Fjärde raka derbysegern!

29 december 2017 23:30

Äntligen blev det lite spänning i ett derbymöte! I de tidigare tre har Bois varit alltför överlägsna för att det ska infinna sig ens den minsta lilla nerv, men i dagens derby, det fjärde i ordningen, så avgjordes inte matchen förrän i slutminuten när Johan Dahlbom satte 5-3 i öppen kasse. Men att gå så långt som att kalla det en jämn match vill jag egentligen inte göra. Visserligen lyckades Skövde genom en superdefensiv uppställning få ner tempot på Bois i den första perioden och också vända den tidiga Boisledningen till ene egen dito, men i de sista två perioderna var det bara ett lag på banan och hade inte David Persson-Thorsell i Skövdekassen storspelat hade matchen varit avgjord långt tidigare.

Bois inledde annars den första perioden riktigt piggt och anförda av förstafemman så skapade laget med en gång tryck på Skövde. Och när Filip Thörnqvist sedan kunde trycka in en retur till 1-0 efter dryga 3 minuter så tänkte nog de flesta att nu rinner detta iväg. Men Bois drar med dryga 5 minuter spelade på sig två riktigt onödiga utvisningar och i spel 5 mot 3 så kvitterar Albin Lindgren på ett skott från blå och sedan kommer Bois lite ur rytmen. Skövde ställer upp väldigt defensivt och väntar in Bois i mittzonen och Bois åker gång på gång in i deras försvarssäck och får inget riktigt flyt i anfallsspelet. Perioden blir rätt händelsefattig men ett till mål blir det ändå och det är Skövde som gör det. Skövde lyckas för en gångs skull checka fast pucken i anfallszonen och Blomstrand hittar Hugo Borg i slottet och han får till en riktig pärla som otagbart går rätt upp i Sandbergs plockhandskryss.

Till den andra perioden så hade man nog haft ett allvarligt snack om att inte låta Skövde dra ner tempot. Och det gav utdelning, för Skövdes ledning kom bara att stå sig 30 sekunder in i den andra perioden, sedan skjuter Erik Olsson ett skott som PT lämnar retur på och där störtar Filip Thörnqvist fram och kör in pucken med kroppen. Domarna konfererade en stund för att höra om han slog in den med handen, vilket inte är tillåtet, men de kom fram till att målet var regelrätt. Bois hade ett helt annat tempo i den andra perioden och man snurrade friskt med ett SIK som hade fullt sjå med att freda kassen, de fick kriga järnet för att överhuvudtaget få ut pucken ur egen zon. Vid flera tillfällen osade det verkligen katt för Skövdelaget, Erik Olsson tråcklade sig mellan två backar och sköt klockrent i ribban, Norlöv vrickade sig fri men PT räddade skottet, Lukas Larsson hade också ett bra avslut efter en stark individuell prestation med mera. Ett mål gjorde man dock och det var ett riktigt drömmål. Eddie Davidsson skottfintar sig förbi en Skövdeback och låtsas gå på skott men passar istället i sidled till Oskar Norlöv som får helt öppet mål och lägger in pucken. Det var knappt så man behövde spola isen i Bois zon men ändå kommer det en kvittering. Adam Schultz ska hämta pucken i egen zon men tappar den helt plötsligt och en Pontus Wikström i SIK kan norpa den och passa Oskar Forsmark som avslutar till 3-3 med bara en dryg minut kvar av perioden.

Bois fick ju en fin inledning på både den första och andra perioden och också i den tredje får man en kalasstart när Oskar Norlöv bjuder på nästa snygga mål. Han tar pucken på kanten och trampar helt sonika runt sin back och bryter in på kassen och lägger in den i första krysset, urtjusigt! Ett par minuter efter målet får Bois sitt enda powerplay för kvällen men för en gångs skull så hittar man inte rätt, närmast är Roman Semjonov på ett direktskott men Skövdemålvakten kommer upp stort. Mariestads övertag är inte lika stort i den tredje perioden som i den andra, men man kontrollerar händelseförloppet på isen. Skövde försöker inte ens anfalla utan är trots underläget fullt nöjda med att ställa upp och försvara sig. Inte förrän det är några få minuter kvar börjar man sätta lite högre press för att vinna pucken. När man sedan får tag i den lägger man pucken på mål, men det blir aldrig riktigt farligt och någon större press får man inte. Med dryga minuten kvar tar Skövde ut målvakten men det leder bara till att Johan Dahlbom kan sätta 5-3 i öppen kasse och därmed punktera matchen.

Segern innebar att Bois går upp i en tidig serieledning vilket naturligtvis var mycket glädjande. Glädjande var också publiksiffran: Hela 2126 personer hade hittat till Katrinhallen, den bästa publiksiffran sedan den allsvenska säsongen. Och laget gjorde bra reklam för sig och troligtvis kommer en hel del av åskådarna tillbaka till den 3:e januari då Lindlöven kommer på besök. Då har Bois revansch att utkräva!

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram