Filip firade 300 på bästa sätt

09 mars 2018 21:40

Inför matchen hyllades Filip Engqvist för att han gjorde sin 300:e match i Boiströjan, efter matchen hyllades han för sin magnifika insats under densamma. Han slet som ett djur med massor med energi och lyfte hela tiden upp spelet i anfallszon och gav på det viset Bois luft under de minuter i matchen när Västerås pressade på i sin kanske bästa match någonsin i Boiströjan.

Om vi börjar från början så firades du inför matchen för att du gjorde din 300:e match i Boiströjan. Man skulle kunna tro att du är 30 men du är ju faktiskt bara 25, det har gått snabbt!

Ja det var lite oväntat faktiskt, jag hade inte alls koll, så det var en kul överraskning.

Om du blickar tillbaka på dina 300 matcher, vad är ditt bästa Boisminne så här långt?

Troja borta var en jäkligt rolig resa. Sedan kommer nog nästan matchen igår, den ligger väldigt högt upp i alla fall.

Du var fruktansvärt pigg igår, var det att det var din 300:e match som gav energi?

Jag fick en extra boost av det och blev lite extra taggad samtidigt som kroppen kändes väldigt pigg, så det var en väldigt rolig match att spela.

Var gårdagen din bästa match i a-laget?!

Snudd på i alla fall, det kändes riktigt bra och jag kände verkligen glädjen över hockeyn och över laget. Allting var verkligen på topp.

Du blev inför säsongen delad från brorsan som du alltid spelat tillsammans med, men under allettan fick ni börja spela tillsammans igen och jag tycker att ni är bättre tillsammans än någonsin!

Ja det får jag hålla med om! Vi var ifrån varandra och lärde oss det och har kommit underfund med vad vi gillar med varandra och sedan har vi fått ut mer av det när vi satts ihop igen. Så det har känts väldigt bra.

Anders Spaak, den före detta Skövde- och Grästorpstränaren beskrev er som de stora vinnarna och att ni tog energi från Västerås och gav energi till det egna laget. Vad säger du om dom orden?

Alltid roligt att få dom kommentarerna från en så pass duktig tränare eller expert, så det är klart man tar åt sig och njuter.

Du och Lukas är fruktansvärt starka tillsammans vid sargerna, det stämmer bra mellan er!

Han sattes ihop med oss och det har tagit ett tag men på slutet har vi hittat varandra riktigt bra och vi ger varandra energi.

Under två sekvenser, dels i mitten av andra när Västerås legat på ett tag och dels efter att dom pressat på efter ert 2-1-mål så är det er kedja som går in och får långa anfall nere i Västeråszonen.  Hur kändes det?

Det är alltid roligt att spela hockey i anfallszon och få långa byten, men så fick vi också energi av att publiken blev så i extas, så det var bra.

Det kändes som att ni gick i bräschen för laget där när det behövdes…

Jag vet inte riktigt om det var så, men det är det vi ska bidra med och det gäller att hitta sin roll och göra det till 100% och det tycker jag vi lyckades med igår. Jag tror vi alla tre i vår kedja var nöjda med gårdagen.

Har det varit roligare med hockey än det är just nu?

Nej det var länge sedan som det är just nu, som i gårdagens match, man får massor med energi och vill på´t igen med en gång.

Nu har vi pratat mycket om dig och om din kedja, men vi vilken helgjuten insats av hela laget igår!

Ja verkligen! Det har gått lite upp och ner och vi i gruppen är inte helt nöjda med prestationen under säsongen så här långt. Men samtidigt vet vi att vi sitter inne med en fruktansvärd kapacitet som vi tog fram igår, det finns mycket kunskap och vilja i laget och vi gjorde en fantastisk match igår.

Vad är det ni gör bra?

Framför allt spelar vi väldigt lätt, väldigt rakt och disciplinerat. Vi minimerar misstagen och är starka framför båda kassarna. Det var mycket som var bra!

Just det där att hålla ihop laget gjorde ni fantastiskt bra i 60 minuter!

Ja det är det som är skillnaden när 20 gubbar är påkopplade från start, då ser det ut så här och då blir resultatet därefter, det var imponerande.

Västerås måste också ges ett erkännande, de gjorde framför allt de första två perioderna en riktigt bra match. Överlag var det en fruktansvärt bra hockeyettanmatch!

Ja absolut, det är ett lag som vill spela hockey och det passar oss, vi vill också spela så det blir bra matcher.

Tycker du segern var rättvis?

Jo men det får jag lov att säga faktiskt. Klart de har lite chanser, men över 60 minuter är det vi som ska gå vinnande ur fighten.

Ni hade ju inför matchen annars statistiken emot er, fyra raka förluster mot ett klassiskt storlag som kom före er i tabellen.

Ja men samtidigt har vi känt i gruppen att vi har bra kvaliteter och har ett bra lag, så det gäller bara att tro på oss själva så kommer det att gå bra.

Ni hade ändå en hel del skador inför matchen och sedan fick dessutom kapten Filip Thörnqvist kliva av efter den första perioden.

Ja det är det fantastiska med detta lagbygge som Ronny och Kalle byggt att det bara fylls på med nytt folk. Det är fantastiskt att se hur folk kliver fram hela tiden, det är väldigt roligt att se.

Match imorgon igen, vad talar för att ni ska kunna rubba dom också på bortaplan?

Som sagt ser det ut som vi har mer ork och vilja att vinna den här omgången, så kollektivet och drivet i gruppen kommer att ta oss lugnt.

Västerås är ju annars de stora favoriterna i hockeyettan och är ett lag som uttalat att de ska upp direkt. Tror du det kan innebära press på dom?

Dom har all press man kan ha på sig! Vi kan spela avslappnat och göra vårat, så alla press på dom egentligen.

Går det att utnyttja?

Ja absolut, det gäller att ligga på dom och åka med dom som i första matchen. Får man in ett ledningsmål så kommer dom att bli stirriga.

Vad tror du om matchbilden nu när de har hemmaplan och måste vinna, blir den annorlunda på något vis?

Jag tror de vill ta tag i taktpinnen och styra spelet, samtidigt kan de inte tokköra, de har ganska mycket att förlora, det gäller för dom att spela med huvudet annars kommer dom att förlora.

Hur är status på William Pethrus?

Han var på is idag, jag tror han känner sig hyfsat fräsch och förhoppningsvis är han med och spelar imorgon.

Filip Thörnqvist, Johan Dahlbom och Oskar Olsson saknades igår, hur är status på dom inför morgondagen?

Thörnqvist hade ont idag och är tveksam till spel, Oskar och Dahlbom spelar inte heller.

Ni har haft ett väldigt tight spelschema, orkar ni?

Ja vi är bra tränade så det räcker med en dags vila, det ska nog gå bra.

Till sist, vad säger du om publiken igår?

Man fick faktiskt deja vu från den gamla goda tiden, det var fantastiskt att spela! Det var riktigt bra tryck, otroligt roligt och all eloge till klacken. Det var helt sjukt häftigt att spela inför den publiken.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram