchen fortsätter efter det jämnt men så åker Bois på tre raka utvisningar och även om man spelar bra boxplay så kommer till slut tvåan. Markus Persson skjuter från blå och Sebastian Kaijser styr in pucken förbi en chanslös Sandberg. I slutet av perioden försöker Erik Olsson bryta in på kassen, men i bra läge åker han på en mycket ful armbågstackling av Borlänges Erik Olsén som åker på matchstraff. Erik fick ledas av planen och lär tyvärr vara borta ett tag. Bois har under sitt powerplay två bra lägen, bland annat styr Filip Thörnqvist en puck som sånär hittar in men Edström i Borlängekassen räddar med både tur och skicklighet.

I den sista perioden bevakar Borlänge sin ledning och ser hela tiden till att vara på rätt sida pucken. När de sedan fick chans att ställa om gick det blixtsnabbt och Sandberg fick bland annat rädda ett friläge. Bois har också några bra lägen, bland annat har Lukas Larsson ett friläge men skjuter utanför. Det är inte förrän det återstår 1,09 som Bois spräcker Edströms målnolla. Filip Thörnqvist dammar på från blå när Bois tagit ut målvakten och Edström ser inget då det är massor med trafik framför. Något mer mål blir det dock inte och Borlänge vinner alltså med 2-1.

En mycket bra och välspelad match mellan två duktiga lag. Borlänge kommer säkerligen att vara med och kampas i toppen av den norra ettan, de var stabila defensivt och fartfyllda offensivt. Bois spelade också en riktigt bra hockey och framför allt tycker jag man stod upp bra i defensiven.  Offensivt hade man några fina kombinationer och framför allt kedjorna med Douglas Lögdahl, Filip Thörnqvist och Jesper Lindén samt Eddie Davidsson, Erik Olsson (så länge han var med) och Oskar Norlöv hade några fina anfall. Bäst var dock Tobias Sandberg som åter igen fick 95 i räddningsprocent efter att ha motat 38 av Borlänges 40 skott. Bois noterades för övrigt för 37 skott.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram