Förlust i premiären

16 september 2017 12:10

Många förväntade sig nog en ordentlig anstormning från Västerås sida i inledningen av matchen, laget skulle ju säkert vilja visa direkt för sin hemmapublik vad dom går för. Men inledningen var faktiskt jämn med två lag som tog ut varandra rätt bra. Det skulle dröja till Bois fick en 2+2-utvisning innan det lossnade lite och det var Bois som lyckades spräcka målnollan först. Lukas Larsson står för ett mycket starkt arbete och vinner pucken bakom mål och bryter därifrån in framför kassen och kan lägga in en backhand förbi Marcus Dahlbom. Bois har fortfarande en man mindre när repliken från Västerås kommer. På ett skott utifrån släpper Sandberg retur och Oskar Pettersson kan direktskjuta in kvitteringen. Då hade det bara gått 37 sekunder från Boismålet och klockan stod på 9,35. Fjärdekedjan med Linus Engqvist, Anton Rask och Alexander Liljedahl gjorde en riktigt bra match och det var därför inte ologiskt att det var dom som stod för nästa Boismål. Alexander Liljedahl för in pucken i zonen, passar Anton Rask och fortsätter driva på kassen. Anton Rasks passning sitter på bladet och Dahlbom är chanslös när avslutet kommer från så nära håll. Efter det målet tar Bois över matchen mer och mer och får också med sig en utvisning. Till att börja med ser spelet lite långsamt ut men när Roman Semjonovs får en kalasträff efter en fin pass genom slottet så sitter också 1-3, ett resultat som står sig perioden ut.

Till den andra perioden så blir spelet tuffare. Västerås framstår som frustrerat och drar på sig en hel del onödiga utvisningar, totalt sex tvåor och en tia mot Bois tre tvåor. Det innebär bland annat en lång sekvens i spel 5 mot 3 för Bois del. Mål där och matchen hade antagligen varit avgjord, men Bois passningstempo i powerplay var alldeles för långsamt denna afton och något mål blir det inte, och inte heller i spel 5 mot 4 så lyckas man trycka in pucken utan perioden blir mållös.

Om det var Bois som fick chansen till powerplayspel i den andra perioden så var det Västerås som fick den ynnesten i den sista. Och de utnyttjade sina lägen betydligt bättre än Mariestadslaget. Visserligen klarade Bois av ett första tre mot fem-spel, men i sekvensen efter kommer 2-3-reduceringen. Slarv i Boisförsvaret ger Rasmus Cederberg bra läge mitt framför Sandberg i Boiskassen och han gör inget misstag. Och strax efter det åker Bois på ytterligare en tvåa och då tar det bara sex sekunder innan också kvitteringen sitter från Johan Skiölds klubba. Sandberg räddar förstaskottet, men pucken blir liggande lös i mållinjen och där vräker sig Johan fram och lyckas peta in pucken. Det tog bara 26 sekunder mellan reduceringen och kvitteringen och naturligtvis gav målen Västerås massor med energi samtidigt som det tog ner humöret hos Mariestadslaget. Med den nya energin tar Västerås över matchbilden rejält och skapar en hel del bra lägen innan man till slut efter 12 spelade minuter i den tredje perioden också gör 4-3 genom en stark individuellt prestation av Fredrik Johansson. Han rundar Sandberg och lägger den över Boismålvaktens benskydd trots uppvaktning. Strax efter 4-3 får Bois chans till powerplay, men powerplayspelet gav ingen utdelning. Efter det rullar tiden på utan att något av lagen skapar något riktigt hett. Bois tar ut målvakten men jakten blir resultatlös.

Plus i laget förtjänar redan nämnda fjärdekedjan men också den tredje med Semjonovs, Filip Engqvist och Lukas Larsson gjorde det bra. Till vinst mot storfavoriterna räckte det dock inte, och detta får förhoppningsvis Köping sota nu i hemmapremiären på onsdag!

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram