Fansenkäten

15 september 2018 21:20

Imorgon är det dags för ettans största derby då Skaraborgsrivalerna Mariestad Bois och Skövde IK drabbar samman. Rivaliteten är stor både på isen och vid sidan av. Hemsidan bestämde sig för att lyssna av stämningen vid sidan av genom att genomföra en enkät. Fem kända Skövdesupportrar och fem Boisditon får tycka till om sitt eget lag och motståndarnas.

Observera att svaren är deras egna tyckanden!

 1. Vad tror du om ditt lags trupp?
 2. Vad tycker du ni ska ha för målsättning med säsongen?
 3. Vilken är din favoritspelare i laget?
 4. Är det någon spelare i Bois/Sik som du inte gillar?
 5. Vilken spelare i Bois/Skövde skulle du vilja ha i ditt lag?
 6. Hur viktigt är det att vinna derbyt?
 7. Hur slutar matchen imorgon?

SKÖVDESUPPORTRAR

Per-Erik ”Perka” Odh, vice sekreterare Rebellerna

 1. Jag tror alltid på mitt lags trupp.
 2. Det finns ett streck och målsättningen skall alltid vara att hamna på rätt sida strecket.
 3. Jag gillar alla som jag känner sedan förra säsongen. Troligtvis kommer jag älska de nya. Om man ska plocka någon så är det totalt två olika spelare det gäller även om jag vill prata om hela laget. Henrik Thegel är en helt otrolig spelare på vår nivå. Den andre är back och ny i laget och det är Oskar Ahokas. En kille från trean som jag tycker har visat massor redan. Får han vara hel och frisk, inte tappar gnistan och att det inte stiger honom åt huvudet tror jag det är en kille ämnad för något större än division ett.
 4. När det är match säger jag som Johanna Möller: Honom skulle jag kunna ta 14 år för. Den jag tänker på är Filip ”godis” Thörnqvist.
 5. Ja faktiskt är det en jag gärna skulle sett i Skövde och det är en som redan varit i Skövde. Filip Thörnqvist har privat alltid varit schysst mot mig. Jag tror han är A och O i Bois och med sin energi gör han andra bra. Honom tror jag många skulle vilja ha i sitt lag.
 6. Derbyn är jätteviktiga. I tabellen är de inte mer värda än vilken match som helst, men i den oerhört viktiga kampen om att vara storebror i Skaraborg kan man inte nog betona vikten av senaste derbyvinsten. Att vara etta på tronen i Skaraborg är nog viktigare än de flesta förstår. Derbyt imorgon tror jag inte sportsligt är så viktigt som det kanske brukar vara såvida inte Skövde skrällvinner. Då kan det få en enormt viktig psykologisk betydelse för bägge lagen.
 7. Matchen imorgon slutar 3-2 till Skövde.

Richard Dahl, poddcastare, webbkommentator och styrelsemedlem i Skövde IK

 1. Då skulle jag säga att jag tror på den sedd till förutsättningarna, Vi visste att det skulle bli en budgetsatsning i och med ekonomin. Sedan har det blivit bortfall så det ska in främst en back till efter Albin Andersson.
 2. Den är svår, vi har resonerat om det med en polare men Skövde IK ska satsa på allettan, men det är inget misslyckande om vi inte når dit. Det viktiga är en bra insats. Att man ser att spelet finns där och att det går åt rätt håll och att man ger allt.
 3. Hmm, vem ska vi säga. Jag gillar det jag sett av Oskar Ahokas och i och med att jag var inblandad i att få hit honom så är det roligt att se att det går bra för ho9nom.
 4. På isen finns det flertalet, jag tycker att Filip Thörnqvist gör sin roll väldigt bra, en agitator. Vid sidan av finns det ingen jag ogillar, det stannar på isen.
 5. Svår fråga, jag har aldrig tänkt så. Det finns många skickliga spelare men samtidigt är vi nöjda med det vi har, så visst kan jag respektera och beundra dom men dom får stanna i Mariestad.
 6. Jag brukar säga att derbyvinst är en viktig del för att locka publik fortsatt och kvällen efter derbyvinst är det väldigt skönt men när man summerar är det en match av 22. Men visst är det lite mer än en match bland andra, det ska man inte sticka under stolen med.
 7. Jag måste tro på mitt lag, jag ska kolla matchen imorgon så jag säger att Skövde vinner med 4-3.

Göran Strid, fd ordförande i Skövde IK

 1. Efter förutsättningarna förhållandevis lovande.
 2. I två steg: först att gå till allettan även om det blir svårt. Om det inte går så att undvika negativt kval.
 3.  Det kan Ahokas bli, jag tror mycket på honom.
 4. Nej!
 5. Det är nog två, Eddie Davidsson och Alexander Anderberg och Anderberg allra helst med tanke på backbesättningen.
 6. Inte särskilt viktigt. För det första är det första matchen och för det andra är laget inte klart med det nya spelsättet, man kommer få se ett annat Skövde sett till spelet i år.
 7. 5-2 till Mariestad.

Kristian Eriksson, chefsekonom rebellerna

 1. Det ser spännande ut men samtidigt lite klent ut på vissa ställen. Jag tror att med en bra tränare och ett hungrigt lag så kan det bli ok även om man inte ska ha för höga förväntningar på truppen.
 2. Jag tror att en allettanplats ska vara inom räckhåll om tränaren får ihop laget och i allettan är det väl alla lag utom ett som går till playoff, så når man allettan ska det nya målet vara att undvika sistaplatsen.
 3. Det är nog William Frödelius. Han är rivig och lite skitig i spelet. Jag tycker han gör förhållandevis bra matcher.
 4. Är det någon jag gillar?! ”Godis” (Filip Thörnqvist) helt klart, det svarar nog alla Skövdesupportrar. Det är en bra spelare men det är väl därför man inte gillar honom.
 5. Jag är inte så insatt i Bois trupp, nej jag hittar nog ingen.
 6. Jätteviktigt! För spelare och supportrar, vi är antagonister så det är en fjäder i hatten att vinna ett derby. Sedan rasar inte världen om man förlorar men det är mycket viktigare än en vanlig match.
 7. Den slutar 3-3 och Skövde vinner i sudden.

 

Kristoffer Bennemyr, ordförande rebellerna

 1. Jag vill ha in i alla fall två backar till, jag tycker det känns väldigt skadekänsligt. Sedan skulle jag vilja ha in någon på forwardssidan också.
 2. Överleva hockeyettan, hehe. Jag hoppas naturligtvis på allettan som alla andra, men jag är inte lika säker på det. Vi har väldigt många förstaårsseniorer, en ung trupp överlag och få spelare med erfarenhet, det blir några få spelare som får dra ett tungt lass. Men spelar man i Skövde IK ska man spela i allettan, det är ett krav från oss supportrar.
 3. Jag får säga Alexander Henriksson. Jag har varit svag sedan han kom hem. Han är alltid sevärd och spelar med hjärtat på rätta stället, spelar för klubben och inte för det som står på ryggen. Planeby är smart men inte en Skövdeprodukt än.
 4. Hahaha, nu ska vi se…. Vart börjar vi?! Jag måste säga Filip Thörnqvist för han gör alltid poäng mot oss. Men Eddie Davidsson är jäkligt skicklig och Lukas Larsson gillar jag inte heller.
 5. Tobias Sandberg utan tvivel, alldeles för bra för hockeyettan och det sa jag redan när han var i Borlänge. Där har ni en riktigt bra förstamålvakt.
 6. Det är dom viktigaste matcherna på hela säsongen. Är det två matcher man ska vinna på hela säsongen är det mot Mariestad. Det är därför som laget om de vinner laget mot Bois får en viss summa pengar från oss i Rebellerna. Det är det värt, då kanske vi kan hålla jämnare steg med er.
 7. Ska jag tippa med hjärtat eller hjärnan? Hjärnan säger 5-2 Bois och hjärtat 6-2 Skövde.

BOISSUPPORTRAR

Henrik Andersson, fd ordförande Oxarna

 1. Jag tycker att truppen är lite för tunn för att kunna utmana över en hel säsong, jag tror vi kommer att vara hotade om vi får några skador, då kommer vi vara sårbara. Så jag ser gärna att det fyller på. Sett till spetsen så har vi en av ettans bästa spetsar, förstafemman är den vassaste i ettan. Målvaktsposten ser lugn ut, Sandberg ska stå så mycket som möjligt, spelar han som han börjat är jag inte orolig. Det är om han skadas bara. Isak kan stå några matcher så där men håller kanske inte över en längre period.
 2. Det är utan tvekan kvalserien. Bois måste bli kaxigare och det har Johnny Odhner gjort bra genom att sticka ut hakan. Man ska inte bara säga att vi ska bli bättre än förra säsongen, utan stick ut hakan och bli kaxigare. Jag tror det underlättar spelarrekrytering, sponsoranskaffning och det lockar publik att man visar att nu ska vi ta nästa steg.
 3. Jag har ett par men får säga Lukas Larsson, han är bra på precis allting. Grym teknik, bra avslut, stark boxplayspelare, gillar att täcka skott och spelar för laget. Han gör det grymt bra i alla delar av banan, han är en av våra viktigaste spelare. Även han skulle få plats i de flesta topplagen, man märker honom inte som utomstående men han gör ett sjukt jobb i det tysta, täcker skott och är grym i boxplay.
 4. Han är inte kvar, Blomberg, han lämnade ju klubben. Henriksson kanske då, jag har fått uppfattningen att han är väldigt oödmjuk som spelare. Annars var Anton Blomberg det värsta jag visste, han gör idiotsaker på isen. Han kunde spela tufft men sedan också göra rena idiotsaker som slewfooting med mera.
 5. Nej! Det finns ingen som platsar tycker jag. Dom har några namn men dom har ju inte lyft Skövde IK för fem öre.
 6. Ska man se det sportsligt så är det inte viktigt alls, vi kommer komma före dom även om vi torskar, vilket vi inte gör. Sedan kan det mentala spela in, vetskapen om att vi har vunnit, vi har allt att förlora, men det finns inte på kartan att Skövde ska plocka poäng av oss.
 7. Jag har sagt att vi vinner med minst 5 puckar så jag säger 6-1. Det som oroar är väl om Bois slår av på takten om de leder med några mål, det hoppas jag inte, jag vill ha förnedringssiffror.

Susanna Johansson, före detta sekreterare Oxarna

 1. Jag tycker det ser bra ut. Det ser ut som att vi har alla ingredienser i laget.
 2. Kvalserien! Det behövs kanske plockas in något mer för att nå dit, men det får vi se.
 3. Jag vill ta två: (Johan) Frick och Lukas (Larsson). De har stora Boishjärtan och jag gillar att de spelar med hjärtat, dom kör.
 4. Henriksson, han filmar och har en dålig attityd.
 5. Ingen! Jag vill inte ha Thegel en gång, jag tycker inte vi behöver någon av dom.
 6. Jätteviktigt! Kanske inte bara för att det är derby utan för att det är premiär också, det är alltid viktigt att vinna ett derby, men det är extra viktigt nu när det är första matchen.
 7. 5-2.

Gustaf Bobeck, kassör Oxarna

 1. Jag tycker det ser väldigt, väldigt bra ut. Laget har egentligen inga svaga punkter utan det kommer bli bra det här.
 2. Allt beror på vilka man får möta i playoffet. Förra säsongen fick vi inte chansen till lätta motståndare i playoffspelet,  så att komma högt i allettan så man kan välja motstånd och få två hemmamatcher i playoffspelet är viktigt för att på så sätt nå kvalserien.
 3. Lukas Larsson. Han täcker så mycket skott och har vuxit upp och blivit en riktig hockeyspelare och kör 100% i alla lägen.
 4. Carl-Johan Sjögren är ju inte kvar, haha, inte Blomberg heller, nej då finns det ingen. Det var Sjögren, han såg alltid till att Bois vann för han var alltid inne när Bois avgjorde, haha.
 5. Jag skulle vilja ha Oskar Back i en fjärdekedja. Han skulle inte platsa i en topp två-kedja, utan i en lägre kedja som brunkare, det skulle passa honom.
 6. Det finns inget annat! Det kan vara en skitsäsong, men vinner man derbyna är det ändå en bra säsong.
 7. 7-1!

Joakim Hjalmarsson, styrelsemedlem i Oxarna

 1. Det ser väldigt lovande ut tycker jag. Jag har sett lite lite matcher, men det jag sett har sett lovande ut. Davidsson och Alba ser bättre ut än någonsin och Sandberg ser också jäkligt bra ut. De nya tar ju lite tid på sig att komma in, men Anderberg ser redan riktigt bra ut. Sedan så tycker jag juniorerna har gjort det bra också, de ser lovande ut. Det är också viktigt.
 2. Kvalserien som laget har sagt tycker jag absolut är realistiskt till att börja med. Det har vi absolut chans till.
 3. Nu får jag tänka lite… Jag får säga Douglas Lögdahl, en fruktansvärt bra spelare som nästan ser ännu bättre ut i år. Han har ett otroligt spelsinne! Men det finns många favoriter. På backsidan är det Högbom och Alba, men det är svårt att ta ut någon nästan.
 4. Nej inte av dom som är kvar nu. Det skulle i så fall vara Alexander Henriksson, han är riktigt grisig, han filmar hela tiden.
 5. Det skulle vara Thegel, han skulle nog göra bättre ifrån sig i Bois i Bois än i Skövde. Det är en av få man skulle vilja ha. Men jag skulle inte byta honom mot någon, utan bara ha honom extra.
 6. Det är det viktigaste på hela säsongen. Hur det än går i serien så är det alltid viktigt att vinna mot Skövde. Sedan är det viktigt att gå långt med, men oavsett om man går dåligt är det viktigt att vinna över Skövde, det är sedan gammalt.
 7. Jag har tippat 6-1 så det får jag stå för.

 

Robin Brewitz, kommentator på webbsändningarna

 1. Jag tycker att Boistruppen ser bra och intressant ut, en av hockeyettans bästa trupper så länge den är skadefri. Spetsen är top notch. Men vi är sårbara för skador.
 2. Mariestad Bois är en seriös förening med välmående ekonomi, en stabil förening som andas framgång. Så en kvalserie ska vi klara av med den visionen och goet som finns i gruppen. Vill inte säga att vi ska gå upp, men att spela kvalserien ska vi nå. Vi har en av ettans bästa ekonomier och det bästa kamratskapet så vi ska sikta högt.
 3.  Behöver du fråga det? Det är givetvis nr 21 vår eminenta kapten rödskägg Filip Thörnqvist. Inte bara för hockeykunskapen utan för det han gör i gruppen. Han är ledaren och det stora hjärtat. Så det vore en skam att säga något annat. Men laget i sig är fantastiska killar och det har en fantastisk ledning och supportrar så jag är otroligt stolt att vara en del av denna förening.
 4. Alexander Henriksson. I playoff 2 när vi förlorade så stod han och hånade laget och mig personligen, det är riktigt lågt. Sedan fick han igen dagen efter då dom förlorade. Han är en bra spelare men inte ok personlighet. Dessutom filmar han, så gör man inte som hockeyspelare. Stå upp och spela, så gör vi Boisare. Sedan vill han säkert spela i Bois men det får vi väl ta ett snack om han kan få kontrakt med J20.
 5. Oskar Back! En jätteduktig forward med bra spelsinne och en fin kille som visar bra sportsmannaskap. Han visar hjärta och stannar, så ska jag välja någon så är det han.
 6. VI vet alla, Rebellerna, alla, att Mariestad är det bättre laget, Skövde får vara glada om man inte hamnar i kvalserien neråt. Skulle vi förlora spelar det ingen roll, vi kommer före Skövde ändå när det summeras, men det gör vi inte. Men skulle vi förlora får jag väl dansa naken runt huset!
 7. Boisseger komfortabelt med 4-1. Anledningen till att jag säger 4-1 är för att inte knäcka Skövdesupportrarna för mycket. Det måste glädja dom att de får ett mål, så får vi se om Henriksson kan ta ett snack efter matchen, jag försökte ta kontakt efter sista playoffmatchen men han ville inte snacka, vi får se om han kan ta ett snack nu.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram