Filip vill spela upp Bois

11 maj 2017 21:50

Filip Engqvist gick tillbaka poängmässigt säsongen som gick men så fick han och brorsan en annan roll i laget också. Deras uppgift blev att möta motståndarnas bästa enhet för att på så sätt bidra till laget. Att han gjorde det bra visar plus 10 i plus/minusstatistiken, och det är en mycket viktig pusselbit i lagbygget som nu bestämt sig för en fortsättning.

Filip: Du tog ett bra tag på dig att bestämma dig för att skriva på, vad var det som till slut fick dig att bestämma dig för en fortsättning?

Vi kom fram till en bra lösning vilket gjorde att jag kunde fortsätta vilket var jäkligt kul.

Vad fick dig att tveka så länge?

Tiden egentligen, att kombinera jobb och träning och allt vad det nu är. Det har gjort att jag funderat men nu har vi kommit fram till en bra lösning och jag känner att jag kan fullfölja en säsong.

Även om du poängmässigt gått ner en del så tycker jag du spelmässigt tog ett kliv framåt i år!

Ja rent spelmässigt har jag tagit ett kliv framåt. Jag har haft en lite annorlunda roll än tidigare men samtidigt trivts med den, det har känts bra.

Ni har spelat väldigt mycket mot motståndarnas bästa formationer.

Ja lite så har det blivit och jag trivs bra med det, att tacklas och riva och slita, det är det jag gör bäst.

Många spelare är sin poängskörd, får de inte in poängen så får de det tufft mentalt men för dig känns det som att du inte tittar så mycket på det utan nöjer dig med att göra ett bra jobb…

Det är något som vuxit fram, när man var yngre och ville komma långt då tyckte man alltid att poängen är det viktiga, men nu är man stadgad och trivs bra och spelar för det är roligt, gör man inte poäng får man bidra med annat, det gör att man blir inspirerad också.

Jag pratade med Ronny Johansson och han sa att även om förstafemman bidrog med mest poäng så var ni minst lika viktiga med ert jobb och förmåga att stänga ner motståndarnas toppformationer. Vad säger du om det omdömet?

Det var roligt att höra, alla kan inte åka runt och göra 40 poäng, det gäller hitta sina roller och göra det bra för att laget ska lyfta och det tycker jag ändå vi bidrar med.

Efter en skada under säsongen som gick så spelade du med visir resten av säsongen,  du sa själv att det kändes bra, är det något du kommer fortsätta med?

Jag har haft ganska stora problem med andningen genom näsan och har det fortfarande men ska opereras för det. Men visiret ryker nog kommande säsong, det är lite lättare även om det var bra med visir så tror jag att jag går tillbaka att spela utan.

Jag fick annars känslan att du tvekade mindre i närkamperna, att visiret gav dig trygghet och att du därmed kunde gå in mer helhjärtat i situationerna och därmed också minskade skaderisken…

Det är det man försöker intala sig att gå med 100% och med visir kände jag trygghet och vågade kliva på på ett annat sätt, vi får se hur jag gör, det får växa fram lite.

En viktig roll ni haft ett laget och som ni gjort väldigt bra är boxplay.

Jag gillar som sagt var att förstöra för motståndarna så det passar mig väldigt bra.

Och så får du åka mycket skridskor vilket du gillar!

Ja det gör jag absolut, det ger mig energi när man känner man gör något bra, det gör att man åker lite extra.

Är det en slump att du och brorsan skriver på samma dag?

Det vet jag inte, vi pratar mycket med varandra och är beroende av varandra så beslutet har mer eller mindre tagits tillsammans och vi har fått samma upplägg så det känns väldigt bra.

Ni har spelat i samma formation under flera år nu, tror du det blir så igen eller blir det nya formationer?

Det kan bli så att vi inte spelar ihop, vi vet var vi har varandra men jag svårt att hitta en tredjelänk som funkar till 100% så någon gång kanske vi ska splittra och prova något nytt.

Du tycker det inte är hemskt att bli av med brorsan då?

Nej det går lika bra med vem som helst.

I och med er påskrift så börjar laget bli rätt så färdigbyggt med bara några få pusselbitar kvar. Vad tycker du om lagbygget?

Väldigt spännande lag, det ser riktigt bra ut. Nu är vi ett år äldre och förhoppningsvis lite starkare och mognare så förhoppningsvis blir det en riktigt bra säsong.

Förra året snubblade ni på mållinjen i kampen om kvalserien, är att nå dit realistiskt?

Det är det absolut, vi är nära att slå ut Troja som går ganska spikrakt upp så vi ska var där nästa år med.

Är det en extra inspiration?

Jo absolut, man vill vara med på den resan och vara med på något unikt innan man lägger skridskorna på hyllan och att ta Bois upp i allsvenskan vore drömmen helt klart.

Längtar du efter att snöra på dig skridskorna redan nu eller tar du helst en sommar först?

Som det är nu tar jag gärna en sommar med lite träning för att hämta inspiration och lust så ska det nog bli riktigt bra.

 

Intervju med brorsan Linus kommer under morgondaen.

 

Av Krister Holm

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram