Förlust i första matchen

09 mars 2017 22:59

Det var en såväl siffermässigt som spelmässigt jämn match när Bois tog sig an Asplöven i playoff 2:s första match. Men det blev till slut Asplöven som drog det längsta strået med 2-1 sedan samtliga mål fallit under den andra periodens sista sex minuter.

Bois började annars matchen riktigt piggt och man hade såväl bra tryck i sitt egna anfallsspel som bra koll på Asplövens dito. Bäst chans hade Dougals Lögdahl som kom helt fri med Jesper Eriksson i Asplövenkassen. Han lyckades också lura ner Jesper men lyckades han inte lyft pucken över det utsträckta benskyddet. Förstafemman hade också en dubbelchans där man först hade ett fritt skottläge mitt i slottet och sedan sånär lyckades peta in returen. Asplövens chanser var inte lika heta, men mot slutet av perioden hade man ett riktigt hett läge efter ett pass från bakom kassen, men Arvid Ljung gjorde sig stor och avvärjde.

Den första perioden var riktigt tempostark och framför allt Bois spelade riktigt bra fysiskt spel. Till den andra perioden steppade Asplöven upp sitt fysiska spel lite samtidigt som spelbilden blev lite mer öppen. Det passade Asplöven bra och lagn bytte chanser lite med varandra men det var Asplöven som hade något mer bra lägen. Bois var allra närmast att göra mål då man i powerplay prickar stolpen, och det var också Bois som utnyttjade ett läge först. Linus Pellfolk hittade med ett delikat pass från egen zon Alexander Liljedahl på offensiv blå. Alexander trampar in med bra fart i zonen men blir upphakad men kan liggande i luften få iväg ett avslut i målvaktens klubbhandshörn till 0-1, mycket snyggt efter 14 minuters spel. Efter målet så blir Bois lite stillastående och det gör att Asplöven kan få ett par långa anfall. Som en liten konsekvens av detta så drar också Bois på sig en utvisning med knappt två minuter kvar. Ettu Heikkinen skjuter då en handledare från blå som en skym Arvid Ljung inte ser och det var kvitterat. Bara 23 sekunder senare kommer också 2-1, en spelvändning ger tre mot två-läge för Asplöven som Ludvig Niederbach distinkt sätter i Arvid Ljungs klubbhandskryss.

 Den första halvan av den sista perioden är rätt så händelsefattig, Bois har några långa anfall men man skapar inte några riktigt heta lägen. Men ju längre perioden går desto tyngre blir trycket och lägena blir hetare och hetare. Framför allt är det förstakedjan som snurrar runt bra med flera skottlägen från bra lägen, men antingen räddare Joel Persson eller så täcks skotten eller går utanför. Vid några tillfällen landar pucken framför kassen och Boisare är där men inte tillräckligt heta för att trycka in de lösa puckarna. Med 1,41 tar Bois ut målvakten men trots spel med en man mer hittar man inte rätt utan Asplöven vinner med 2-1. Bois får slicka såren och ta revansch på lördag, och det känns absolut inte som någon omöjlighet. Asplöven såg rätt möra ut på slutet.

Karl Helmersson, det blev förlust med 2-1 efter en jämn match.

Det kan man väl säga, jag tycker att de har en målvakt som höll dom kvar i matchen och vi blev hårt straffade i andra perioden. Men nu är rond 1 spelad, rond 2 spelas på lördag i Mariestad.

Kände du att ni var det bättre laget?

Ja 2-1 är jämnt målmässigt men det är vi som tar tag i spelet redan i första. Sedan skapar de sina chanser också men vi känns starka men vi måste vara mer hänsynslösa när pucken ligger lös framför kassen och trycka in den.

Ja det var rätt många sådana lägen!

Ja så var det, men det går inte älta det är bara att ta nya tag. Men vi var bra med i matchen och de såg trötta ut i slutet, det är bara att mobilisera kraft till på lördag.

Ja i andra orkade de inte ens gå på kontring trots att det fanns lägen när i tryckte på framåt.

Ja men vi är starka i Katrinhallen, de kommer få bekänna färg.

Mina intryck direkt efter matchen var att detta är inte omöjligt att vända på hemmaplan!

Det sa vi också efter matchen. Det är först till två segrar som gäller. Hade vi varit utspelade hade det varit en sak men jag tycker vi har bud på mer och vänder hemåt med förlust men med en positiv känsla att vi ska kunna vända detta.

Tittar man på deras lag så har de mängder med meriterade spelare, bland annat åtta spelare med meriter från finska högstaligan, men jag tycker ni var väl så bra också individuellt.

Det vet jag om att vi har många skickliga spelare i laget, de kan ha vilken cv de vill, vi räds dom inte. Vi är bra individuellt och starka som grupp.

Jag tyckte fjärdekedjan gjorde det väldigt bra idag

Ja de gör det bra, de gör det de ska. De fick press och snurrade i anfallszon, det var lite det vi saknade i andra perioden. Att få pucken djup och få långa anfall på dom.

Försvarsmässigt tyckte jag mest att Asplöven ställde upp och bildade köttmur framför eget mål.

Det visste vi om, det var många puckar framför mål lösa och då är de starka framför men då ska vi svara upp med att vara minst lika starka.

Det var en rätt grinig match!

Det var mycket känslor, men det är som det ska vara, det är dom här matcherna man vill vara med om, det gick inte till överdrift, det var ge och ta.

En detalj som det finns mer att ta av var powerplay…

Det är klart att vi hade våra lägen, men det gäller att ha snabba pass och mycket avslut och inte dra ner på tempot. På lördag kanske pucken studsar in istället, enkelheten och göra det man pratar om och utmana deras box är det som gäller.

Är det någon enskild spelare du vill lyfta fram?

Inför playoff sa vi att det är laget som ska göra det, inte en eller två enskilda spelare, ska vi vinna ska laget jobba som vi gör, det är det som gäller.

Var det något med Asplövens spel som överraskade?

Nej det var som vi förväntat oss, försvarsspelet har vi varit inne på, och Heikkinen visste vi skulle skjuta mycket skott i powerplay och han gör 1-1 där då vi inte får stopp på det. Sedan visste vi att de hade snabba omställningar, så det var inga större överraskningar utan som förväntat.

Jag hade förväntat mig en hårdare offensiv, att de skulle ligga på mer.

Dom matcherna jag sett så var det det här jag fick se så jag är inte överraskad.

När de ändå låg på så spelade ni er ändå ur pressen bra.

Ja det gäller att vara snabba i försvarstänket, att vara snabba till puck och ha snabba förstapass.

Ni spelade ett väldigt fysiskt spel med massor med tacklingar från framför allt Albin Hernod, Johan Dahlbom och Erik Jones. Jag vet inte om jag sett så här mycket tacklingar under en match förut. Var det något ni snackat om?

Självklart vill vi alltid spela fysiskt, sedan kanske det var mer tacklingar idag men det trycker vi på varje match att vi ska vara ett lag som använder vår fysik. 

Vad säger du om Alexander Liljedahls mål?

Det var ett bra pass av Pellfolk och bra av Liljedahl att tränga sig emellan backarna och han sätter den på klubbhandssidan. Han är giftig i dom lägena och det är roligt att han sätter den.

Till sist: Vänder ni det här?!

Självklart, det  finns inget annat i våra tankar! 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram