Förlösande segermål

27 september 2017 22:40

Förra matchen gjorde Eddie Davidsson fyra mål och denna match tog det bara 30 sekunder för Eddie att göra mål igen. I det läget så trodde nog de flesta på en klar Boisseger, speciellt som Bois i stort sett parkerade i Enköpingszonen under den första halvan av första perioden. Men sedan ett Enköpingsmål från ingenstans gett kvittering så ägnade Bois nästan tre perioder åt att ta ledningen igen och det var först i slutminuterna man lyckades genom Albin Hernod. Matchen slutar 2-1 (1-1,0-0,1-0).

Bois satte verkligen full fart redan från start i matchen. Högt tempo och bra passningsspel gav Eddie Davidsson ett gyllene läge efter en retur från en annars storspelande Simon St Cyr och 1-0 var ett faktum efter en halv minut. Bois fortsatte snurra friskt i anfallszonen och Enköping var glada när de någon gång lyckades chippa ut pucken i mittzonen. Därför var det en riktig chock sedan Enköping för första gången etablerar ett eget anfallsspel också lyckas kvittera genom ett backskott från Fredrik Lovén. Det får Bois att tappa fart och det bjuder också in Enköping i matchen också spelmässigt. Resten av perioden är rätt jämn.

Bois var inte nöjda med sin avslutning av perioden och det märktes när killarna kom ut till den andra. Man satte högsta fart och stundtals såg det ut som powerplay för Bois del trots att domare Gustafsson mest syntes ha pipan som dekoration, i alla fall den första halvan av matchen. Kedjan med Eddie Davidsson, Filip Thörnqvist och Oskar Norlöv hade två byten i rad där man var bofast i anfallszon och radade upp vassa lägen, men också de andra kedjorna hade bra tryck i offensiven. Men närmare än fyra ramträffar och ett par missade öppna mål kom man inte. Enköping å sin sida knappt ett ordnat anfall på hela perioden, men det lilla man hade stod Oliver Rosell i vägen för. Oliver som endast 17 år gammal gjorde denna afton gjorde sin första match i seriesammanhang i Boiströjan och skötte sig med den äran.

Den tredje perioden var Bois också den för hela slanten, men man skapade inte lika klara och heta lägen som i den andra perioden. När man mot slutet också åkte på ett par utvisningar så var kanske frustrationen över att inte få utdelning på det stora spelövertaget som låg bakom. Men underlägena redde man ut utan problem genom framför allt bra boxplayspel av bröderna Engqvist, och när man sedan blev fulltaliga så kom också segermålet. Och det var inte något av alla jättelägen som resulterade, utan ett enkelt handledsskott från blå av Albin Hernod med skymning framför kassen, svårare än så behöver det inte vara. Då återstod 1,42 av matchen och Enköping som ägnat 60 minuter åt att bilda köttmur framför egen kasse förmådde inte slå om och försöka skapa något själva, man tog inte ens ut målvakten förrän i absoluta slutsekunderna, Bois var helt enkelt för bra denna afton, trots ett vilt kämpande bortalag.

Matchens lirare blev Albin Hernod och det var inte fel val, men denna seger var främst en laginsats där alla bidrog med hårt jobb. Det var också starkt av killarna att fortsätta jobba hårt i 60 minuter trots att det måste varit frustrerande att inte få in pucken trots många bra lägen. Nu väntar Arboga på bortaplan innan nästa hemmamatch, då står Skövde för motståndet!

av Krister Holm
foto Anna Engström

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram