Förlust i Kalix

13 januari 2018 18:51

(Då delar av hemsidan är på resande fot och andra delar är lite upptagna i helgen kommer matchreferaten att bli lite korta.)

Det blev förlust i dagens bortamatch mot Kalix med 4-1 (0-1,2-0,2-0). 

Första perioden inleddes med lite böljande spel. Två lag som ville spela anfallshockey men båda lagen hade svårt att få till några längre anfall.  
Efter 4.09 tar Mariestad ledningen genom Johan Frick som skjuter från blålinjen och Filip Engqvist är framför målet och stör målvakten. Försvarsmässigt en stabil period av Bois som mestadels håller Kalix på utsidan av sig i försvarszon. Det finns lägen för 0-2 där Mariestadspelare trycker sig in framför mål men perioden slutar 0-1.

Direkt i starten av andra perioden så skapar Kalix förstafemma ett jätteläge för kvittering i öppen kasse men målet uteblir. I mitten av andra perioden skapar Bois bra tryck i Kalix zon men lyckas inte göra något mål. Kalix får istället till en jättchans där de går runt kassen och ska lägga in pucken i öppet mål men Sandberg hinner över och gör en kanonräddning. I anfallet efter gör de 1-1 genom Sebastian Hansson. Johan Dahlbom har ett par lägen i perioden för att återge Bois ledningen. Bla ett friläge och ett 1 mot 1 läge där han trycker sig in framför mål. Även Kalix har sina lägen, bla har även de ett friläge men gör inte heller de mål. 18.01 in i perioden gör Kalix 2-1 i powerplay. Skott utifrån och returen kan Felix Olsson skicka in i mål. 

Mariestad får inleda tredje perioden i powerplay då Jens Andersson i Kalix drar på sig en utvisning precis när andra perioden tar slut. Det är Kalix som skapar den bästa chansen under dessa 2 minuter då de får ett friläge. Spelet böljar sedan fram och tillbaks med få riktigt heta målchanser från något av lagen. Efter drygt halva perioden får Bois återigen powerplay. Där skapar Oskar Norlöv ett bra läge när han trycker sig in framför mål men tyvärr utan utdelning. Mariestad kämpar och försöker komma ikapp men det blir många avslut utifrån. Kalix gör det  svårt för Mariestadspelare att ta sig in framför målet. 16.08 kommer 3-1 för Kalix efter att en Boisspelare som bara ska lägga in pucken i anfallszon slår den på en Kalixspelare och de får en snabb omställning i ett 2 mot 1 läge och där gör de mål genom Robin Byström. Med dryga 1 1/2 minut kvar tar Mariestad ut målvakten Tobias Sandberg för att försöka få till en reducering. Erik Olsson skapar en halvchans då han tar sig in framför målet men Jacob Carlsson i Kalixmålet räddar. 19.24 in i perioden gör Manfred Ehlers 4-1 i öppen kasse.

Sammanfattningsvis en match där Kalix är klart mer effektiva när chansen ges och därför också vinner matchen.

av Susanna Johansson
 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram